![]() |
|
307 katalitik konvektör |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
hakan574 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2014 Konum: k.maraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 113 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2015 Saat 15:27 |
merhaba arkadaşlar aracım 2002 model 1,6 xt. geçen yıl katalitik konvektörün içini boşaltıp temizlettim ama doldurmaya çok para istedikleri için dolum yaptırmadım. 1 yılda motor biraz sesli çalışmaya başladı ve sanki yağ yokmuş gibi tin tin sesler geliyor. katalitik konvektörün boş olmasından kaynaklanan bir durum mudur. ayrıca konvektörün boş olmasının ne gibi bir zararı vardır ve dediğim tin tin se nerden gelebilir.(motor yağı var)
|
|
TEŞEKKÜRLER
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
katalatik konvektör amacı dogaga salınan zararlı egzoz gazlarını belli oranda filtrelemesini saglar başka bir amacı yoktur. o tın sesi egzoz bir yere çarpıyor alabilir. yada metal bir parça kırılmış veya gevşemiş olabilir.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
Dinlemek lazım... Katalizör içinde küçük partiküller kalmış olabilir mi acaba ? Bilemedim..
|
|
![]() |
|
Efe-Pöjo ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 624 |
ktlitik konventörün yokluğu euro 4 ve üzeri normlu araçlarda(çift oksijen sensörlü) kesinlikle çok yakmaya neden olur. ama 2002 yılı itibariyle euro 2 normlu yani tek oksijen sensörlü durumlarda, yakıta çok etki edeceğini zannetmiyorum. ama çekişin düşmesi muhtemel olabilir yine.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |