![]() |
|
Aracım vuruntu yapıyor.. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Yards33 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2015 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2015 Saat 22:38 |
Benim 206 da cok nadir olarak seyir halinde gaza basıp devir yükseldiğinde motor freni yapıyo gibi oluyor.sanki o an Durup devam ediyor.ne olduğunu anlamadım. Vuruntumu neyse adı artık.
|
|
![]() |
|
KIZILASLAN ![]() 2. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2013 Konum: gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 645 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KIZILASLAN
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
yakıt filtresinden de olabilir enjektörlerdende olabilir yazılımsal bir sorundanda olablir yukarda arkadaşların yazdığı şeylerdende olabilir tabi en sağlıksı işinin ehli bir ustaya gösterilmesi gerek ama bodrum küçük yer imkanlar kısıtlı ama muğla yada aydına gidebilirseniz daha rahat çözersiniz sorunlarınızı
|
|
2003 307 1.4 hdi şeytan kırmızı
|
|
![]() |
|
emre41 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Temmuz 2015 Konum: KOCAELİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 182 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Aracinizin iyi bir serviste makinaya baglatip arza kodu veriyormu gormek gerekiyor. Yerinizde olsam en az 3 farkli yere gostermeden herhangi bir islem yaptirmazdim. Bulundugunuz cevrede servis usta durumu nedir bilmiyorum. Aldiginiz yakitla ilgili bile olabilir.
|
|
![]() |
|
Derya ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ağustos 2015 Konum: Bodrum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
emre41 yavaşlayıp hızlanmak istediğimde araba öne doğru kendini atıp hızlanıyor..arkadan biri itmiş gibi..bunu daha çok durma kalkma zamanlarında yapıyor..ilk arızanın çıktığı gün çok şiddetliydi..ertesi gün daha az yapar oldu ve şiddeti de azaldı..
|
|
![]() |
|
emre41 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Temmuz 2015 Konum: KOCAELİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 182 |
Silkeleme mi yapiyor ? Tok tok yada lok lok diye tabir edilen bi ses varmi ?
|
|
![]() |
|
Derya ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ağustos 2015 Konum: Bodrum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
vuruntu diye anlatmaya çalıştığım şey sanki araç öne fırlıyor..arkadan biri çarpmış gibi sarsıntı oluşuyor..
Nasıl ifade ediliyor bilemedim bu durum..
|
|
![]() |
|
emre41 bende size katılıyorum..hemen teşhis..tedavi hazır.. en az 1000 tl..banada 900 civarı diye direk rakam söylendi..
Bodrumda çok alternatif yok hatta tek yer ne yazık ki bilinçli olmayınca ne derlerse razı geliniyor.. |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
aynen hocam :)
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Merhaba geçmiş olsun.
Şanzıman takozunda veya motor takozlarının birinde sorun olabilir. Tespiti basittir. Kaputu acın geri viteste ani kalkış yapın bir kişide motora baksın kalkış esnasın aşırı bir sallanma var mı ? Gelen vuruntu sesi her seferinde geliyor mu. Tabi bunlardan olabileceği gibi ön takımdan gelen bir seste olabilir. Genelde takozlardan gelen ses daha sert olur. Ayrıca aracı görmeden telefonda arızaya kesin tanı koyan ustalardan uzak durun :) Soner hocam görüyorsun memlekette ne ustalar var:D Gel de sökme şanzımanı
Düzenleyen emre41 - 06 Ağustos 2015 Saat 16:53 |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
öncelikle forumun tanıtım bölümündan kendinizi tanıtırsanız serviniriz forum olarak. öncellikle bu tip vuruntular selonoid denen valflerden kaynaklanır. ama tabi burada yüzelsel olarak söylüyoruz aracın kontrolü yapılması en aracın otomatik şanzuman yagı ve filtresi ne zaman değişti bu tip bakım bilgilerini bilirseniz daha çok yardımcı olmaya çalışırız. Belkide askislerde boşluk oluşmuş bile olabilir yani dediğim gibi servis hemen sallamış şanzuman robotu değişecek diye önce bir yetkili servise görütüp baktırıp fiyat alın birde özel servise görüp baktırın ustalar ne diyecek yoksa çok paranızı alırlar yok o değişecek yok bu değişecek yap boz gibi olur aracınız. geçmiş olsun
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Selam arkadaşlar,
Peugeot 206 2000 model 1.6 otomatik aracım var.. Bir kaç gündür yavaşlayıp hızlanmak istediğim zamanlarda kalkışlarda yokuşlardan aşağı inerken vuruntu yapıyor..115.000km de..Bakım yapalı 1 ay bile olmadı..yağı bujileri değişti.. Servise sordum..Otomatik şanzıman robotunun değişmesi gerek dedi..Telefonda dedi bunu arızayı kontrol etmedi henüz..Forumda okuduğum benzer şikayetlerde amörtisör den bile bu sıkıntıyı yapabildiğini okudum..Servise gidince daha bilinçli hareket etmek istiyorum..Bu konuda bilgilerinizi paylaşabilirseniz çok memnun olurum..Teşekkürler..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |