|
Rölanti dengesizliği ve devir saatinde hareketlili |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
adem61
1. Vites Kayıt Tarihi: 26 Şubat 2014 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 49 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2016 Saat 00:18 |
206+ aracımda rölanti dengesizliği uzun süredir var, üç kere yetkili servise gittim bu sorunla alakalı. Yazılım güncellemesi ve boğaz kelebeği adaptasyonu yapıyorlar kısmen düzeliyor ancak devir saatinde araç boştayken az da olsa kendiliğinde aşağı ve yukarı olarak hareketlilik oluyor. Araç park halinde çalışırken devir saati kendiliğinden inip kalkıyor ve servis bu sorunu da bir türlü tam olarak çözemiyor. Aracım lpg li ve bu sorunu benzinde de yapıyor lpg de çalışırken de yapıyor. Boğaz kelebeğini serviste yenisiyle değişirsem sorun çözülür mü acaba, masrafı bin lira da olsa boğaz kelebeğini değiştirmeyi düşünüyorum. Çözüm olur mu? Bu sorunla karşılaşanlar yardımcı olursa çok sevinirim.
|
|
selim38
1. Vites Kayıt Tarihi: 24 Ocak 2016 Konum: konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
oksijen sensörüne baktırdınız mı ? o da yapıyor.
|
|
adem61
1. Vites Kayıt Tarihi: 26 Şubat 2014 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 49 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ustaya götürecem hafta içi, bobin, rölanti motoru ayrıysa onu değilse boğaz kelebeğini komple ve oksijen sensörünü masrafı ne olursa olsun değiş diyecem.Düzelmezse deniz kenarına çekip yakacam arabayı. Valla canıma tak etti gitmediğim servis ve usta kalmadı.
|
|
rzy.dnz
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Ocak 2015 Konum: diyarbakir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 248 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Abıcım servise oncelikle rolanti ve oksijen sensorlerını degıstırt 250/300 tl civarı bısey tutarbende aynı sorun vardı boyle halloldu
|
|
TugyyStyle
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2015 Konum: Giresun/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 258 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı TugyyStyle
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Usta Lpg li mi araç lpgli ise bendede var o sorun çokta az olsa mm rik olarak harekett ediyor aşağı yukarııı
|
|
< |
|
adem61
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Rölanti motoru ayrı mı 206+ larda yoksa boğaz kelebeğiyle tümleşikmi.Yani boğaz kelebeğini komple değiştirmem mi gerekiyor. Oksijen sensörüde rölanti dangesizliği yapar mı onu da değiştirmeli miyim.
|
|
adem61
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Evet aracım lpg li ancak lpg taktımadan önce de bu sorun vardı. lpg taktırınca iyice belirgin hale geldi.Rölanti dengesizliği düzelirse lpg deki sorunda düzelecek diye düşünüyorum.
|
|
mekrem
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Haziran 2016 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Aynı sorun gecen ay benim 307 aracımda da vardı .. Bujileri değiştiktikten sonra sorun düzeldi. Eğer baktırmadıysanız bujilere ve bobine baktırın muhakkak..
|
|
rzy.dnz
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Ocak 2015 Konum: diyarbakir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 248 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
adem61
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bu gün servisten fiyat aldım. Gaz kelebek kutusu 474 TL ve 206+ larda iki adet oksijen sensörü varmış. Üstteki 450TL alttaki 390TL.İşçilikle beraber 1500TL lik bir fiyat verdiler. Sorun bu parçalardan mı kaynaklanıyor onu da bilmiyorum.
|
|
rzy.dnz
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Baktılarmı sensorlere arıza varmı dıye kontrol ettılermı ettılerse bu parcalar kesın sorunlu dedılerse sanatıye gıt saglam bı ustaya yarı fıyatına helledersın servıs para tuzagından baska bısey degıl sahsı fıkrım bu tabıkı
|
|
adem61
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hayır ben servisi arayıp bu parçaların fiyatını öğrendim.
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |