![]() |
|
Trigerden gelen şıkırtı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
cnrars ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 372 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2015 Saat 13:51 |
Beyler aracımın triger setini yeni değiştirdim, triger seti, devir daim vs.
Değişeli 2-3 gün oluyor ama o günden beri motordan bildiğiniz makamlı şekilde şıkırtı geliyor, şık şık şık şık diye, Gösterdim, çok gergin olduğu içindir dediler, bir şeyler yaptılar, oldu dediler, motor sıcakken daha az oluyor, o an fark etmedim, sonra fark ettim, ama düzelmedi, özellikle motor soğukken gelen şıkırtı 50 metre öteden bile belli ediyor, bu nedendir, nasıl düzelir, ne yapmak gerekir? Bu arada aracım 207hdi, 1,6 90 hp. |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam öncelikle geçmiş olsun sente ayarını kontrol ettilermi bence ondandır. subaplar pistonlara vuruyor olabilir. usta iyi kontrol yapsın sonuçta bedava yapmıyor. sizin söylediklerinze göre tahminde bulunuyoruz. ama kensinlikle o ses kaybolana kadar ustaya baskı uygulayın sonra büyük bir arıza çıktımı suçu size ataklar zaten eskimişti felan filan deyip geçiştirirler.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
cnrars ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 372 |
selam soner, cevabın için teşekkür ederim de, sente ayarı nedir? Bu şıkırtı onunla mı ilgili? aracın çekişi vs. sorun yok, gayet iyi sadece motor sesli çalışıyor, ve içeriden bariz şıkırtı geliyor, dışarıda ise o ses çok çok fazla geliyor, bildiğin bisiklet zinciri sesi gibi, her döndüğünde şık şık geliyor milisaniye aralıklarla sürekli olarak. |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
hocam gaza basıp çektiginizde seste çoğalma ve ya azalma varmı. yoksa sabir bir ses mi.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
sabit bir ses geliyor, özellikle rolantide çok fazla belli ediyor kendini, |
|
![]() |
|
Leprek0n ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2015 Konum: Alanya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
Konuyla alakalımı olur bilemem benim benim araçta gazı verip çektiğimde orta susturucunun içindeki kurumlardan gelen gibi bir cızırtı sesi geliyor.Ama egzoz sistemi ile alakası yok motorun altından geliyor.Sizce sıkıntı nedir ? (1.6 Thp Allure) |
|
![]() |
|
valla hocam onu en kısa sürede gösterin ustaya ya hocam ya söktükleri bir şeyin vidasını sıkmadılar kasnaklarla alakalı bile olabilir yani görmeden bişe söylemek zor ama dediğim gibi usta yapacak bir şekilde. sente ayarı triger setiyle ilgili yanlış montaj motorun kitlenmesine kadar gider subap felan kalmaz araçta egilir hepsi birde devirdaim pompasını değişimi yapıldımı triger değişimiyle birlikte
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
|
aynen devirdaim değişti. |
|
![]() |
|
hocam takılan parçalarda problemde olabilir bunu ustanın söküp tekrardan konrol etmesi lazım sonra başınız agrıya bilir. takılan parçalar orjinalmi yan sanayini mi buda önemli tabi yan sanayi deyip kötülememek lazım kaliteli firmalarda mevcut tabikide. bence böyle fazla binmeyin sonra başınız çok agrıyabilir.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
|
alihan59 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2015 Konum: Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 51 |
MERHABA bende set halinde değiştireceğimde bana 550 tl teklif verdi sanayiden bir dükkan siz ne kadara yaptirdiniz ?
|
|
![]() |
|
Yetkili serviste devirdaim triger falan 880
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |