![]() |
|
Küt sesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Kansu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2016 Konum: Mardin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2016 Saat 18:44 |
Herkese Mrb. 2005 model 307xt yarı otomatik araç sahibiyim. Birkaç gün önce kırmızı ışıkta durdum gaza bastığımda araç gitmedi sert basınca küt sesi geldi ve devam etti. Servise gittim ama hiçbir şey bulamadılar. Dün ise yine kalkış yaparken araç gitmedi 4bin devire geldi ama araç sadece bağırıyordu. Ustaya götürdün bir şey bulamadı. Sanziman yağını değiştirdi.2buçuk litre yağ aldı. Araç yine yapıyor kalkarken küt sesini. Günde en az bir defa yapıyor. Ankarada bi ustayla görüştüm ona program atmak gerekiyor dedi. Var mı daha önce bu sorunla karşılaşan ? Ne yapmam gerekiyor sizce. Araç yürür durumda üstelik.
|
|
![]() |
|
usta307 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2016 Konum: konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 119 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kardesim sanzimana bir baktir 307 manuel vardi bende disli gurubundan 1 tanesi krilmis arada bir yapiyordu surekli yapmadigi icin ustaya gitmedim. Kirilan parcayi bir gun araya almis tum sanziman disli gurubu degisti ihmal etme derim maliyetli ihmal 1400 patladi
Düzenleyen usta307 - 18 Nisan 2016 Saat 20:22 |
|
![]() |
|
Kansu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2016 Konum: Mardin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
Bulunduğum yerde maalesef otomatik sanzimandan anlayan usta yok. Ne yapacağımı ben de şaşırdım. Sanzimandaki arizanin sökülmeden anlaşılmasının bir yolu yok mu peki. Bi ustayla daha görüştüm o da tüp ayarından da yapabilir dedi. Benim aracının tüp ayarı da yok üstelik. Ama şöyle de bir şey var aynı şeyi benzinde de yapıyor
|
|
![]() |
|
usta307 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2016 Konum: konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 119 |
Kardesim ihmal etme sonra hem yaptirmak zorunda kalirsin hem daha pahaliya patlar
|
|
![]() |
|
Teşekkür ederim yorumunuz için. Başka kimse yok mu bu arızayla karşılaşan ?
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
bu tip sorunlar selonoid valfleri - otomatik şanzuman beyni - fren müşürü ve elektrik arızaları şase yapması gibi nedenlerden kaynaklana bilir. öncelikle fren müşürünü bir değiştirin ucuz bir parça orjinali 30-40 tl gibi sonra diğerlerini kontrol ettirin.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Benim frende zaten bi değişiklik oldu biraz daha sertleşti sanki. Üstelik lpg de çok farklı benzine çok farklı bi araç oldu. Tüp brc marka. Gaz ayarından böyle bir şey yapma ihtimali var mı sizce? Ancak benzinde de aynı şeyi yaptı
|
|
![]() |
|
hikayeci ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Şubat 2016 Konum: Lüleburgaz Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
yukarıdaki arkadasın dediği gibi fren müşürü veya selenoidler i değiştirerek kurtulabilirseniz iyi yırtarsınız. Yoksa o şanzımanı illa açarlar. aman ha bilinmeyen bir yerde açtırmayın ben yaptım öyle bişey siz yapmayın diye söylüyorum gidin işi sadece şanzıman yapmak olan bir yerde yaptırın probleminizi. Yoksa sonra daha çok üzülürsünüz.
|
|
![]() |
|
Fren lambasiyla vites gecislerinin bir alakası olabilir mi ? Bana sensör görevi gördüğünü söylediler
|
|
![]() |
|
hataner ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Nisan 2016 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
İyi günler . benimde aynı model aracımda otomatik viteste d ve r konumunda iken alt kısımdan kısık bir seste arı vızıltısına benzer bir ses geliyor. bu ilk çalıştırdığımda değil araç ısınınca devam ediyor. ara. 120 binde 2. el aldım ve alalı şanzıman yağı değişmedi. neden olabilir yardımcı olursanız sevinirim...
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
öncelikle hemşerim hoşgeldin. şunu belirteyim vites geçişlerinde problem varmı vuruntu geri kaçırma gibi. eger yoksa şanzumanın yağ değişiminden başka bir şey yaptırma
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
hataner ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Nisan 2016 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Öncelikle bende ilginiz için teşekkür ediyorum. vites geçişlerimde anormaillik yok zaten d konumunda kullanmaktayım manuel konuma almıyorum. bazen kırmızı ışıkta yavaşlıyorken ister istemez kendini hissettiriyor ancak genel olarak memnunum. fakat dediğim gibi alt kısımdan gelen o ses canımı sıktı. peki yağ değişimi için bir öneriniz varmı marka vs. herhangi bir şey.
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3069 |
O ses normal hocam selenoidlerden geliyor çalıştığının göstergesi o ses :) Düzenleyen talip206 - 25 Nisan 2016 Saat 20:37 |
|
![]() |
|
hocam yalnız ilk çalıştığında çıkmıyor :) aracı sakin bi yerde sürdüğümde özellikle yaza doğru cam açık sürerken sesi hissedioyrum. eğer sizde de var ise anormal bi ses değil sanıyorum
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |