![]() |
|
206 1.4 Benzin+ LPG Subap ayarı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
umitdagli ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2015 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 42 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı umitdagli
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2015 Saat 12:08 |
Merhabalar arkadaşlar ,
Aracımı ilk aldığımda bakıma götürdüm yağ ,hava, filitresi, Rot mili ne kadar deşiştirdim , Usta subaplar sertleşmiş dedi ayar yaptım.. Bende elinize saglık dedim , Aracı aldım baktım çekişte düşüklük vardı ? ustaya sordum yok yahu dedi neyse önemsemedim , aradan 8 ay geçti başka ustaya götürdüm Gaz kelebegini temizletmek için , açtı dediki subapların sert bende yap dedim, Bu sefer aradaki farkı performans olarak gördüm ama , Bu seferde subaplardan şıkırtı sesi geliyor,Kendisine sordum ben biraz gevşek bıraktım diyor .. LPG de sertleşir o dedi , :) Bir başka ustaya götürdüm , subaplar gevşek dedi bunlarda itici yokmuş ?.. Gülermisiniz ağlarmısınız Anlayan bilen arkadaşlardan yardımlarınızı bekliyorum, Alttaki videoyu çektim ses bu şekil.. https://www.youtube.com/watch?v=t8NvcuN0C9c&feature=youtu.be
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yok gevşek bıraktırmayın sonra psitonlara vurmaya yada eksantirik mili yuvasunu bozmaya kadar gider normal ayarlarını yaptırın. benim başıma geldi ondan söylüyorum. birde aracın sente ayarına baktırın.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
umitdagli ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2015 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 42 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı umitdagli
![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkür ederim soner bey , Sente ayarı triger kayışının takıldığı bir husu mu?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı umitdagli
Sormamın nedeni ! İlk bakımda triger kayısını da degiştirmiştim..
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
evet hocam yani bir kontrol ettirin birde subap ayarını motor iyice soguduktan sonra yaptırın 3-4 saat bekleyip öyle yapsınlar 1-2 saat bekletip yapılınca ses yine olacaktır.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı umitdagli
Teşekkür ederim , Subap ayarını bu kez servisini götürmeyi planlıyorum ,En iyi onlar yapar diye .. Yoksa bu ustalar adama saç baş yolduracaktır :)
|
|
![]() |
|
düzgün usta bulmak zor piyasada birazda şans işi. bizim pug 206 birazda nazlı arabalar sert kullanmaya gelmiyorlar. :) her usta anlamıyor dilinden
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı umitdagli
Şahsım olarak sakin kullanıcıyım, ilk aldığımda aracımın çekişinde sorun yoktu , Bİzde alışkanlık olmuş aracın geçmişini bilmedigimiz için , yagını suyunu trigerine kadar degiştirelim , sorun yasamayalım dedim , ama ilk bakımdan sonra araçda çekiş sorunu yasadım , Ustam o zaman iyi oldugunu söylese de kanaat getirmedim .. yakıt tüketimi iyi şehir içi 25 krş şehir dışı 20 yakıyor LPG de Benzinde rolantide dengesizlik ( çok küçük ve ısındıgında ) ve klima açıkken bazen araç ışıklarda rolentide stop ediyordu , gaz kelebegini temizletmem gerektigini düşündüm ,bir gün sanayide başka ustaya uğradım , subap dedi bizde yapın dedik ,bu seferde ses meydana geldi , :) Dediğiniz gibi dürüst birini bulmak çok zor ... En iyisi servise götüreyim umarım orası da sallamaz , Tekrardan teşekkür ederim ..
Düzenleyen umitdagli - 04 Kasım 2015 Saat 13:08 |
|
![]() |
|
aynen hocam bende alınca silindir kapak contasından keçelerine trigerinden devirdaim pompasına kadar değişitirdim. kafa rahat olsun diye. stop etme olayı lpg ayarı ile ilgili hocam subap ayarı da etkiler subap ayarını yaptırınca biraz benzinde kullanın sonra gaz ayarı yaptırın bende tavsiye
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı umitdagli
Tesekkür ederim .Cuma günü randevu aldım servisten 70 TL dediler sorun değil adam akıllı yapsınlar da :)
|
|
![]() |
|
gayet iyi hocam sanayidede 50 tl gibi bir rakam istiyorlar. hemde pc baglatıp başka bir problem var mı yok mu onlarada baktırın. araç olup ta aktif olmayan özellikler oluyor onlarıda açtırabilirsiniz.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı umitdagli
Evet arkadaşlar, Bu gün aracımın subap ayarlarını 0,20 emme 0,40 Egzoz olarak ayarlattım,
Aracımda olan ses (şıkırtı) kesildi , ilgili arkadaşlara çok teşekkür ederim , Bir önceki usta çok fazla gevşek bırakmış, NOT: sizlere tavsiyem aracınızdaki sorunu iyi araştırıp götürmeniz , Ben subap ayarlar degerlerini vermeseydim , sanırım bunlarda yanlış yapacaklardı, emme 0,20 egzoz 0,25 gibi :)
|
|
![]() |
|
probleminizin çözüldügüne sevindim hocam insan için rahat etmiyor böyle sesler gelince.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı umitdagli
Haklısınız ,İnsanın uykuları kaçıyor :)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |