![]() |
|
gaza yüklenince gelen tak tak sesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
akyuz.cagri ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2016 Konum: sakarya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 44 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı akyuz.cagri
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2016 Saat 00:32 |
merhaba arkadaşlar. Gaza yüklendiğim anda motordan tak-tak şeklinde sürekli ses gelmekte. Vites boştayken gaza bastığımda gelmiyor. ayağımı gazdan hafif çektiğimde ses kayboluyor. tedirginliğimden aracı 2500 devirin üstüne çıkartamıyorum. fikri olan?
|
|
![]() |
|
Omer_mydnc ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Bakirkoy Durum: Aktif Değil Mesajlar: 43 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Omer_mydnc
![]() ![]() ![]() ![]() |
Tümseklerde ayni ses oluyor mu ? Bizim sirket araci clio da ayni sorun vardi altina baktigimizda motoru alttan tutan plastik takoz seklinde motoru sabitleyen bir parca vardi o zamanla kirilmis.bundan dolayi araca gaz verdiginde yada tümseklerde ses geliyordu...
|
|
![]() |
|
akyuz.cagri ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2016 Konum: sakarya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 44 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı akyuz.cagri
tümseklerde dikkat etmedim hiç..ilk fırsatta test edeyim..genel araştırmalarımda motor kulağı olabileceğini gördüm ama yatak sarmasından endişe ediyorum.
|
|
![]() |
|
Omer_mydnc ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Bakirkoy Durum: Aktif Değil Mesajlar: 43 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Omer_mydnc
Umarim motor sarmasi degildir dedigin gibi olabilir motoru ileri geri ittirerek ayni ses geliyosa bilki motor sabit degil :)motor kulagi yada takozdan geliyo olabilir..
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı akyuz.cagri
vites boştayken deviri 6bin bile yapsam o ses gelmiyor..dolayısıyla motor hareketi yok..ama hareket halindeyken devir yükselince sorun başlıyor..sanırım motor sarması olsa her devirde ve her viteste aynı sorunun tekrar etmesi gerekir....??
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sorununuz çok büyük bir ihtimal motor kulağı yada şanzuman takozu. Fazla bir ücreti yok lastikli parçalar ama biraz işçilik alırlar. En kısa zamanda göstermenizi tavsiye ederim
|
|
![]() |
|
Utkukaraca67 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mart 2016 Konum: Sirnak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 112 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Utkukaraca67
Ben de de ayni sıkıntı var ustaya gosterdim enjektorden geliyor dedi
|
|
![]() |
|
ARDADOGAN ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ekim 2015 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 176 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ARDADOGAN
motor takozu yada şanzuman takozu başka birşey olamaz
|
|
SEZARIN HAKKINI SEZARA VERİCEKSİN
|
|
![]() |
|
Baver Diyar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2016 Konum: malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Baver Diyar
Yatak sarmis olsa bostaykende takirtili tukurtulu calisir. Motor kulagini n ölü olup olmadigini seri kullanimda vites gecisinden anlayabilirsin. Mesale 2. Vitesten 3 ' e atarken motoru sarsiyor ve vuruntu yapiyosa motor kulagindandir
|
|
BawerDiyar
|
|
![]() |
|
Utkukaraca67 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mart 2016 Konum: Sirnak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 112 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Utkukaraca67
ŞANZUMAN TOKUZU NE İŞE YARIYOR ARAÇTA
|
|
![]() |
|
AliUmut ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Temmuz 2015 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 42 |
eğer hareket halindeyken gaza yüklendiğinde gelen sesin lastik tarafından mı yok motordan mı geldiğini iyi ayırt etmen gerekiyor. eğer motor dan geliyorsa arkadaşlarına yazıdığı gibi motor kulakçıkları olabilir. bunu dururkende test edebilirsin. kaputu aç ve motoru salla. eğer motoru hareket ettirebiliyorsan kulakçıklar gitmiştir(başıma gelene kadar bana da saçma gelmişti)
|
|
Kalakaldım kışın ortasında yine
Yine aldandım sonunu bile-bile Cennetden kovuldum isyan ede ede Hiç utanmıyorum |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı akyuz.cagri
Sağ ön davlunbaz parçalanış,devir yükselince ne alakaysa davlunbaz tekere sürtmeye başlıyomuş...davlunbazı düzeltecez o kadar...yorumlara teşekkürler....
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Utkukaraca67
benim tekerler davlumbaza tam sol ve sağ yaptığımda sürtüyor. ancak motordan gelen tak tuk sesi davlumbazdan olamaz.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Utkukaraca67
HOCAM MOTOR MU SAALNIYOR YOKSA ARAÇ Mİ BİLEMEDİM. AMA COK AZ MOTORU ÖNE ARKAYA SALLAYABİLİYORUM
|
|
![]() |
|
MadTurk_ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2016 Konum: Bolu-Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 81 |
Eğer devir yükseldikçe ses belirginleşiyorsa ki bende de o sorun var. Usta şanzıman bilyeleri arızalanmıştır dedi. Ya arızalı olanlar yada hepsi takım olarak değişecek dedi. 500-600 lira gibi de bi maliyet çıkardı ne kadar doğru artık bilemiyorum.
|
|
307 XT 1.6 110hp LPG
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |