Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bir ustalık rezaleti

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=40627
Tarih: 29 Temmuz 2025 Saat 08:06
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Bir ustalık rezaleti
Mesajı Yazan: muratsansal
Konu: Bir ustalık rezaleti
Mesaj Tarihi: 08 Kasım 2015 Saat 02:44
Aracın baskı balata, triger, yağ ve filtreler , alt 2 bir de üst motor takoz, termostat değişimi için burada nam salmış bir ustaya aracımı bırakmıştım. 

parçaları internetten sipariş vericeğimi zaten kod numarası ile geleceği için herhangi bir uyum problemi yaşamıyacağımın teyidini aldım. 

üst motor takozu hariç hepsi değişti. o uymuyor yanlış parça dedi. 

aracın genel şikayeti olan titreme ( kalkarken ) geçmiş fakat asıl sorun olan yükte iken gaza basında tak diye ses gelmesi ( servis ve tüm sanayi eşrafı alt takoz dedi ) %20 düzelmiş.

bu yetmiyor.  aracın sesinden belli hava filtresinin akü yanından geçen uzantı borusunu dayı takamamış orada sallanıyordu. kendim taktım. 

turbo yok. ne yaptıysa artık. ( hortumu neyim mi takamadı ne yaptı anlamadım.) 

araç rölanti halinde bekler iken olan titreşimi artmış. 

tek düzgün yapabildiği sağ olsun ön iki z rotu düzeltmiş.

termostatı da halletmiş sanırım. 70 i geçmeyen soyka şimdi 80 85 e kadar çıkıyor. iniyor. normal olmalı diye düşünüyorum ama başka bi sorunu var kalorifer ısıtmıyor. 

Ben akşam vardiyasında bir yerde çalıştığım için arkadaşımı gönderdim al diye. sağolsun hiç bakmadan almış. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: xmen
Mesaj Tarihi: 08 Kasım 2015 Saat 09:16
Öncelikle geçmiş olsun... Yalnız bisey sormadan edemeyecem... Bu kadar önemli parçaları değiştirirken neden yetkili servise gidilmez onu anlamiyorum... En azından karşınızda bir muhatap olur... Ha tamam ufak tefek şeyler dışarda yaptırılabilir amenna... Ben yağ değişimi dışında herşeyi serviste yaptırdım...yağ değişimi içinde mecbur kaldım dışarda yaptırdım... Neyse tekrar geçmiş olsun umarım sorunlarınız çözülür...

-------------
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
1997 Opel Vectra 1.6 16v CD
2003 renault clio 1.5 DCI
2006 peugeot 307 1.6 HDI
2006 ford fiesta 1.4 TDCI

Mesajı Yazan: blntctn
Mesaj Tarihi: 08 Kasım 2015 Saat 10:14
Orjinalini yazan: xmen xmen Yazdı:

Öncelikle geçmiş olsun... Yalnız bisey sormadan edemeyecem... Bu kadar önemli parçaları değiştirirken neden yetkili servise gidilmez onu anlamiyorum... En azından karşınızda bir muhatap olur... Ha tamam ufak tefek şeyler dışarda yaptırılabilir amenna... Ben yağ değişimi dışında herşeyi serviste yaptırdım...yağ değişimi içinde mecbur kaldım dışarda yaptırdım... Neyse tekrar geçmiş olsun umarım sorunlarınız çözülür...

hocam haklısın ama serwiste parça pahalı işçilik pahalı bazen imkan olmuyor, ki daha 3 5 gün önce forumdan Gökhan beye fiyat sorduğum benzin pompasına 525 tl fiyat aldım serwisi aradım bu fiyat 650 tlye çıktı bide buna işçiliği eklersen daha fazla zarar demek oluyor ama tabi muhattab sıkıntısı oluyor bence özel serwisler daha bi mantıklı geliyor özelliklede yapımı 1 günü geçmeyen parçaların başında bekleyip bakıyorum olacak aksiliklerde yapılacak konusunda emin olduktan sonra (garanti)

-------------
Peugeot 206 1.4 XT
Volkswagen Golf 1.4 TSI

Mesaj Tarihi: 08 Kasım 2015 Saat 13:10
Orjinalini yazan: xmen xmen Yazdı:

haklısınız tabiki. servise götürmek her zaman en doğrusu en mantıklısı. fakat saydığım parçalara servis 2900 tl işçilik hariç fiyat verdi. haliyle özele yönelmek zorunda kaldım. bu usta da burada gerçekten nam salmış birisi. neden böyle oldu bilemedim. 

turbonun devreye girmemesi hortumu takmamış olabilir. inince bakıcam birazdan. 

bundan sonra ampul patlasa servise. cam suyu bitse servise.  :)

yogurdu üfleye üfleye yiyicem abicim. 

yalınız kalorifer konusunda fikri olan var mı?

Mesajı Yazan: Efe-Pöjo
Mesaj Tarihi: 08 Kasım 2015 Saat 19:58
servislerde de aynı ustalar çalışıyor sonuçta ne daha iyi ne daha kötüler, şansa kalmış. boşuna servislere kanmamalı. fren ayarı yapamayan servisi gördükten sonra daha da güvenemiyorum.

Mesaj Tarihi: 09 Kasım 2015 Saat 01:26
bugün ulaştım kendisine. vuruntunun devam ettiğini , turbonun ölü olduğunu söyledim. yarın gel bir bakalım dedi. Sabah gidicem orada bekliyecem.

Mesajı Yazan: debug
Mesaj Tarihi: 09 Kasım 2015 Saat 09:16
Nerde bu usta? :)

-------------
2005 206 xt
1.4 16V 90HP
85bin KM

Mesajı Yazan: Faruk
Mesaj Tarihi: 09 Kasım 2015 Saat 10:37
geçmiş olsun hocam.
silecek değişecek olsa servise giderim işimi sağlama alırım.
ille yetkili servis olacak diye bir kaide yok.
özel servis de işinizi fazlasıyla görür ve daha hesaplı olur.
sağolsun ankara erkey pejo hiç üzmedi bizi.
bu yüzden pejo harici bir araba düşünmüyorum.
başka marka alsak usta bul servis ayarla riskine giremiyorum.
kışın 307 yi 3008 ya da 5008 le değiştireceğiz ustalardan memnuniyetten dolayı.

tabi birazda şans işi.

-------------
2007 PEUGEOT 307 SW 1.6 110 BG HDİ PREMİUM GRİ
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI
dizel gibisi varmı????

Mesaj Tarihi: 09 Kasım 2015 Saat 14:32
Usta sıvasta.
Bugun sabah 9 da randevulastık, yanına ugradım. Problemın devam ettıgını (vuruntu) turbonun ölü olduğu konusunda hem fıkır olduk.

Aracı kanala aldı tekrar bakti aks vs kontrol etti. Sorunsuz. Ust takoz ya da kulak ısmı ne ıse onu yanlıs sıparıs etmısım buradan tedarık ettık taktı. Turbonun motorun alt tarafından bılmemne gırısını duzelttı. Sorun cok sukur halloldu.

Bır de ogle yemegını yedım ısı tatlıya bağladık

Sımdı sırada klıma ısı ayar düğmesini yaptırmak kaldı. Gecen ıcak soguk çevirirken elımde kaldı :(

Hala sevıyorum arabamı

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net