![]() |
|
Rölanti titreme |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
fætih ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mayıs 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 429 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Mart 2016 Saat 09:10 |
Arkadaşlar 307 1.6 xs aracımda rölantide titreme mevcut.
araç lpgde daha belli ediyor ama benzindede aynı sorun mevcut. benzinde gaz yemesinde falan problem yok. sadece rölanti devrinde araba ince ince titriyor. devir saatinde oynama yok. yolda tapa gaz giderken yığılma titreme kerkinme yok ama gel gelelim rölantide titriyor. bosch r6 mı ne buji takımı aldım olmadı. bobin denendi sağlam 307 bobiniyle oda çözüm olmadı. subap arızası diyor usta ama ne alaka dedim araba kesiciye kadar tık demeden çıkıyor. forumda konularda hep havada kalmış. çözüme ulaşabilen yok sanırım aynı sorunda. aynı sorunu yaşayan çözüme kavuşturabilen varmı.
|
|
![]() |
|
emreozer1988 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mart 2016 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emreozer1988
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
aynı sorun bendede var. amasyaya gittim geldim arabanın sesi değişti boğuk bi ses ile çalışıyor. cumartesi günü ustaya göstereceğim bakalım ne diyecek
|
|
LAMAZİBİCİ
|
|
![]() |
|
fætih ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mayıs 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 429 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
arbada rölantide stop etme vs'de yok. subap ayarı zor bir ihtimal. motor kulağından şüpheleniyorum. subap masraflı iş başımıza iş açmasa bari.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
bu arada sizin araçlarda subaplar hidrolik iticili oldugu için ayar yapılamıyor manuel olarak otomatik kendi yapıyor. öncelik olarak gaz kelebeği temizliği ve rolanti valfi kontrol edilmeli.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
16v arabalara subap ayarı olmaz densede oluyor.
vvt-i corollada başımıza geldi yaptırmıştık. subaplardan olacağını düşünmüyorum. şarj dinamosunada baktırcam gaz verince farlar daha parlak yanıyor çünkü...
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
akü yeniyse dinamo sıkıntılı olablir hocam dediğiniz gibi kontrol ettirin.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Ahmet_ach ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Temmuz 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ahmet_ach
motor biryerden hava alıyordur veya hava filtresi borusunda kaçak olabilir benim başıma gelmişti; sorunu spreyle su tutarak bulmuştum sizde deneyın işe yarayabilir
|
|
Peugeot Quik 2001 1.4 8v 75bg
|
|
![]() |
|
bu akşam araba hararet 85 90 civarı yapmadı hiç. rölanti 900 devirde sabit kaldı. hafta sonu wide band afr ile gaz ayarı yapılacak. ondan önce rölanti motoru ve kelebeği temizleyeceğim. ayarlardan sonra takviye yoluyla arabayı rölantide çalıştıracağım sorun ne çıkar ortaya. subap diye aklımızı alan ustalarada selamlar olsun...
|
|
![]() |
|
palet ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2014 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 292 |
Rölantide her zaman titreme yapmadığını varsayarak konuşuyorum;
rölantide titreme yaptığı anda Farlar göz kırpıyor mu? ona dikkat edin. şayet far ışığında kırpışma varsa, titreme yaptığı anda şarj voltajını ölçtürün. şayet rölantide 15 Volt ve üzeri şarj ediyorsa ve motor devrini 2000-2500 gibi yaptığınızda şarj voltajını 14,5 volta çekiyor ve bu anda Farlarda da kırpışma kayboluyorsa , kesinlikle konjektör arızalıdır.
|
|
2013 - 508 Allure 1.6 e-HDİ
|
|
![]() |
|
emreozer1988 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mart 2016 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emreozer1988
kaputu açıp incelediğimde ses genel itibariyle hava filtresi, motor kapağı ve lpg enjektörlerinin bağlı olduğu yerlerden geliyor. yarın ustaya götürüp baktrcağım sorun çözülürse burdan yine yazarım arkadaşlar.
|
|
LAMAZİBİCİ
|
|
![]() |
|
arkadaşlar lft sft değerlerini peugeotta nasıl sıfırlıyoruz. akü harici pp2000 ile oluyor mu ?. aracın haritası bozuldu birde sanırım. benzin haritasını düzenletmem gerekecek. 100 km kadar kullanınca düzelir sanırım.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emreozer1988
Arkadaşlar şimdi geldim ustanın yanından tekleme sebebi egzozda delik buldu usta. Egzoz c**tasının orda bi kaynak yeri ayrılmış. Bi bağlantı yaptı oraya arabada ses, tekleme falan kalmadı.
|
|
LAMAZİBİCİ
|
|
![]() |
|
merhabalar.
arabanın rölantide titremesi devam ediyor benim ancak motorcu olarak bostancı sanayide harun usta araban on numara çalışıyor dedi. motorun subapları vs problemsiz. artık lpg ustalarından bıktığım için ıspartakule tarafında murat diye bir abi var araca profesyonel olarak wide band afr cihazı ve obd soketinden lfts sft değerlerini eşitleyerek on numara gaz ayarı yaptırdım. araç tam gaz devrinde benzinde 14:5 14:8 arası değer verirken gazda ilk başta 11:5 gibi değerler veriyordu. tüm ayarlarım şuanda lpg ve benzinde on numara ama rölantiyi halledemedik. aracın arıza lambası yanmaya devam ediyor ama ne fakir ne zengin yakıttan dolayı yanmıyor alttaki o2 sensörü ısıtma devresi hatası aldık. ustalara göre son susturucum çürüdüğü için bitik durumda araç rahat gaz atamaması durumunda bunu yapıyor. birde motor kulağı olabilir dediler. emre arkadaşın yazısından sonra şimdi aklıma gelen katalitik konvertörün ordaki ağız bana bozuk demişlerdi gırç gırç ses yapıyordu usta tamir ettim falan demişti ama ordan kaçırıyor olabilir mi diye aklıma geldi. pazar gecesi karabüke gideceğim ordaki tanıdık ustalara baktırmakta fayda var sanırım. son susturucuyu değiştirmekte farz oldu sanırım.
|
|
![]() |
|
Yesilkurt ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Mart 2016 Konum: Temirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yesilkurt
Aynı sorun benim 307 dede var benzinde hiç birşey yok LPG de araç rolantide dalgalaniyor ve stop ediyor kelebek boğazı temizlendi bujileri değişti emme manifoltuna bakıldı hava filtreleri değişti yine sonuç aynı gezmedigim gazci kalmadı LPG nin beyni ecu su değişti test ettik 1 gün sonra yine rolantide dalgalanma ve stop etme aynı özel serviste bi arıza bulamadı
|
|
![]() |
|
benimki sizin sorunla aynı değil.
benim aracım hem benzin hem lpgde rölantide titriyor sadece. rölantide gram dalgalanma yok. devir saati oynamıyor bile . kim baksa araba mükemmel çalışıyor diyor. sadece içerde titreme geliyor oda hafif hafif. benim şimdi son susturucu Allahın emri değişmesi lazım o değişecek birde katalizör ve orta susturucu ağzını tamir etmişlerdi vik vik ses vardı diye ama ilk aldığımda gaz ayarı bozuktu hiç farketmemiştim o tamirden sonramı oldu diyede yorum yapamıyorum. sizin aracınızın iyi bir ayarla mükemmel olma ihtimali yüksek. http://lpgayar.blogspot.com.tr/ benim yaptırdığım abi bu işi çözmüş biri. elindeki ekipman lpgcide yoktur :) ayar sonrası benim aracımda lpg ile ilgili en ufak sorun kalmadı. benzindeki gibi devirleniyor performansından düşme vs hiç yok. dünden bu yana gazlayıp duruyorum :D
Düzenleyen fætih - 27 Mart 2016 Saat 21:58 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emreozer1988
arkadaşlar muhakkak egsozcuya baktırın. egsozda bi sıkıntı oluyorsa araba tekleme ve rölantide dengeszilik yapıyor ve araç tekleyerek çalışıyor. benim arabamda çok titreme vardı ustaya götürdüm sesi dinledi. motorda birşey yok egsozda sıkıntı dedi baktılar rölanti sebebi egsozmuş. parça değişti araba düzeldi tıkır tıkır çalışıyor.
|
|
LAMAZİBİCİ
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emreozer1988
tabi rölenti teklemesi benzin ve lpg de oluyorsa sorun egsozdur diye düşünüyorum. ama benzinde değilde lpg de ise enjektörlere baktırın derim
|
|
LAMAZİBİCİ
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |