gaza yüklenince gelen tak tak sesi
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=41574
Tarih: 01 Ekim 2025 Saat 10:09 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: gaza yüklenince gelen tak tak sesi
Mesajı Yazan: akyuz.cagri
Konu: gaza yüklenince gelen tak tak sesi
Mesaj Tarihi: 28 Şubat 2016 Saat 00:32
merhaba arkadaşlar. Gaza yüklendiğim anda motordan tak-tak şeklinde sürekli ses gelmekte. Vites boştayken gaza bastığımda gelmiyor. ayağımı gazdan hafif çektiğimde ses kayboluyor. tedirginliğimden aracı 2500 devirin üstüne çıkartamıyorum. fikri olan?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Omer_mydnc
Mesaj Tarihi: 28 Şubat 2016 Saat 12:20
Tümseklerde ayni ses oluyor mu ? Bizim sirket araci clio da ayni sorun vardi altina baktigimizda motoru alttan tutan plastik takoz seklinde motoru sabitleyen bir parca vardi o zamanla kirilmis.bundan dolayi araca gaz verdiginde yada tümseklerde ses geliyordu...
|
Mesaj Tarihi: 28 Şubat 2016 Saat 13:58
tümseklerde dikkat etmedim hiç..ilk fırsatta test edeyim..genel araştırmalarımda motor kulağı olabileceğini gördüm ama yatak sarmasından endişe ediyorum.
|
Mesajı Yazan: Omer_mydnc
Mesaj Tarihi: 28 Şubat 2016 Saat 16:39
Umarim motor sarmasi degildir dedigin gibi olabilir motoru ileri geri ittirerek ayni ses geliyosa bilki motor sabit degil :)motor kulagi yada takozdan geliyo olabilir..
|
Mesaj Tarihi: 28 Şubat 2016 Saat 17:20
vites boştayken deviri 6bin bile yapsam o ses gelmiyor..dolayısıyla motor hareketi yok..ama hareket halindeyken devir yükselince sorun başlıyor..sanırım motor sarması olsa her devirde ve her viteste aynı sorunun tekrar etmesi gerekir....??
|
Mesajı Yazan: talip206
Mesaj Tarihi: 28 Şubat 2016 Saat 17:42
Sorununuz çok büyük bir ihtimal motor kulağı yada şanzuman takozu. Fazla bir ücreti yok lastikli parçalar ama biraz işçilik alırlar. En kısa zamanda göstermenizi tavsiye ederim
|
Mesajı Yazan: Utkukaraca67
Mesaj Tarihi: 05 Mart 2016 Saat 14:28
Ben de de ayni sıkıntı var ustaya gosterdim enjektorden geliyor dedi
|
Mesajı Yazan: ARDADOGAN
Mesaj Tarihi: 05 Mart 2016 Saat 17:31
motor takozu yada şanzuman takozu başka birşey olamaz
------------- SEZARIN HAKKINI SEZARA VERİCEKSİN
|
Mesajı Yazan: Baver Diyar
Mesaj Tarihi: 05 Mart 2016 Saat 17:49
Yatak sarmis olsa bostaykende takirtili tukurtulu calisir. Motor kulagini n ölü olup olmadigini seri kullanimda vites gecisinden anlayabilirsin. Mesale 2. Vitesten 3 ' e atarken motoru sarsiyor ve vuruntu yapiyosa motor kulagindandir
------------- BawerDiyar
|
Mesaj Tarihi: 05 Mart 2016 Saat 18:02
ŞANZUMAN TOKUZU NE İŞE YARIYOR ARAÇTA
|
Mesajı Yazan: AliUmut
Mesaj Tarihi: 05 Mart 2016 Saat 19:51
eğer hareket halindeyken gaza yüklendiğinde gelen sesin lastik tarafından mı yok motordan mı geldiğini iyi ayırt etmen gerekiyor. eğer motor dan geliyorsa arkadaşlarına yazıdığı gibi motor kulakçıkları olabilir. bunu dururkende test edebilirsin. kaputu aç ve motoru salla. eğer motoru hareket ettirebiliyorsan kulakçıklar gitmiştir(başıma gelene kadar bana da saçma gelmişti)
------------- Kalakaldım kışın ortasında yine Yine aldandım sonunu bile-bile Cennetden kovuldum isyan ede ede Hiç utanmıyorum
|
Mesaj Tarihi: 05 Mart 2016 Saat 20:17
Sağ ön davlunbaz parçalanış,devir yükselince ne alakaysa davlunbaz tekere sürtmeye başlıyomuş...davlunbazı düzeltecez o kadar...yorumlara teşekkürler....
|
Mesaj Tarihi: 05 Mart 2016 Saat 21:25
benim tekerler davlumbaza tam sol ve sağ yaptığımda sürtüyor. ancak motordan gelen tak tuk sesi davlumbazdan olamaz.
|
Mesaj Tarihi: 06 Mart 2016 Saat 06:33
HOCAM MOTOR MU SAALNIYOR YOKSA ARAÇ Mİ BİLEMEDİM. AMA COK AZ MOTORU ÖNE ARKAYA SALLAYABİLİYORUM
|
Mesajı Yazan: MadTurk_
Mesaj Tarihi: 10 Mart 2016 Saat 22:05
Eğer devir yükseldikçe ses belirginleşiyorsa ki bende de o sorun var. Usta şanzıman bilyeleri arızalanmıştır dedi. Ya arızalı olanlar yada hepsi takım olarak değişecek dedi. 500-600 lira gibi de bi maliyet çıkardı ne kadar doğru artık bilemiyorum.
------------- 307 XT 1.6 110hp LPG
|
|