![]() |
|
motor hakkında |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yasin26 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Eylül 2014 Konum: eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 57 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2015 Saat 01:43 |
aynı sorun aracımda vardı 4. silindir yağlama yapıyordu diğerlerinde yoktu.Çok kafa yordum öncelikle yağ nereden gelebilir 3 secenek var
1. Sübablardan gelebilir hararet yapıldıysa sübablar kaynama yapar aşınır yada sibob lastiklerinden yanma odasına girebilir üst kapakta kalır fazla tutmaz ama tüm bujiler yağlanıyorsa bu ihtimal düşüktür 2. yağ contadan geliyordur conta yanıktır kaçırıyordur tüm bujiler yağlanıyor ise bu ihtimalde düşüktür üst kapakta kalır fazla tutmaz 3.eğer tüm bujilerde yağlanma var ise yüksek olan ihtimal motor kullanıma bağlı olarak aşınmadan gömlekteki genişlemeden dolayı dolayı segmanlar yağ kaçırıyordur kompresyon düşüktür yani aracınız yeni motor ister. Bu pahalıya patlar özellikle Gti ne tutar bilmem ama 1.6 8v 206 motoru 3000-3500 tl tutuyor burada hesap edin 4. diğer küçük ihtimal ile yağ segmanının kırık olarası bunda da sadece tek buji yağlanır Benim arızam da sübap lastikleri eskimeye bağlı olarak yağ sızdırıyormuş sübaplar komple değişti motor segmanlarını felan açılmışken değiştirdik üst kapak felan ustaya gönderildi yani açılmışken güzelce bakımını da yaptık 1200 1300 tl felan tuttu ama benim pitonlar da gömlekte aşınma hararet felan yoktu Kısacası kapalı kutu açılmak lazım ne olduğunu bilmem lazım Ama yaptıracağın kompresyon testi veya kaç buji nin yağlandığı sorunun nerede olduğu hakkında yorum yaptırır |
|
![]() |
|
srhtswr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Haziran 2014 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
aradaşlar kolay gelsin herkeze bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi başıma yeni geldi ve acaip canımı sıktı benim bujıler malesef yağlama yapıyor bilindiği üzere buda motor indirmek demek aşşa yukarı fiyat ne olur başka yolu yordamı varmıdır farklı bir motor olarak abaya ne takabilirim çıkma motor almak istesem neler gerekli şase numarası için neler yapılıyor başına gelmiş veya bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...
|
|
S 16 gtı 2000
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |