Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Rölanti titreme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Rölanti titreme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
fætih Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fætih Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Rölanti titreme
    Gönderim Zamanı: 24 Mart 2016 Saat 09:10
Arkadaşlar 307 1.6 xs aracımda rölantide titreme mevcut.
araç lpgde daha belli ediyor ama benzindede aynı sorun mevcut. benzinde gaz yemesinde falan problem yok. sadece rölanti devrinde araba ince ince titriyor. 
devir saatinde oynama yok. yolda tapa gaz giderken yığılma titreme kerkinme yok ama gel gelelim rölantide titriyor. bosch r6 mı ne buji takımı aldım olmadı. bobin denendi sağlam 307 bobiniyle oda çözüm olmadı. subap arızası diyor usta ama ne alaka dedim araba kesiciye kadar tık demeden çıkıyor.  forumda konularda hep havada kalmış. çözüme ulaşabilen yok sanırım aynı sorunda. aynı sorunu yaşayan çözüme kavuşturabilen varmı. 
Yukarı Dön
emreozer1988 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emreozer1988 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mart 2016 Saat 09:39
aynı sorun bendede var. amasyaya gittim geldim arabanın sesi değişti boğuk bi ses ile çalışıyor. cumartesi günü ustaya göstereceğim bakalım ne diyecek

LAMAZİBİCİ
Yukarı Dön
fætih Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fætih Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mart 2016 Saat 09:53
arbada rölantide stop etme vs'de yok. subap ayarı zor bir ihtimal. motor kulağından şüpheleniyorum. subap masraflı iş başımıza iş açmasa bari.
Yukarı Dön
sonerkyl Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sonerkyl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mart 2016 Saat 10:26
bu arada sizin araçlarda subaplar hidrolik iticili oldugu için ayar yapılamıyor manuel olarak otomatik kendi yapıyor. öncelik olarak gaz kelebeği temizliği ve rolanti valfi kontrol edilmeli.
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.
Yukarı Dön
fætih Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fætih Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mart 2016 Saat 15:21
16v arabalara subap ayarı olmaz densede oluyor. 
vvt-i corollada başımıza geldi yaptırmıştık. 
subaplardan olacağını düşünmüyorum. şarj dinamosunada baktırcam gaz verince farlar daha parlak yanıyor çünkü...
Yukarı Dön
sonerkyl Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sonerkyl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mart 2016 Saat 17:48
akü yeniyse dinamo sıkıntılı olablir hocam dediğiniz gibi kontrol ettirin. 
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.
Yukarı Dön
Ahmet_ach Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Ahmet_ach Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mart 2016 Saat 19:13
motor biryerden hava alıyordur veya hava filtresi borusunda kaçak olabilir benim başıma gelmişti; sorunu spreyle su tutarak bulmuştum sizde deneyın işe yarayabilir
Peugeot Quik 2001 1.4 8v 75bg
Yukarı Dön
fætih Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fætih Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mart 2016 Saat 22:21
bu akşam araba hararet 85 90 civarı yapmadı hiç. rölanti 900 devirde sabit kaldı. hafta sonu wide band afr ile gaz ayarı yapılacak. ondan önce rölanti motoru ve kelebeği temizleyeceğim. ayarlardan sonra takviye yoluyla arabayı rölantide çalıştıracağım sorun ne çıkar ortaya. subap diye aklımızı alan ustalarada selamlar olsun...
Yukarı Dön
palet Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı palet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mart 2016 Saat 23:43
Rölantide her zaman titreme yapmadığını varsayarak konuşuyorum; 
rölantide titreme yaptığı anda Farlar göz kırpıyor mu? ona dikkat edin. şayet far ışığında kırpışma varsa, titreme yaptığı anda şarj voltajını ölçtürün. şayet rölantide 15 Volt ve üzeri şarj ediyorsa ve motor devrini 2000-2500 gibi yaptığınızda şarj voltajını 14,5 volta çekiyor ve bu anda Farlarda da kırpışma kayboluyorsa , kesinlikle konjektör arızalıdır.
2013 - 508 Allure 1.6 e-HDİ
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emreozer1988 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mart 2016 Saat 15:35
kaputu açıp incelediğimde ses genel itibariyle hava filtresi, motor kapağı ve lpg enjektörlerinin bağlı olduğu yerlerden geliyor. yarın ustaya götürüp baktrcağım sorun çözülürse burdan yine yazarım arkadaşlar.
LAMAZİBİCİ
Yukarı Dön
fætih Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fætih Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mart 2016 Saat 23:21
arkadaşlar lft sft değerlerini peugeotta nasıl sıfırlıyoruz. akü harici pp2000 ile oluyor mu ?. aracın haritası bozuldu birde sanırım. benzin haritasını düzenletmem gerekecek. 100 km kadar kullanınca düzelir sanırım.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emreozer1988 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2016 Saat 10:54
Arkadaşlar şimdi geldim ustanın yanından tekleme sebebi egzozda delik buldu usta. Egzoz c**tasının orda bi kaynak yeri ayrılmış. Bi bağlantı yaptı oraya arabada ses, tekleme falan kalmadı.
LAMAZİBİCİ
Yukarı Dön
fætih Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fætih Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mart 2016 Saat 19:00
merhabalar.
arabanın rölantide titremesi devam ediyor benim ancak motorcu olarak bostancı sanayide harun usta araban on numara çalışıyor dedi. motorun subapları vs problemsiz. artık lpg ustalarından bıktığım için ıspartakule tarafında murat diye bir abi var araca profesyonel olarak wide band afr cihazı ve obd soketinden lfts sft değerlerini eşitleyerek on numara gaz ayarı yaptırdım. araç tam gaz devrinde benzinde 14:5 14:8 arası değer verirken gazda ilk başta 11:5 gibi değerler veriyordu. tüm ayarlarım şuanda lpg ve benzinde on numara ama rölantiyi halledemedik. aracın arıza lambası yanmaya devam ediyor ama ne fakir ne zengin yakıttan dolayı yanmıyor alttaki o2 sensörü ısıtma devresi hatası aldık. ustalara göre son susturucum çürüdüğü için bitik durumda araç rahat gaz atamaması durumunda bunu yapıyor. birde motor kulağı olabilir dediler. emre arkadaşın yazısından sonra şimdi aklıma gelen katalitik konvertörün ordaki ağız bana bozuk demişlerdi gırç gırç ses yapıyordu usta tamir ettim falan demişti ama ordan kaçırıyor olabilir mi diye aklıma geldi. pazar gecesi karabüke gideceğim ordaki tanıdık ustalara baktırmakta fayda var sanırım. son susturucuyu değiştirmekte farz oldu sanırım.
Yukarı Dön
Yesilkurt Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Yesilkurt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mart 2016 Saat 20:41
Aynı sorun benim 307 dede var benzinde hiç birşey yok LPG de araç rolantide dalgalaniyor ve stop ediyor kelebek boğazı temizlendi bujileri değişti emme manifoltuna bakıldı hava filtreleri değişti yine sonuç aynı gezmedigim gazci kalmadı LPG nin beyni ecu su değişti test ettik 1 gün sonra yine rolantide dalgalanma ve stop etme aynı özel serviste bi arıza bulamadı
Yukarı Dön
fætih Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fætih Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mart 2016 Saat 21:47
benimki sizin sorunla aynı değil.
benim aracım hem benzin hem lpgde rölantide titriyor sadece.
rölantide gram dalgalanma yok. devir saati oynamıyor bile . kim baksa araba mükemmel çalışıyor diyor. sadece içerde titreme geliyor oda hafif hafif. benim şimdi son susturucu Allahın emri değişmesi lazım o değişecek birde katalizör ve orta susturucu ağzını tamir etmişlerdi vik vik ses vardı diye ama ilk aldığımda gaz ayarı bozuktu hiç farketmemiştim o tamirden sonramı oldu diyede yorum yapamıyorum. 

sizin aracınızın iyi bir ayarla mükemmel olma ihtimali yüksek.
http://lpgayar.blogspot.com.tr/

benim yaptırdığım abi bu işi çözmüş biri. elindeki ekipman lpgcide yoktur :)
ayar sonrası benim aracımda lpg ile ilgili en ufak sorun kalmadı. benzindeki gibi devirleniyor performansından düşme vs hiç yok. dünden bu yana gazlayıp duruyorum :D

Düzenleyen fætih - 27 Mart 2016 Saat 21:58
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emreozer1988 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mart 2016 Saat 14:11
arkadaşlar muhakkak egsozcuya baktırın. egsozda bi sıkıntı oluyorsa araba tekleme ve rölantide dengeszilik yapıyor ve araç tekleyerek çalışıyor. benim arabamda çok titreme vardı ustaya götürdüm sesi dinledi. motorda birşey yok egsozda sıkıntı dedi baktılar rölanti sebebi egsozmuş. parça değişti araba düzeldi tıkır tıkır çalışıyor.
LAMAZİBİCİ
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emreozer1988 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mart 2016 Saat 14:12
tabi rölenti teklemesi benzin ve lpg de oluyorsa sorun egsozdur diye düşünüyorum. ama benzinde değilde lpg de ise enjektörlere baktırın derim
LAMAZİBİCİ
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 381 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 326 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107459 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1543 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3158 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9554 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8817 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 980 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 1001 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1612 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55503 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 301 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1330 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2323 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 277 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2619 0 berkancelik
konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 572 0 Ozgur30
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 2234 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 16046 23 M.Emin
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
kralex18 1
Salihsencan 1
leow 1
alibozoglu1 1
İlyas41 1
badking530 1
CBerkG 1
kaya52 1
karauurböcei 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English