Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 307 çekişten düşme problemi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

307 çekişten düşme problemi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
erdiano Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı erdiano Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 307 çekişten düşme problemi
    Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2016 Saat 16:56
Herkese merhaba. Bugün yaşadığım sorunla ilgili forumda açılmış baslik bulamadigim icin ben başlık açtım. Malum kış aylarındayız. hava yaklaşık -6 -7 derece iken normal bir sekilde yolda giderken arabanın hizlanmadigini farkettim. Hizlanmadigi gibi yokuslarda da baya baya yavaşladı. Gaza sonuna kadar basmama ragmen 3bin devri zar zor gördü ve vites 5te iken 3 bin devirle olmasi gerektigi hıza çıkmadı.
Acaba dedim arabanin tekeri mi patladı? arabayi durdurup indim kontrol ttim tekerlerde sıkıntı yok. Tekrar bindim yoluma devam ettim. Ha bu arada motor isigi da yanıp sonmeye başladı. Normalde zaten surekli yanar motor ışığım arabada lpg olmasi sebebiyle ve her calistirdigimda antipollution uyarisini alırım. Bu kez yanıp sonmeye basladi motor ışığı. Bir sıkıntı var ama ne çözemedim. Evin onune geldigimde arabayi stop etmeden, vites bosta gaza basiyorum sonuna kadar ama araba 4bin devire geliyor dayaniyor ibre sanki sona dayanmis gibi daha yukari cikmiyor. Kaputu açtım (motor sesi de değişik geldi biraz) motor normalden cok daha fazla bir sarsıntıyla sallaniyordu. Ama arabanin devir gostergesi oynamiyor 0,9 bin devirde sabit duruyor, motor resmen halay cekiyor yerinde. Tanidigim iyi bi usta var istanbuldan onu aradım. (bu rada ben yozgattayim) durumu oldugu gibi anlattım telefonda. Ateşleme bobini ariza yapmis, motor tekledigi icin sallanıyor, degistirmen gerekiyor dedi. Kayseride tanidigin usta varsa yönlendir dedim, bu halde gidemezsin kayseriye kadar dedi. Neyse dedik kapattık. Arabayı stop ettim tekrar çalıştırdım. Bu sefer motorun sallanmasi da, 4bin deviri geçmeme sorunu da yoktu. Tekrar bi yola çıkıp deneyecegim bakalim yine ayni sey olacak mı. Denemeden once de burada bu sorunu yaşayan bilen duyan tecrubeli arkadaslar varsa diye yazmak istedim. Problemin ne ilduguna yonelik herhangi bir fikri olan var mı? Simdiden herkese teşekkürler.
Yukarı Dön
uguur Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı uguur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2016 Saat 23:16
evet erdi bey bende sizin belirtmiş oldugunuz şekilde kısmi hatalar ile  karşılaştım aracımda  oncelikle  kesinlikle  aracınızı ilk calıstırıdıgınız anda hareket ettirmeyin ve stop etmeden 1 dk rolantide bekleyin  kış aylarında yani kontak cevir yürü yapmayın Ve en önemlisi bana denilen enjektörleri temizletmem gerektigi çekişten düştüğü için .
İstanbulTR
Yukarı Dön
ismailkaya Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ismailkaya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2016 Saat 14:51
4 adet buji al bosch lpgli olduğu için 60 mm iyi bir ustaya ayarlattır. en basitinden başla derim  serviste bilgisayara bağlattır sorunu bulsunlar tamir fiyat teklifi al pahalı gelirse dışarıda yaptırırsın  
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.
Yukarı Dön
erdiano Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı erdiano Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2016 Saat 19:44
Orjinalini yazan: uguur uguur Yazdı:

evet erdi bey bende sizin belirtmiş oldugunuz şekilde kısmi hatalar ile  karşılaştım aracımda  oncelikle  kesinlikle  aracınızı ilk calıstırıdıgınız anda hareket ettirmeyin ve stop etmeden 1 dk rolantide bekleyin  kış aylarında yani kontak cevir yürü yapmayın Ve en önemlisi bana denilen enjektörleri temizletmem gerektigi çekişten düştüğü için .

Orjinalini yazan: ismailkaya ismailkaya Yazdı:

4 adet buji al bosch lpgli olduğu için 60 mm iyi bir ustaya ayarlattır. en basitinden başla derim  serviste bilgisayara bağlattır sorunu bulsunlar tamir fiyat teklifi al pahalı gelirse dışarıda yaptırırsın  

Uğur bey ve İsmail bey yanıtlar için teşekkür ederim. Aslında Uğur bey çok doğru söylüyorsunuz ben ilk çalıştırmada ve stop ederken beklemeye hiç dikkat etmiyordum. Turbolu araçlarda bu durumun çok önemli olduğunu okumuştum. Bizim araçlar turbolu değil ama yinede aşırı derecede motor aşınmasına sebebiyet veriyormuş bir süre beklemeden hareket etmek ve stop etmek. Bu konuda daha dikkatli olmaya çalışacağım ama yaşadığım sorun bununla pek alakası yok gibi. Bu sorunu daha çok -7 -8 derece havada yaşıyorum. Mesela bugün sabah - 11 -12 idi ve arabayı çalıştırdıktan yaklaşık 12  13 km sonra aynı sorunla karşılaştım. 1 haftadır yoktu. soğukla bi alakası var mı bilmiyorum ama İsmail Beyin dediği gibi bujileri değiştirmeyi deneyeceğim ve en kısa sürede bi servise gideceğim inşallah. Ama bu seferde kafamda şöyle bir soru var. Ben bu sorunu Sürekli yaşamıyorum, servise gittiğim anda da sorun yaşanmazsa, servis bilgisayara bağladığında sorunu tespit edebilecek mi acaba? Gidince görecez bakalım. İsmail beyin de dediği gibi basitten başlayacağım. inşallah bu sürede motora veya aracın başka bir kısmına bu sorun sebebiyle daha büyük bir hasar vermem, çünkü aracı günlük işe git gel kullanmaya devam ediyorum. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 429 0 freestyle53
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6484 16 a.selim
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 197 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 467 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 378 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107602 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1614 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3257 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 10106 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 9006 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 1079 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 1249 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1701 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55647 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 326 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1436 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2844 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 293 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2913 0 berkancelik
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
Pyrs 1
Barisge 1
Pejocum 1
Rock 1
kralex18 1
Salihsencan 1
leow 1
alibozoglu1 1
kartal5200 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English