![]() |
|
Egr ve yakit serfiyati hk. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
srdrgktp ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Nisan 2015 Konum: Burhaniye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 23 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2015 Saat 02:25 |
Merhaba arkadaşlar
2006 model 206 1.4 HDİ sahibiyim. Aracımı geçen hafta servis kontrollerinde benim ısrarı dolğrultusunda egr valfinin altında bir sac parçasıyla ipttal edildiğini gordum daha önceki sahibi tarafından. Sac parçasını kaldirdik ve temizledikten sonra devreye aldık. Araçta performans düştü (düşük devirlerde) ve yakıt hissedilir derecede arttı. (Ornegin 50 tl ile 170 km gibi) acaba sorun sadece egr devreye alinmasimi yoksa farkli bir sebepmi? Konu hakkında bilgi verebilecek arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Saygılarımla iyi çalışmalar. Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
![]() |
|
srdrgktp ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Nisan 2015 Konum: Burhaniye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 23 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlar???
|
|
![]() |
|
Canberk35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mayıs 2014 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 107 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Canberk35
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
EGR egzoz gazını tekrar yanma odasına gönderen sistem. Aslında yanmamış yakıtları tekrar yakmayı amaçlamaktan çok emisyonu düşürmeyi amaçlayan bir parça. EGR iptali edilirse performans artar diyen kaynaklar olduğu gibi, tam tersi düşer diyen kaynaklar da var. Yine aynı şekilde bazı kaynaklar yakıt artar diyor, bazısı düşer diyor. Bu konuda otomotiv sektörü de mutabık değil açıkçası. Ama iddia ettikleri değişiklikler gözle görülebilir düzeyde değil. Hele 1.4HDi motorda oldukça zor.
Şikayetlerinizi EGR'yi tekrar devreye alan ustaya söylerseniz o ne yapacağını daha iyi bilir diye düşünüyorum. Bazen EGR'nin ağzının kapatılmasının yanında bilgisayar ile de kapatılıyor EGR. Bizim araçlarda böyle bir sistem var mı açıkçası bilmiyorum. Varsa belki bilgisayardan da aktifleştirmek gerekiyor olabilir. Geçmiş olsun şimdiden.
|
|
![]() |
|
madblueblacksea ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 873 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Performans düşüşü normal ama yakıt sarfiyatı olmaması gerekiyordu. Benim EGR ve kat iptal şekilde şehir içi ortalama 6,6 lt (ortalama hız 18km) EGR sistemi düzgün çalışmıyor demekki. EGR sadece egsoz gazını geri silindire geri göndermekle bitmiyor, nezaman ne miktarda gönderdiği çök önemli. Benim araçtada iptal ama iptal etmemin nedeni kararsız çalışması ve performans artışı sağlamak için. Aracı cihaza bağlayarak düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol ettirmen gerek ama bunu araç durduğu yerde değil seyir halinde yapıp EGR nin davranışını doğru olarak saptaman gerek. Sürekli devrede olan yada kafasına göre çalışan bi sistem değil yani. Aracı yeni çalıştırdığında rolantideyken EGR nin manifolda gelen borusuna bi bak sıcakmı diye. Normalde soğuk olması gaz vermiyor olması gerekir. Gaza yüklenince elininin içinden sıcak gazın geçtiğini hissedersin. Yani basit olarak tepkisini görebilirsin
Düzenleyen madblueblacksea - 22 Haziran 2015 Saat 21:19 |
|
206 1.4 HDI Look 2004
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaşlar bilgilendirmeler için teşekkür ederim. Birde eski haliyle deneyeyim. Ama çok garip geldi. Krank mili sensörü ve hava filtresi çok tozlanmisti bakımın üzerinden 7500 km geçmişti. Değişen iki parça. Aksine yakıt düşmesi gerek diye düşünüyorum.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |