![]() |
|
SU EKSİLTME |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
burakugur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2016 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı burakugur
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2016 Saat 10:21 |
Çoğu alman arabalarında termostat geçişinde delik var.inceden devirdaim olsun diye.fan müşiri sağlamdı.termostatı değiştirdim şimdi fan doğru zamanda devreye giriyor.bu araçların normal değerleri kaç derece arasında?herkes farklı yazmış ve 80 de sabit duran az kişi var anladığım kadarıyla.benim araçta şuanda 95 te 1. Kademe fan açıyor.110 da 2. Kademe açaçak diye biliyorum bu değerler doğrumudur?
|
|
![]() |
|
fætih ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mayıs 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 429 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
araç sıcakken kaçak kontrolü yapılmaz.
aracınıza renkli boyalı antfiriz koyun kaçağı takip edin. 2 günde 3 günde yedek su kabını boşaltıyorsa %90 devirdaimin ordan kaçırır. daha azsada olabilir tabi ama o zaman önce t borulara vs bakın derim. ben devirdaim triger termostad değiştirdim 445 tl tuttu. orjinal parçalarla. benim hemn devirdaim göbekten hemde contadan kaçırıyormuş.
|
|
![]() |
|
ssakyel ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2015 Konum: ANTALYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 275 |
Yani ikinci kademe açmıyorsa müşir bozuktur termostati neden deliyorsunuz anlamadım.Fan müşiri değişecek.Ben hala senin araçta kılcal çatlak olduğunu düşünüyorum.Ya da radyatör kapağı,genleşme kabı kapağı gibi biryerden atıyor.
|
|
![]() |
|
burakugur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2016 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı burakugur
![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaşlar akşam elektrikçi arkadaşım fanı kontrol etti.fanın çalışmasında bir problem yok fakat 2.kademeye geçmekte gecikiyor buda motor sıcaklığını arttırıyor bazende 2.kademeye hiç geçmiyor.1.kademeyi devre dışı bırakarak direk 2.kademeyle bağlantı denedik 80 den yukarı çıkmıyordu hararet ama bu defada fan sürekli yüksek devir çalışıp ses yapıcaktı ,daha sonra tekrar normal bağlantısına çevirdik arabayı stop edip tekrar çalıştırdığımızda fan bazen devreye giriyor bazende hiç girmiyor bunu farkettik.fanın devreye girmesinde sıkıntı var kısacası yarın termostatla müşiri sökecez termostatın düşük sıcaklıkta devreye gireni varsa ondan alıp takıcaz eğer yoksa yeni termostat alıp içindeki kapağa ince bir delik delicez düşük sıcaklıktaykende devirdaim yapsın ve erken devreye girmesini sağlasın diye. Çözüm olacağını düşünüyorum işlemlerden sonra tekrar yazarım.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı burakugur
Lpg atiker sıralı var t bağlantısı metal boru.oraya daha önce bakmamıştım arkadaşlar söyledikten sonra detaylı şekilde baktım kaçak yok.hararet yaptırmamak için daha önceden söylediğim gibi aracı zorlamamaya çalışıyorum.hararet yaptırmadım hiç daha farklı problemler yaşamamak adına.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
hocam araçta lpg varmı öncelikle onu sorayım hararet problemi yoksa ekstra masraf yapmayın su büyük ihtimal silindir kapak contasından kaçıyor olabilir. birde lpg tesisatından olabilir. t bağlantı borusu var o parça plastikse metal olanla değiştirin.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı burakugur
Arkadaşlar dün sabah arabayı askıya alarak herşeyi tekrar kontrol ettim.kaçak ihtimaline karşı kelepçelerin tamamını yeniledim.700 km de yarım litre su eksiltmiş.ne aracın biyerinde ıslaklık nede bağlantılarda kaçırma izi var.Ben hala anlam veremedim bu olaya.devirdaimda problem yok oda sağlıklı.bugün fan sistemini yenilemeyi düşünüyorum.yorumlarınızı bekliyorum.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı burakugur
Arkadaşlar anlatmış olduğunuz şeylerin hepsini kontrol edip tekrar yazıcam umarım daha önceden göremediğim bir kaçak vardır ve maliyet artmaz.bu arada 450 km yol yapıp eksiltemediğim su dün baktığımda yine eksilmişti.gerçekten can sıkıcı bir durum artık arabaya binmek istemiyorum.
|
|
![]() |
|
peugeot murat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2010 Konum: AYDIN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 303 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeot murat
206 1.4 HDi motorlarda silindir kapak revizyonu yapılmış ise genelde yan sanayi silindin kapak contasi kullanimindan dolayi özellikle otobanda 20 30 km sonra 1 lt ye yakın su eksiltiyor benzinli ve özellikle LPG'li araçlarda lpg gaz beynini ısıtması için ek yapılan şu bağlantı yani t borulardan kaynaklana biliyor birde radyatör kapağının contasindan dışarı akıma biliyor 1.4 ve 1.6 benzinli motorların devirdaim carklarin erime yapıyorsun sulkilasyon yapamadığı için su yüksek basin olustugundan radyatör kapağı veya hortum kelepçe diplerinde sızıntı yapıp sıcak motorda su buharlastigi için antifirizde yok ise görmek biraz zor
|
|
![]() |
|
palet ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2014 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 292 |
Sürücü tarafı lastik paspasın altını kontrol edin . Halı ıslaksa kalorüfer radyatöründen kaçırıyordur. Orada ıslaklık yoksa kaputu açın motor yuvasındaki fren hidrolik deposunun arkasından şöför mahalline giren 2 adet kalorüfer hortumu var . klipsli. bu hortum diplerinde kaçak arayın. burada kaçak varsa klipsi çıkarın ve hortumları kendinize çekerek çıkarın. Hortum iç tarafındaki oringleri değiştirin.
|
|
2013 - 508 Allure 1.6 e-HDİ
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı burakugur
İyi kurtarmışsın usta bende sabah sökecem tekrar bütün devirdaim sistemini bu kaçıncı olacak bilmiyorum yarında buna çözüm bulamazsam tek çözüm arabayı satmak olacak galiba
|
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
evet benimde 206 da su eksitme vardı. haftda bir 1 lt koyardım. sonra bu isten sıkıldım ve ustaya goturdum. 500 tl civarı bisi demisti. param yoktu tesekkür ettim ayrıldım. sonra aynı hafta su koyarken yedek depoya, kapagı dusurdum alta gitti ve kayboldu. bende gittim 5 tl ye yeni yedek su deposu kapagı aldım. o gün bugun su eksiltmedi. sorun 5 tl lik kapaktaymıs ![]() Düzenleyen herry - 09 Nisan 2016 Saat 13:21 |
|
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı burakugur
Ayrıca klimayı açtığımda hararet daha çabuk artıyor. Sıcak havalar başladı yazın arabaya binmek mümkün olmayacak bu şekilde devam ederse
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı burakugur
Devirdaim ile bağlantılı heryeri kontrol ettim ustayada kontrol ettirdim herhangi problem gözükmüyor.dün 450 km yol yaptım su seviyesini belirleyip yola çıkmıştım bugün tekrar kontrol ettim suda eksilme yok.yani basınçla buhar olarak çıktığını varsayarsak eksilme olması gerekirdi.
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Hız arttıkça hakaret artiyorsa sorun Büyük bir ihtimal devirdaimdendir. Devir daim yeterli yapılmiyordur.
Su eksiltme ise gözle görülür kaçak yoksa yedek şu deposu kapağından dolayı yapar. Buhar olarak attığı için gözle göremezsiniz. |
|
![]() |
|
ysftrkcll ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Temmuz 2015 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ysftrkcll
Ustam bendede 206+ var hararet yükselme mevzusu bendede var gösterdm ustaya sogutma motorunda sorun var dedi oda orjinal alırsan 600 tl civarı demiştibu yagımı suyumu ne sogutmuyormus yazın sorun yaşarsın dedi bende bu 2 hafta içerisne halledecegim.
|
|
206+ Gümüş Gri
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı burakugur
Fan normal çalışıyor oda aklıma gelmişti
|
|
![]() |
|
Rifoo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Nisan 2016 Konum: Manisa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
Fan açiyormu aracin ona baktirdin mi ?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı burakugur
Arkadaşlar su eksiltme sorunu bendede var 5 ay önce 206 aldım arabayı aldığımdam bu yana en büyük problemim su eksiltme oldu.yaptığım km ile alakasının olmadığını tespit ettim.araçtan aşağıya veya bağlantılardan su sızdırma olmadığına kesinlikle eminim.(yaklaşık 15 tane servis gezdim)bütün bağlantıları sıfırladım.motora su karışma kesinlikle yok.yağ tertemiz motor sağlıklı.fakat araçla 120 - 130 u geçemiyorum hararete kalkıyor.hatta öyle bir durum varki şehir içinde dahi hararet göstergesi 100 bu arada müşir sağlam.araca antifriz koydurmuyor ustaların hiçbiri malum conta patlatacak:) otobanda gözüm ibrede araba sürüyorum.bu işe çözüm bulamadım.desteklerinizi bekliyorum.bu hafta içinde buna çözüm bulamazsam araca anahtar değdirmeyeceğim olduğu gibi satıp peugeot dan uzak duracağım.
|
|
![]() |
|
KidCabrio307 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 21 Kasım 2015 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 28 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KidCabrio307
Aynı sorun bende de var. Ortalama ayda 1 yapıyor. " top up engine coolant level" uyarısı çıkıyor. Ortalama yarım litre su ekleyince uyarı gidiyor. Şimdilik sanayiye götürmedim ama 10 bin bakımında @ssakyel'in bahsettiği çatlakları kapatan katkı maddesini deneyeceğim.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |