Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Rölanti dengesizliği ve devir saatinde hareketlili

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206+
Forum Tanımlaması: Peugeot 206+, 206 serisinin devamıdır. 2010-2012 yılları arasında üretilmiştir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=42380
Tarih: 25 Temmuz 2025 Saat 03:40
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Rölanti dengesizliği ve devir saatinde hareketlili
Mesajı Yazan: adem61
Konu: Rölanti dengesizliği ve devir saatinde hareketlili
Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2016 Saat 00:18
206+ aracımda rölanti dengesizliği uzun süredir var, üç kere yetkili servise gittim bu sorunla alakalı. Yazılım güncellemesi ve boğaz kelebeği adaptasyonu yapıyorlar kısmen düzeliyor ancak devir saatinde araç boştayken az da olsa kendiliğinde aşağı ve yukarı olarak hareketlilik oluyor. Araç park halinde çalışırken devir saati kendiliğinden inip kalkıyor ve servis bu sorunu da bir türlü tam olarak çözemiyor. Aracım lpg li ve bu sorunu benzinde de yapıyor lpg de çalışırken de yapıyor. Boğaz kelebeğini serviste yenisiyle değişirsem sorun çözülür mü acaba, masrafı bin lira da olsa boğaz kelebeğini değiştirmeyi düşünüyorum. Çözüm olur mu? Bu sorunla karşılaşanlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: selim38
Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2016 Saat 00:49
oksijen sensörüne baktırdınız mı ? o da yapıyor.

Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2016 Saat 00:57
Ustaya götürecem hafta içi, bobin, rölanti motoru ayrıysa onu değilse boğaz kelebeğini komple ve oksijen sensörünü masrafı ne olursa olsun değiş diyecem.Düzelmezse deniz kenarına çekip yakacam arabayı. Valla canıma tak etti gitmediğim servis ve usta kalmadı.

Mesajı Yazan: rzy.dnz
Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2016 Saat 15:55
Abıcım servise oncelikle rolanti ve oksijen sensorlerını degıstırt 250/300 tl civarı bısey tutarbende aynı sorun vardı boyle halloldu

Mesajı Yazan: TugyyStyle
Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2016 Saat 19:25
Usta Lpg li mi araç lpgli ise bendede var o sorun çokta az olsa mm rik olarak harekett ediyor aşağı yukarııı 

-------------
: 0539 760 64 94

<

Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2016 Saat 23:02
Rölanti motoru ayrı mı 206+ larda yoksa boğaz kelebeğiyle tümleşikmi.Yani boğaz kelebeğini komple değiştirmem mi gerekiyor. Oksijen sensörüde rölanti dangesizliği yapar mı onu da değiştirmeli miyim.

Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2016 Saat 23:04
Evet aracım lpg li ancak lpg taktımadan önce de bu sorun vardı. lpg taktırınca iyice belirgin hale geldi.Rölanti dengesizliği düzelirse lpg deki sorunda düzelecek diye düşünüyorum.

Mesajı Yazan: mekrem
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2016 Saat 04:23
Aynı sorun gecen ay benim 307 aracımda da vardı .. Bujileri değiştiktikten sonra sorun düzeldi. Eğer baktırmadıysanız bujilere ve bobine baktırın muhakkak.. 

Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2016 Saat 09:44
Orjinalini yazan: adem61 adem61 Yazdı:

Evet aracım lpg li ancak lpg taktımadan önce de bu sorun vardı. lpg taktırınca iyice belirgin hale geldi.Rölanti dengesizliği düzelirse lpg deki sorunda düzelecek diye düşünüyorum.
dedogım gıbı oksıjen ve rolantı sensoru baktır degısmesı gerekenı degıstır hıc bı sorun kalmaz

Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2016 Saat 13:32
Bu gün servisten fiyat aldım. Gaz kelebek kutusu 474 TL ve 206+ larda iki adet oksijen sensörü varmış. Üstteki 450TL alttaki 390TL.İşçilikle beraber 1500TL lik bir fiyat verdiler. Sorun bu parçalardan mı kaynaklanıyor onu da bilmiyorum.

Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2016 Saat 14:07
Baktılarmı sensorlere arıza varmı dıye kontrol ettılermı ettılerse bu parcalar kesın sorunlu dedılerse sanatıye gıt saglam bı ustaya yarı fıyatına helledersın servıs para tuzagından baska bısey degıl sahsı fıkrım bu tabıkı

Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2016 Saat 12:20
Hayır ben servisi arayıp bu parçaların fiyatını öğrendim.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net