![]() |
|
Eco OBD2 Chip Tuning |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||||
maximusti ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Temmuz 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1207 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı maximusti
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2016 Saat 10:34 |
|||
merhaba arkadaşlar
sahibinden de gezerken obd2 soketine takılan bir aksesuar ile karşılaştım, bu uygulamadan kullanan varmı? olumlu olumsuz ne gibi etkileri olabilir. tarife göre, aracın obd2 soketine aksesuarı takıyoruz, 150-200 km kullanımdan sonra kendi kalibrasyonunu yapıp performans artışı yapıyor, chip i sökünce araç tekrar stock haline geri dönüyor. ilan no: 361528431
|
||||
Fazla Yakan Araba Yoktur... LPG Pahalıdır, Mazot Pahalıdır, Benzin Çok Daha Pahalıdır...
|
||||
![]() |
||||
maximusti ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Temmuz 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1207 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı maximusti
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
herhangi bir fikri olan yokmu?
|
||||
![]() |
||||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
onlara itibar etmeyin hocam ucuz etin yahnisi misali çinden getirtip satıyorlar. 3-5 dolarlık ürünleri paranızı boşuna vermeyin.
https://tr.aliexpress.com/item/2014-New-Arrival-100-Original-Launch-EasyDiag-for-IOS-Built-in-Bluetooth-OBDII-Generic-Code-Reader/1582356541.html?spm=2114.010208.3.10.Wwg6W5&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_2_10091_10090_10088_10089,searchweb201603_1&btsid=f143c9e0-e073-4407-a3c3-f160c4989212
|
||||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||||
![]() |
||||
OguzhanKucuk61 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
|||
İlan no ile baktım 60 lira demiş. Aynı ürünü buldum farklı satıcı 20 lira demiş. Düzmece bunlar bence de. Tork artışı sağlıyormuş. Ecudan bilgi okuduğunu biliyorum ve bizzat kullanıyorum. Hata tespit cihazıdır bu. Hayır arabanın Torku belli, neyi arttıracak nasıl arttıracak. 200 km sonra takan kişi gazlamaya başlar :) psikolojik olarak ooo işe yarıyormuş der :)
|
||||
![]() |
||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı maximusti
|||
aldığım elektronik ürünlerin %90 ını zaten yurtdışından alıyorum normalde :) benim sormak istediğim araca ne tür zarar verebilir, veya forumda kullanan kimse varmı bunu. anlaşılır olması içinde sahibinden linki koydum. |
||||
Fazla Yakan Araba Yoktur... LPG Pahalıdır, Mazot Pahalıdır, Benzin Çok Daha Pahalıdır...
|
||||
![]() |
||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı maximusti
|||
sendeki ürün elm327 mi yoksa ecoobd mi? |
||||
|
||||
![]() |
||||
OguzhanKucuk61 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
|||
Elm327 olandan kullanıyorum. V 2.0 Düzenleyen OguzhanKucuk61 - 09 Kasım 2016 Saat 11:20 |
||||
![]() |
||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı maximusti
|||
Elm327 ile bunlar farklı ürün, elm327 sadece bluetooth ile iletişim protokolü sağlar, ecu dan anlık bilgi alıp, bazı hata kodlarını silmeye yarar. bilgisayarlara takılan usb bluetoothlar gibi düşün. bu farklı bir ürün. |
||||
|
||||
![]() |
||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
|||
Nedir çalışma prensibi? Olayı nedir yani ? Ben bi katkı sağlayacağını düşünmüyorum açıkcası. He eğer varsa Aslı astarı. Hakkaten işe yarıyorsa, böyle uygun fiyata bende isterim :) Düzenleyen OguzhanKucuk61 - 09 Kasım 2016 Saat 18:03 |
||||
![]() |
||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı maximusti
|||
ingilizce açıklamadan anladığım kadarıyla araca takıyorsun, bağlantı kuruyor, 150 - 200 km gittikten sonra ecu dan aldığı verilere göre aracına extra performans uyguluyor, boost basıncı, hava basıncı ve enjeksiyon zamanlamasını ayarlıyor, extra performans ve yakıt tüketimi düşürdüğünü yazmış. Ecu ya herhangi bir zarar vermeyeceğini belirtmiş ve arabanın stock haline gelmesi için aygıtın çıkarılmasının yeterli olduğunu söylüyor. ama görünüşe göre forumda kulanan kimse yok :) bir kişinin denemesi gerekiyor :) yurt dışı sitelerde 3, 4 usd tr sitelerinde 30 tl civarına da var aynı ürünlerden.
|
||||
|
||||
![]() |
||||
obayazit68 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı obayazit68
|||
Ben de araştırırken bir uluslararası sitede gördüm, inceledim ve satınaldım. Geldiğinde deneyip paylaşabilirim.
|
||||
Citroen C-Elysee
1,6 HDI Comfort 2014 |
||||
![]() |
||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
|||
Takipteyiz hocam, mutlaka paylaşın bilgi ve tecrübelerinizi :) |
||||
![]() |
||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı maximusti
|||
aliexpress, dx ve ebaydaki yorumların çoğunluğuna baktım , on kişiden dokuz buçuğu performansı ya %5 in altında etkiliyor yada hiç etkilemiyor demiş, mantıken düşünürsekte %35 performans artışı yapacak bir uygulama, %15 yakıt tasarrufu sağlayacak bir uygulama 3$ a satılmaz :) ama yinede bir deneyip görmek lazım, ilk alışverişte eklerim artık sepete.
|
||||
|
||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |