![]() |
|
206 Sabahları Soğuk Havalarda Hareret Full Gösteri |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
MusTy57 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2016 Konum: Antalya/İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 26 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2016 Saat 00:17 |
|
Arkadaşlar hava az soğuyum demesin soğudumu her sabah araç çalıştığında motor kendi sıcaklığını bulana kadar hararet en yüksekde duruyor ve fan açıyor araç. Havanın durumuna bağlı olarak ne kadar az soğuksa o kadar kısa sürede normal sıcaklığına dönüyor. Karlı hava 1.5 dakika falan çalışması gerekiyor ki hareret normale dönsün ve fan kapatsın.
Bu arada bu hararet sorunu en yüksekde dururken STOP lambası da yanıp sönüyor. Aracım 1.6 Benzinli 8 Valf 90 BG 2001 206 XT Şimdiden yardımcı olmak isteyen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
|
||
Peugeot 206 XT 1.6 90 BG [2001]
|
||
![]() |
||
ssakyel ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2015 Konum: ANTALYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 275 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Geçmiş olsun.İlginç bir arıza.Genelde hararet düşük olur geç ısınır falan sizinki tersten başlıyor.Kullanırken hararet ne durumda acaba?
|
||
![]() |
||
MusTy57 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2016 Konum: Antalya/İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 26 |
|
kullanırken hararet ile ilgili hiçbir problem yok. sadece bunu sabahları soğukken yaşıyorum.
|
||
|
||
![]() |
||
ssakyel ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2015 Konum: ANTALYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 275 |
|
Hareret müşürü bozuluyormuş bazen,bende geçen değiştirmiştim.Harareti yüksek gösterdiği için fanı açıyor olabilir.Bir ihtimal.
|
||
![]() |
||
|
benimde aklıma gelen tek şey o ciddi bir sorun değil yani o bariz belli ama insanı rahatsız ediyor yine de. bilgisi olan varsa yorumlarınızı bekliyorum yoksa yarın akşama doğru bir hararet müşürü alıp deneyeceğim artık :)
|
||
|
||
![]() |
||
koray.turan ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Aralık 2014 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1084 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı koray.turan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
hararet müşürünü değiştirdiğinizde sorun düzelecektir
|
||
206 Eskilerden gelen tutku ilk reklam... :)
|
||
![]() |
||
|
sizede cok tesekkurler yardiminiz için. bu arada bu arabalards hararet musuru nerededir kendim alip degistirebilir miyim? nette bulamadim da..
|
||
|
||
![]() |
||
|
Termostat bloğunun üzerinde yeşil renkli.İnternete 206 hararet müşürü yaz parça karşına çıkar zaten.Kendin de değiştirebilirsin ama aracına uygun olması lazım alacağın müşürün.
|
||
![]() |
||
popeyes ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Mayıs 2014 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
|
Merhabalar Hocam,
klasik pego sorunu peugeotlarda 3 tane ısı ile ilgili müşür vardır. 1 tanesi ısı müşürü yeşil olan motor sıcaklığına göre devir ayarlar. 1 tanesi mavi müşür göstergeye bilgi yollar, rolanti dengeleyici diyebiliriz. bir tanesi de kahverengi müşür (her 206 bulunmaz ) fan müşürü, bunlardan 1 tanesi bozukta olabilir. ama sen yeşil ısı müşüründen başlayabilirsin motoru tam karşına aldığında yağ çubugunun hemen arkasına denk gelen yerde yeşil renkli müşürdür. kendinde takabilirsin fakat onu çıkardığında motor suyun boşalır tekrar antifiriz eklemen ve motor suyu havasını alman gerekiyor. sana tavsiyem; motor blogu sıcaklığını ölçmen, elinde ısı ölçer cihazı olan bir ustaya git, aracını bilgisayara bağlat bilgisayardaki ısı ile motor blogunda ki sıcaklık aynı mı ? ölçüm yaparsan yeşil müşürün bozuk olup olmadığını anlama şansın olur karambole değiştirme, müşürü orjinal almaya önem göster 100 TL civarında orjinal, yan sanayi 30 tl civarında zaten bilgisayara bağlattığında sana hangi müşürün arızalı olduğunu söyleyecektir.
|
||
gelmiş geçmiş en iyi coupe 406 coupedir.
|
||
![]() |
||
|
hocam degerli ve detayli bilgiler icin gercekten cok tesekkurler. he birde ayni zamanda 3 musurden bahsettiniz o musurlerfen mavi olan gostergeye bilgi yollar demissiniz orada ben mavi olanin orda yag kacirdigini gördüm. ayni zamanda yag göstergesi ilk calistiginde 3 kere kalkip iniyor sonra en dipte duruyor calismiyor. bu mavi onun gostergesi olabilir mi?
|
||
|
||
![]() |
||
popeyes ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Mayıs 2014 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
|
tekrar merhaba, Hocam sen müşür falan değiştirmeden sabah arıza yaptığında akü kutup başını söküp takarmısın düzelecek mi daha sonra diğer işlemlere bakalım. bahsettiğin yağ büyük ihtimalle terlemeden kaynaklanmış ve mavi müşürün etrafına gelmiş olabilir. senin işin mavi müşürle falan alakası yok dikkate alma bence. |
||
|
||
![]() |
||
|
tamam hocam soguk bir gunde deneyecegim bu dediginizi tesekkur ettim.
|
||
|
||
![]() |
||
koray.turan ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Aralık 2014 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1084 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı koray.turan
|
sonuc konusunda bilgilendirirseniz sevinirim
|
||
|
||
![]() |
||
|
henuz havalar sicak olduğundan bir turlu deneyemedim. Sonucunu kesinlikle paylasacagim.
|
||
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı koray.turan
|
teşekkürler inşallah çözülür
|
||
|
||
![]() |
||
hakao ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Temmuz 2014 Konum: Aydın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |
|
Bende de hararet göstergesi ile ilgili sıkıntı var. Başka konu açmayalım dedim. Bende ki hararet göstergesi en alttaki çizgiden yukarı çıkmıyor. Kontak kapattığımda alttaki iğnesinin oraya düşüyor. Gösterge tamir eden ustaya götürdüm müsürden dedi bilgisayar a bağladı soğutma suyu sensörü hatası vardı. Kendi ustama götürdüm musurdenmis dedim mavi musuru soktu ibre oynamadı. Ustam bunu soktuğumde ibre tavan yapması lazım dedi. Tekrar elektrikçi ye gittim usta böle böle göstergedenmiş dedim gösterge sağlam dedi. Gösterge nin ordan kisadevre yaptığında hararet göstergesi en sona kadar çıkıyor. Sizce sorun nerden başına gelen var mı. Musuru değiştirsem düzelirim. Teşekkürler şimdiden.
|
||
![]() |
||
|
Arkadaslar dun isi musurunu yesil olani değiştirdiler pejo servisinde ikitelli pax pejoo servisinde . yine duzelmezse beyninde sorun var bu hararetin dediler. bugun baktim sorun duzelmedi. bosuna para verdik o kadar.
bu arada aku kutup basinida soktum denedim ama degisen birsey olmadi. Düzenleyen MusTy57 - 19 Şubat 2016 Saat 17:08 |
||
|
||
![]() |
||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
|
onlardan önce termostat kontrolü yapıldımı. birde pc bağlanıp araç su sıcaklığı değerleri kontrol edildimi.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
![]() |
||
|
hayır yapilmadk ve kontrol edilmedi. ben motoro kulagi icin gitmistim gitmisken hararet sensorunude degistirdim
|
||
|
||
![]() |
||
|
ustanında dediği gibi mavi müşür söküldüğünde ibre yerinden oynaması lazımdı. müşürün bozuk olduğunu düşünmüyorum. Eğer sogutma suyu müşürü diyorsa yeşil ısı müşürüne bakmak lazım "motoru karşına aldığında yağ çubugunun hemen arkasında yeşil ısı müşürü vardır. o müşürün soketlerini çıkar, çıkardığın zaman hararet ibresi tavan yapar ve fan açar. eğer öyle yapmıyorsa, başka bir sorunun var demektir. zaten müşürün bozuk olması sadece göstergede değil aracın çalışmasına da etki eder. Örneğin ısı müşürü algılamassa araban fazla yakıttan boğulup stop etmesi gerekiyor. yine müşürlerden birini algılamassa fan açması ve hararetin tavan yapması gerekiyor. 206 larda 3 tane ısıyla ilgili müşür var ve bu müşürler hemen hemen aynı görevi yapıyor. ısıyı biri algılamassa biri mutlaka algılayacaktır. o da göstergede ibrenin oynamasına yeterli olacaktır. umarım yardımcı olmuşumdur.
|
||
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |