|
Elektronik park freni ve çalıştırma |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
fkundak
1. Vites Kayıt Tarihi: 03 Aralık 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 200 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2016 Saat 18:39 |
Merhaba,
Yeni aldığım 508 1.6 THP Allure aracıma alışmaya çalışıyorum. Kılavuzu okumama ve araç içinde aramama rağmen iki hususu çözemedim. 1. Otomatik park freninin soğuk havalarda çekilmemesi tavsiye ediliyor. Bu tavsiyeye uymayı beceremedim :) 2. Araçta kontak yok, start stop tuşu ile çalışıyor. Anahtarla manüel olarak da çalıştırılabiliyor mu? Bi yardım ediverin şu cahil arkadaşınıza, teşekkürler. |
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
estağfurullah hocam ne demek cahillik sonuçta bizlerde zamanla öğrendik sizin gibi sorarak merat ederek bu bilgilere sahip olduk. sorularınızın cevabına gelince
1- soğuklarda sadece otomatik park freni deil normal manuel frenlerde arka frenler yapışıyor bu birçok marka araçlarda olabiliyor benim başıma bir kere megan 2 aracımda gelmişti. tabi sizin oturdugunuz yerlerde bu daha çok karşılaşılabilecek bir durum. eğer park ettiğiniz yer düz bir yer ise çekmeye bilirsiniz. sıkıntı olmaz 2- star stop tuşlu araçlarda kontak anahtarı yuvası yok ben görmedim açıkcası o anahtar sadece akü felan bittiği zaman dış kapıları açıp aracın içine girmek için.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
fkundak
1. Vites Kayıt Tarihi: 03 Aralık 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 200 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Çok teşekkürler soner hocam, sagolasin.
Gölbaşı/Ankara 'da oturuyorum, iki hafta önce -12°C 'de bir sıkıntı olmadı, bakalım inşallah yaşamayız da |
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
rica ederim hocam ne demek. iyi forumlar. ankarada arada bir bulaşma yapıyoruz arkadaşlarla sizleride müsait olursanız aramıza görmek isteriz.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
OguzhanKucuk61
3. Vites Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Soner abi mümkün oluyorsa el freni çekmemek mi Lazım yani soğuklarda ? Yanlış mı anladım acaba ?
|
|
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yani aslında çekmemek daha iyi olur donma işi şans aslında ben 206 aracımda hiç karşılaşmadım. trabzonda çok sıkıntı olmaz oğuz çok fazla - değerlere düşmüyor. iç anadolu mesela bizim burada -5 - 8 derecelerde gece hatta dün komşumun 407 donmuş el freni
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
OguzhanKucuk61
3. Vites Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Anladım abi dediğin doğru çok soğuk olmuyor bu gece en fazla -2 olacak. Gerçi çektiğim yer düz bir zemin sadece viteste olsa da olur. Peki bu el freni donarsa araç hareket etmez değil mi arka fren kilitleneceği için ? Yani anlamadan zarar verme durumu olmaz Di mi ?
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |