![]() |
|
Araç kendini şaşırdı 206 :) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Baran35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Ocak 2017 Konum: Eşrefpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 113 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2017 Saat 10:46 |
Arkadaşlar merhaba aracımda anlam veremediğim durumlar var. Lpg ile ilgili olduğunu düşünüyorum fakat anlamadığım için tam olarak karar veremiyorum. Şöyle ki aracı çalıştırıyorum koyuluyorum yola bi sıkıntı olmuyo belli bir süre gittikten sonra araç 2000 deviri geçtikten sonra gaz kesmeye başlıyor boğuluyor gibi oluyor bazen 3000devirde kesiyor bazen de kesmeden gidiyor. Birkaç dakika 2500lü devirlerde sabit gidince motor arıza ışığı yanıyor akabinde sönüyor. Dünden sonra da stop etmeye başladı gaz kestikçe devri düştükçe stop ediyor yoldayken. Vites değiştirirken debriyajdan ayağımı hemen çekip gaz vermezsem devir dibe vuruyor falan. Bunları da araba çalışır çalışmaz değil de kafasına göre yapması canımı sıkıyor çünkü daha gaz kestiği ilk gün ustaya götürdüm adam bindi arabaya araba şaha kalkıyor ne gaz kesme ne bişey 4bin devirleri görüyor adam bunun bişeyi yok deyip gönderiyor beni
![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Baran35 - 25 Ocak 2017 Saat 11:18 |
|
Az'dan Az, Çok'tan Çok Gider..
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bobini kontrol edin ara ara gaz kesmesi elektriksel bir olay gibi görünüyor. Cihaza baglatirsaniz arıza kodu düşmüştür büyük bir ihtimal.
|
|
![]() |
|
Baran35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Ocak 2017 Konum: Eşrefpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 113 |
Haftasonu dediginiz gibi bilgisayara baglaticam kullanmiyorum bu haliyle artik |
|
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Talip arkadaşımızın dediği gibi sorun büyük ihtimal bobin gibi gözüküyor. Birde bujileride kontrol ettirin. Bunlardan önce aracı benzine alın biraz benzinde kullanın aynı problemler devam ediyormu.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Vallahi hocam aracı aldığımdan beri lpgde çalıştırıp lpgde kullanıyorum. Bi kere denedim benzinde çalıştırmayı marşı zor aldı ve vuruntulu çalıştı durduğu yerde çalıştırdım sadece. Bilmiyorum benzin otomatiğinde mi sorun var pompada mı. Benzinde binmek de hayal olduğu için çok önemsemedim nasılsa hep lpgde kullanırım diye, uzun süredir böyle kullanılıyordur diye de cesaret edip benzinde kullanmadım (borularda bağlantılarda herhangi bi sorun vardır belki diye). Depoda benzin var aslında bu akşam da öyle bi denesem mi bilemedim ne tavsiye edersiniz?
|
|
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Bence arada çalıştirin benzinde. Hatta mümkünse kış aylarında bol bol çalıştırın. Uzun süredir benzinle kullanmadiysaniz kaçak olabilir. Gözlem yapmanız lazım
|
|
![]() |
|
Erdi1686 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2017 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Arkadaslar benım araçta da aynı problem var aracta gaza basıyorum eskı fırlaması kalmadı devir yavas yavas yükseliyor ayrıca kırmızı ışık olsun durduğunda araba stop edıyor neden olabılır var mı bılgı olan
|
|
![]() |
|
ggitaristt ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1277 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaşım tecrübeyle sabit çok uzun süre benzinde çalıştırmazsan enjektörler ölüyor.. Aman dikkat masrafı büyük olur..
|
|
![]() |
|
Erdi1686 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2017 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Benzinde de calıstırıyorum kardesım anlamadım gıttı gecen GUN tamırcıye gıttı arac elektrik soketlerı ve beyin problemi nedeniyle ondan sonra boyle oldu ne olabılır kı
|
|
![]() |
|
ggitaristt ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1277 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
Bence aynı adama geri götür kardeş, durumu anlat, neyi unuttuysa baksın bulsun o zaman..
|
|
![]() |
|
harunsss ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Nisan 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
Hocam dediğiniz sıkıntı son zamanlarda benim 206'ımda da olmaya başladı,aracın yaklaşık 6 ay kadar önce baskı balatası,bujileri,yağı,suyu değişti,2 ay kadar öncede triger seti,sübapları ve lpg beyni değişti.Bende de eskiden araç dediğiniz gibi gazı kökleyince kendini 2000 bilemediniz 2500 devire sabitleyip çakılıp kalıyordu mümkün değil yükseltemiyordum ibreyi fakat ustaya ne zaman götürsem dediğiniz gibi araç şahlanıyor hiç bir sorun yok gibi gözüküyordu şu an öyle bir sorunum yok fakat bendede aracı ilk çalıştırdığımda (motor soğukken) egzozdan gazı pat pat pat diye atmaya başladı ve motor derecesi 90'a gelene kadar kesinlikle aracı 70'i geçiremiyorum gaz yemiyor çok zor yükseltiyor devrini benim problemim hakkında bilgisi olan var mı sorun ne olabilir sizce ? Ne hikmetse motor ısındıktan sonra ve bir kez stop edip çalıştırdıktan sonra normale dönüyor araç fakat motor soğukken bu şekilde çekişten düşmesi hiç normal gelmiyor bana.
|
|
Aşk nedir bilir misiniz ? Her sabah kalktığında 206'nın gözlerine bakmaktır.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
motor soğukken pat pat yapıyorsa sorun yine lpg sistemindeki map sensörü ve ısı sensörü ile kaynaklı oluyor. ama siz yine bobini kontrol ettirin bobinden olma olasılığıda yüksek. lpg geçiş sıcaklıpını 35 derece altında olmasın ve benzin yarım deponun altına pek düşmesin.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Arkadaşlar aracı ustaya götürdüm bilgisayara bağlattıktan sonra yakıt karışımı mı hava karışımı mı öyle bir arıza kodu vermiş sanırım motorda sıkıntı yok deyip lpgciye gönderdi. Lpg de (Atiker) bir senelik garanti kağıdında yazdığı üzere. Gittim lpgciye baktı bişey yok gibi falan bağladı bilgisayara naptı ne etti bilmiyorum sanırım gaz ayarı yaptı sadece stop etme ve boğulma durumu ortadan kalktı 20 liraya sorun çözüldü gibi şimdilik bakalım ilerleyen zamanlar ne gösterir :)
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
Geçmiş olsun..
|
|
![]() |
|
Teşekkür ederim hocam sağolun
![]() |
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |