![]() |
|
Gazdan Çekince Devir Yavaş Düşüyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
vesvas ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Şubat 2015 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2015 Saat 22:30 |
|
Merhaba arkadaşlar,
Aracım 2004 model Benzin/LPG Gazdan ayağımı çekince araç kendi kendine gaz verir gibi deviri yavaş düşürüyor, eskisi gibi aniden kompresyona girmiyor. Normalde en azından düşük devirlerde gazdan ayağımı çekince biraz öne atması gerekir, ama araç kendi kendine bir süre daha gaz veriyor. Motorun kayışların sesi de arttı. Acaba bir yerde hava kaçağı mı var, motora hava düzgün mü gitmiyor. Anlayamadım. Önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler |
||
![]() |
||
R.CaVuS ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mart 2015 Konum: Van Durum: Aktif Değil Mesajlar: 89 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Hava debimetre ve gaz kelebeğini kontrol ettirin. Gerekirse temizletin ancak hava debimetreye kesinlikle tinerle temizlemeyin ben temizledim bir daha çalışmadı.
|
||
2004-307-1.6 xt Alp Beyaz
|
||
![]() |
||
İbRahiM_qüRcaN ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Aralık 2015 Konum: Manisa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 64 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı İbRahiM_qüRcaN
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Gaz ayarından kaynaklanıyo olabilir.Araç rolantide çalışırken devir oynuyomu çok ?
|
||
![]() |
||
vesvas ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Şubat 2015 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
|
Geçmiş olsun, LPG ile sürdüğümden farkedemedim neticede malum fazla yakmıyor, ben de pek km yapmıyorum. O sebeple yakıt sarfiyatı artmadı. Debimetreden şüphelenmemiştim. Ama gaz kelebeği benim de aklımı kurcalıyor.
Gaz ayarından işkillendim, zaten ne zamandır bakımını da yapmamıştım. LPG filtresi değişti, kaçak kuçuk var mı onlara bakıldı. Ayarını da yaptırdık, regülatör (beyin) iyi çalışıyor. Enjektörlerde iyi. Rölantide bi dalgalanma yok, sadece aracı ilk çalıştırdığımda araç bir süre kendi kendine gaz veriyor 2 saniye civarı. Akabininde normale dönüyor. Gazdan çektiğimde de yumuşakça gaz vererek düşüyor. Yani gazdan çekince devir yarım saniye asılı kalıyor akabininde yavaşça yumuşakça gaz vererek düşüyor. Tüm bunlar takriben 1-1,5 saniye arasında oluyor. Açıkçası geçen gün yokuştayken gazı çektim zaten yavaşlar diye frenlemedim. Az daha yokuş çıkarken arkadan giriyordum Allah muhafaza. Umarım anlatabildim. |
||
![]() |
||
İbRahiM_qüRcaN ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Aralık 2015 Konum: Manisa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 64 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı İbRahiM_qüRcaN
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Anladım kardeşim yani senin olay öyle birşeyki gaz pedalından bile şüpheleniyor insan.Gaz pedalında boşluk var ise yay pedalı bıraktığında gazı kesmiyorsa özelliğini yitirmiştir.İlk adımın bu olsun.araca boştaylen tam gaz yap bırak deviri gör bakalım.Eğer boştaykende durduğu yerde öyle yapıyorsa pedal ve bağlantı yerlerinde aramalıyız arızayı bence
|
||
![]() |
||
|
Eyvallah saolasın. Boştayken denedim, onda da aynısını yapıyor. İnşallah gaz pedalındandır. |
||
![]() |
||
salihbrc ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Kasım 2015 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
|
MErhaba aynı sorun bendede vardı, kelebeği temizlemiştik ama düzelmemişti. pc ye bağladık hararet müşürü ve potansiyometre değişti, eski potansiyometre bildiğin çatlamıştı sorun düzeldi.
|
||
![]() |
||
|
Arkadaşlar hepinize önerilerinizden ötürü teşekkür ediyorum. LPG'ciye götürdüm, araç stop ettikten sonra hafif bi tıslama vardı. Sanırım hava kaçağını buldum dedim, kafamı yaklaştırınca hafif bir gaz kokusu da sezdim. Regülatörün oradaydı. Akabininde gazcıya gittim. Regülatörden çıkan borunun üstünde bir kelepçe var, gevşemiş dedi. Kelepçeyi sıktı sadece. Saolsun para da vermedik. Şimdilik sorun düzeldi gibi ancak pek deneme imkanı da bulamadım.
Benzer sorun yaşayan arkadaşlar için umarım yönlendirici olur. Sorun muhtemelen yine bu tarz zımbırtılardan çıkacaktır. |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |