![]() |
|
Bir ustalık rezaleti |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
muratsansal ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ekim 2015 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 42 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muratsansal
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2015 Saat 02:44 |
Aracın baskı balata, triger, yağ ve filtreler , alt 2 bir de üst motor takoz, termostat değişimi için burada nam salmış bir ustaya aracımı bırakmıştım.
parçaları internetten sipariş vericeğimi zaten kod numarası ile geleceği için herhangi bir uyum problemi yaşamıyacağımın teyidini aldım. üst motor takozu hariç hepsi değişti. o uymuyor yanlış parça dedi. aracın genel şikayeti olan titreme ( kalkarken ) geçmiş fakat asıl sorun olan yükte iken gaza basında tak diye ses gelmesi ( servis ve tüm sanayi eşrafı alt takoz dedi ) %20 düzelmiş. bu yetmiyor. aracın sesinden belli hava filtresinin akü yanından geçen uzantı borusunu dayı takamamış orada sallanıyordu. kendim taktım. turbo yok. ne yaptıysa artık. ( hortumu neyim mi takamadı ne yaptı anlamadım.) araç rölanti halinde bekler iken olan titreşimi artmış. tek düzgün yapabildiği sağ olsun ön iki z rotu düzeltmiş. termostatı da halletmiş sanırım. 70 i geçmeyen soyka şimdi 80 85 e kadar çıkıyor. iniyor. normal olmalı diye düşünüyorum ama başka bi sorunu var kalorifer ısıtmıyor. Ben akşam vardiyasında bir yerde çalıştığım için arkadaşımı gönderdim al diye. sağolsun hiç bakmadan almış.
Düzenleyen muratsansal - 08 Kasım 2015 Saat 02:45 |
|
![]() |
|
xmen ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2014 Konum: HATAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 913 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Öncelikle geçmiş olsun... Yalnız bisey sormadan edemeyecem... Bu kadar önemli parçaları değiştirirken neden yetkili servise gidilmez onu anlamiyorum... En azından karşınızda bir muhatap olur... Ha tamam ufak tefek şeyler dışarda yaptırılabilir amenna... Ben yağ değişimi dışında herşeyi serviste yaptırdım...yağ değişimi içinde mecbur kaldım dışarda yaptırdım... Neyse tekrar geçmiş olsun umarım sorunlarınız çözülür...
|
|
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
1997 Opel Vectra 1.6 16v CD 2003 renault clio 1.5 DCI 2006 peugeot 307 1.6 HDI 2006 ford fiesta 1.4 TDCI |
|
![]() |
|
blntctn ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2015 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 451 |
hocam haklısın ama serwiste parça pahalı işçilik pahalı bazen imkan olmuyor, ki daha 3 5 gün önce forumdan Gökhan beye fiyat sorduğum benzin pompasına 525 tl fiyat aldım serwisi aradım bu fiyat 650 tlye çıktı bide buna işçiliği eklersen daha fazla zarar demek oluyor ama tabi muhattab sıkıntısı oluyor bence özel serwisler daha bi mantıklı geliyor özelliklede yapımı 1 günü geçmeyen parçaların başında bekleyip bakıyorum olacak aksiliklerde yapılacak konusunda emin olduktan sonra (garanti)
|
|
Peugeot 206 1.4 XT
Volkswagen Golf 1.4 TSI |
|
![]() |
|
muratsansal ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ekim 2015 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 42 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muratsansal
![]() ![]() ![]() ![]() |
haklısınız tabiki. servise götürmek her zaman en doğrusu en mantıklısı. fakat saydığım parçalara servis 2900 tl işçilik hariç fiyat verdi. haliyle özele yönelmek zorunda kaldım. bu usta da burada gerçekten nam salmış birisi. neden böyle oldu bilemedim. turbonun devreye girmemesi hortumu takmamış olabilir. inince bakıcam birazdan. bundan sonra ampul patlasa servise. cam suyu bitse servise. :) yogurdu üfleye üfleye yiyicem abicim. yalınız kalorifer konusunda fikri olan var mı?
|
|
![]() |
|
Efe-Pöjo ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 624 |
servislerde de aynı ustalar çalışıyor sonuçta ne daha iyi ne daha kötüler, şansa kalmış. boşuna servislere kanmamalı. fren ayarı yapamayan servisi gördükten sonra daha da güvenemiyorum.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muratsansal
bugün ulaştım kendisine. vuruntunun devam ettiğini , turbonun ölü olduğunu söyledim. yarın gel bir bakalım dedi. Sabah gidicem orada bekliyecem.
|
|
![]() |
|
debug ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ağustos 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 85 |
Nerde bu usta? :)
|
|
2005 206 xt
1.4 16V 90HP 85bin KM |
|
![]() |
|
Faruk ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 801 |
geçmiş olsun hocam.
silecek değişecek olsa servise giderim işimi sağlama alırım. ille yetkili servis olacak diye bir kaide yok. özel servis de işinizi fazlasıyla görür ve daha hesaplı olur. sağolsun ankara erkey pejo hiç üzmedi bizi. bu yüzden pejo harici bir araba düşünmüyorum. başka marka alsak usta bul servis ayarla riskine giremiyorum. kışın 307 yi 3008 ya da 5008 le değiştireceğiz ustalardan memnuniyetten dolayı. tabi birazda şans işi.
|
|
2007 PEUGEOT 307 SW 1.6 110 BG HDİ PREMİUM GRİ
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI dizel gibisi varmı???? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muratsansal
Usta sıvasta.
Bugun sabah 9 da randevulastık, yanına ugradım. Problemın devam ettıgını (vuruntu) turbonun ölü olduğu konusunda hem fıkır olduk. Aracı kanala aldı tekrar bakti aks vs kontrol etti. Sorunsuz. Ust takoz ya da kulak ısmı ne ıse onu yanlıs sıparıs etmısım buradan tedarık ettık taktı. Turbonun motorun alt tarafından bılmemne gırısını duzelttı. Sorun cok sukur halloldu. Bır de ogle yemegını yedım ısı tatlıya bağladık ![]() Sımdı sırada klıma ısı ayar düğmesini yaptırmak kaldı. Gecen ıcak soguk çevirirken elımde kaldı :( Hala sevıyorum arabamı ![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |