![]() |
|
boite de vit defaillant |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ramazaneminaksu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Mart 2015 Konum: OSMANİYE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 38 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ramazaneminaksu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Mart 2016 Saat 16:34 |
arkadaşlar merhaba.
Peugeot 307 1.6 benzinli/lipg li aracımda arasıra boite de vit defaillant hatası alıyorum. Bu hata geldiği anda aracında vites geçişleri değişiyor, gaz yemesi gecikiyor ve triptronik kullanma özelliği ortadan kalkıyor. aracı istop edip biraz bekledikten sonra tekrar çalıştırdığımda uyarı ortadan kalkıyor. Bunun nedeni selenoid midir? daha önce böyle bir hata ile karşılasan varsa tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.
|
|
REA
|
|
![]() |
|
crazysado ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 213 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı crazysado
![]() ![]() ![]() ![]() |
Siz oncelikle yol bilgisayarınızın ayarlarından dil seçeneğini ingilizce yapın yazmis olduğunuz hata yazısının dili farkli gibi geldi bana yada araci pc ye baglatip hata kodu aldirin
|
|
![]() |
|
ramazaneminaksu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Mart 2015 Konum: OSMANİYE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 38 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ramazaneminaksu
Maalesef İngilizce dil seçeneği yok arabada ya da ben goremedim. Hata kaybolduktan sonra gene de PC ye baglatsam belli olur mu hata.
|
|
REA
|
|
![]() |
|
crazysado ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 213 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı crazysado
Onu tam bilmiyorum ama ariza ışığı yanikken baglatirsaniz
Daha net olur diye düşünüyorum Birde konu basligindaki uyari yazisi dili hangi ülkeye ait ????? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ramazaneminaksu
fransızca
|
|
REA
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bahsettiğiniz tipik otomatik gear fault arızası. Vites kendini korumaya alıyor kontağı kapatıp açınca düzeliyor. ingilizce dil seçeneği vardır ordan ingilizce yaparsanız daha sağlıklı bilgi verebiliriz. Ama büyük bir ihtimal şanzuman uyarısı.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ramazaneminaksu
Dili İngilizceye çevirdim bir daha hatayı verirse buraya yazarım.
|
|
REA
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ramazaneminaksu
Dili İngilizceye çevirdim gelen hata gearnox faulty.kesin selonoid değişimi uyarısı mi bu
|
|
REA
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ramazaneminaksu
Gearbox faulty
|
|
REA
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ramazaneminaksu
Yok mu bu hata ile karsilasan :( gearbox faulty
|
|
REA
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Klasik otomatik şanzuman arızası. Yüzde 80 selenoid değişimi ile çözülür. Yüzde 20 ise değişik problemler çıkabilir. Şanzumanciya gidip cihaza bağlanması gerekmektedir. Kesin çözüm o zaman belli olur.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |