|
206 kalorifer peteği sökümü ve oring değişimi |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | ||
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(5)
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2017 Saat 09:34 |
|
Arka Yolcu bölünmündeki kapak sökülüp tork alyan ile vida sökülür. Daha sonra bir tornavida ve benim kullandığım plastik bir aparat sayesinde cam kaldırma düğmeleri sökülür. Sonra cam kaldırma düğmesinin altındaki somun 10 mm. lokma ile söküyoruz. Vites körüğünü yerinden çıkarıyoruz. El freninin somunlarını söküyoruz ki vites bölümünün olduğu bakaliti kolay çıkarabilelim. Küllüğün olduğu bölümde de kapak var onu söküp iki adet tork vidayıda söküyoruz onun fotosunu çekmeyi unutmuşum Sonra zaten bakaliti tutan vida ve somun kalmadığı için yerinden çıkarabiliyoruz. Ve kalorifer peteğinin olduğu yere geldik fotoda gözüktüğü gibi koruma yalıtımı var onuda 3 adet tork vida tutuyor biri gözükmüyor resimde onları söktüğümüz zaman sızdırma yapan ek yeri ve kalorifer peteğini göreceksiniz. Burada gördüğümüz siyah,yeşil ve mavi soketleri tutan plastik kısımı söküyorum çalışma alanı açmak için ben gaz pedalınıda söküyorum elektronik olduğu için kolay sökmesi 3 adet somun tutuyor ama gaz pedalı telli olanlar için gerek yok ancak rahat çalışmak için iyi oluyor. Motor bölümüne geçtik hava filtre kutusunu çıkarıyoruz. Sonra karşınıza araç içine giren iki adet hortum göreceksiniz bunlar kalorifer peteğine giden sıcak su ve soğuk su çıkışları. Sökülmüş hali ortasında bir adet yine tork vidayı söküp metal plakayı ve sızdırmazlık contasını söküyoruz. Sonra iç kısıma tekrar geçip görünen tork vidayı söküyoruz fabrika çıkışı olarak tek vida mevcuttur ama ben daha tamir ettiğim için sadece sıvı conta sürüp kapamıştım ancak tekrardan sızdırdı. Ondan dolayı 3 vida var. İki yapışık olan plastik borunun orta kısmında bir adet daha tork vida var onuda sökmeyi unutmayın. Birde göğüsü tutak perçin var sol kapı tarafında yine fotoyu eksik çekmişim kusura bakmayın arkadaşlar.Kalorifer peteğini sökmeye gelince tırnaklarından kurtarıp sola doğru çekeceksiniz. Ondan sonra iki yapışık boruyu kurtardıktan sonra peteği göğüsü kastırarak çıkarabilirsiniz. Buda söküldükten sonra Orjinal oringleri aynı ebatlarına uygun biraz daha kalın olan yeni oringleri yerlerine yerleştirip motajı aynı aşamaları geri toplayarak işi birtiriyoruz.Daha sürdüğüm sıvı conta artıklarını iyice temizledim. Kalorifer peteği yuvası temizlemeyi unutmayın. *NOT: orjinalde dediğim gibi arkadaşlar tek vida tutuyor ben eksik olan 2 vidayıda tamamladım.
Düzenleyen sonerkyl - 06 Aralık 2017 Saat 16:30 |
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
Gokcesel
3. Vites Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1107 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Eline sağlık Soner abi valla iyi yaptın detaylı konu açmakla. Bu mevsimlerde çok ihtiyaç oluyor kalorifer peteği hakkında olan bilgiler.
|
||
dejawu1978
2. Vites Kayıt Tarihi: 22 Eylül 2016 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 437 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı dejawu1978
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
eline saglık moderatörüm.... güzel bi paylaşım olmuş.... gecen ben yaptırmıstım sanırım tam olmadı terleme ve su eksiltme devam ediyor bu sefer elime tornavida penseyi alıp ben girecem artık ...
|
||
peugeot 207 1.4 trendy 2007
|
||
dejawu1978
2. Vites Kayıt Tarihi: 22 Eylül 2016 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 437 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı dejawu1978
|
|
orta konsolun sökülmesine bir mana veremedim ben .. petegi tutatn vidalarmı var yoksa petegi daha net görebilmek içinmi söktürnüz..?
|
||
peugeot 207 1.4 trendy 2007
|
||
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
orta konsolu sökmende iki amaç var birincisi peteği çıkartıken göğüsü esnetmek gerektiği için orta konsal işi biraş zorlaştırıyor ve ikinci sebep eksik olan üst vidayı sıkarken o bölgeden görebiliyoruz ve sıkma işlemini oradan yapıyoruz.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
elimizde geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyor aslında foto deilde video çekmek isterdim ama action kamerayı kullanacak biri lazım tek başına zor oluyor :D
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
||
ersin61
2. Vites Kayıt Tarihi: 03 Ağustos 2014 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Eline sağlık dostum.Bende 1-2 hafta önce ufak ufak damlatmaya başlamıştı dediğin yere vida attım daha çok damlatmaya başladı.Elektrikçime gittim 50 TL ye halletti oringleri değişti.Sökmeye yeltendim ama elimde oring yoktu sanayiye gitmişken usta halletti.
|
||
PEUGEOT 307 1.6 HDI 2007 PREMİUM
|
||
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
eyvallah hocam orjinal oringler çok ince sen sıkınca iyi açılmıştır aradaki boşluk oda iyi damlatmaya başlamıştır. 50 tl iyi bir rakam sanayide bildiğin gibi 350-400 tl yaptıran üylerimiz var malesef kötü ustalar sebebiyle. bana maliyeti 1 tl 4 adet oring 5 tl sıvı conta aldım geriki el emeği.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
||
ersin61
2. Vites Kayıt Tarihi: 03 Ağustos 2014 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Dogrudur dostum.Emeğe saygımız var benimde elimden gelir.Birde bir şey danışıyım.Sadece motor bölümünden söküp 2 li boruyu motor bölümüne doğru çekip peteği sökmeden oringleri değiştirme şansı yokmu.Düz mantıklan düşündüm.Nihayetinde petek tarafına giriyor.Teşekkürler..
|
||
|
||
samet206
4. Vites Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Güzel konu olmuş emeğinize sağlık.Birşey sormak isterim belki bilenler vardır.Su radyatörünü değiştirmek istiyoruz,2 tane borusunda yaylı tip kelepçeler var bunun bi aleti var ama bir kerelik iş için almak yerine o kelepçeleri pratik olarak açmanın bir yolu varmıdır acaba ? standart bir pense bu işi görmez gibi.
|
||
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
||
OguzhanKucuk61
3. Vites Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
|
|
Usta aracımda işlem yaparken radyatör üst hortumunun kelepçesini düz tornavida ile tık ettirip açmıştı diye hatırlıyorum. Daha sonra yerine takıp vidasını sıkıp eski haline getirmişti. ben yenisinin alınması gerektiğini düşünmüyorum.
Öncelikle, konu için ellerine sağlık abi çok değerli paylaşım. Bir de abi sana bir sorum olacak. Başlıkla pek alakası Yok fakat, gaz pedalının elektrikli mi telli mi olduğunu nasıl anlayabilirim ? |
||
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
malesef ersin gitmiyor ilere daha önce söktüğümde denemiştim.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
||
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
malesef normal penselerin ağızı küçük kalıyor. Ayarlı pense ile yapabilirsin ben antifiriz değişimi yaparken ayarlı pense ile söktüm radyatör kelepçelerini
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
||
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
padalın oraya eğilirsen pedalın üstüne soket giriyorsa elektroniktir.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
||
ersin61
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Teşekkürler geri dönüş için..
|
||
|
||
doganatak
1. Vites Kayıt Tarihi: 24 Nisan 2016 Konum: istanbul-ŞİŞLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 383 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı doganatak
|
|
Kardeş kış geldi bu konu çok değerli imkan varsa resimleri yenilermisin.
|
||
İnstagram: dogan_atak
www.appleturk.com www.tadidamagimdakaldi.com |
||
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
@doganatak bulursam resimleri güncellerim hocam.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
||
doganulku
1. Vites Kayıt Tarihi: 24 Kasım 2017 Konum: ÜMRANİYE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı doganulku
|
|
aracım su eksiltiyodu ama önemsemiyodum bu aşırı olmaya başladı ve sonunda şoför tarafında sağ ayağın üstünden damlamaya başladı. Ustam elektrikçi veya radyotörcüye götürmemi söyledi. Malesef yanlış radyötörcüye gitmişim direk ön tarafın komple sökülüp bakılacağını bunun için 300 içindeki işçilik için 150 alacağını söyledi mecbur kabul ettim. (kendi ustamla baya uğraştık bıkmıştım) Para çok fazla geldi ve o sırada bu forumu okudum ve dank etti aracımı açmadan yanına gittim alacağımı anlayınca sökmeden halledicez dedi ve yanındaki elektrikçiye yapdırdı 250 ama senden 200 alırım dedi 150 verdim. Bu forumda okudum 50 tl ye yapdıran arkadaşları oda zaten 50 sini elektirikciye verdiğini kendisininde bişeyler yapdığını 2 saat harcadığını söyledi. Böyle olmadığını bildiğim halde verdim parasını aracılıkla 100 tl kazanmış oldu.
Allah fırsatçılardan allah korkusu olmayanlardan bizi korusun.
BU FORMDA BU BAŞLIĞI ATIP BU KONU HAKKINDA YAŞADIKLARINI ANLATANLARDAN ALLAH RAZI OLSUN. not: Benimde birine faydam olsun diye buraya kayıt oldum ve bunu yazmayı kendime borç bildim. |
||
her elini sıkanla dost her canını sıkanla düşman olma
|
||
doganulku
1. Vites Kayıt Tarihi: 24 Kasım 2017 Konum: ÜMRANİYE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı doganulku
|
|
yapılan işlem: şöför mahalinin altından oringlerin yanlarına silikon vari bir madde sürülüp sızdırması engellendi. Araç 1.6 206
|
||
her elini sıkanla dost her canını sıkanla düşman olma
|
||
maximusti
3. Vites Kayıt Tarihi: 10 Temmuz 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1207 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı maximusti
|
|
soner abi emeğine sağlık, aslana son tamirimi de senin tarifine göre harfiyen uyguladım. sonuç olumlu.
|
||
Fazla Yakan Araba Yoktur... LPG Pahalıdır, Mazot Pahalıdır, Benzin Çok Daha Pahalıdır...
|
||
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |