![]() |
|
Katalizör ve lanet koku |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
staticxxx ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Eylül 2013 Konum: kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 263 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı staticxxx
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2015 Saat 08:58 |
arkadaşlar merhaba
206xs im var 2000model, lpg yok araçta. kat iptali var, tek oksijen sensörü olduğu için sorun yok çalışmasında. eksoz defalarca kontrol edildi kaçak filan yok. orta eksoz arka eksoz sıfır takıldı. kat yerinde düz boru var. arabayı biraz zorlayınca ceset yanmış gibi bir koku geliyor. başım ağrıyor araba içinde. camlarda kapalı halde yine geliyor. benzin kokusuna hiç benzemiyor. çürükçül bir koku çok ağır. bu koku için ne yapabilirim arkadaşlar. birde araba alt devirlerde 4000'e kadar ölü gibi. sonrasından dehşet gidiyor. chip ile alt devir canlanırmı?
|
|
2000 206xs 90hp 190.000km
|
|
![]() |
|
staticxxx ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Eylül 2013 Konum: kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 263 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı staticxxx
![]() ![]() ![]() ![]() |
abiler bi akıl verin napıyım bu konuda. dün gece babamla bi dolaşalım dedik babam boğuluyodu arabanın içinde.
enjektörleri sıfır taktırsam bi faydası olurmu acaba? yeni kat taktırasımda yok açıkçası, tıkıyor arabayı 4000den sonra kat iptal ettirip, chip ile alt devirleri canlandırıldığını söyleyenler var, arkadaşlar kafam karışık
|
|
|
|
![]() |
|
pusutr ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1083 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bence bu sorunu özel serviste çözün.
Ayrıca arabanın muhtelif yerlerine baktınız mı? Belki ölmüş bir kedi-fare falan sıkışıp kalmıştır bir köşesinde.. Özellikle motor bölgeside.. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı staticxxx
baktırdım varmı ole bi durum diyede herhangi birsey görünmüyor. bir yıldan fala oldu aracı alalı. olsa bile simdiye kadar çoktan yanıp kul olması gerekmezmi. bikac özel servise danıştım biri yakıt hava karışımı sorunlu diyor, biri karışım gayet iyi diyor. eksoz muayenesinde carbon emisyonu verilen değer aralığıda çıkıyor. katalizörü sokturdukten sonra koku sorunu yasayanlar var nette okudum hepsini. cozum olarak neyapabiliriz acaba |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı staticxxx
konu hakkında yorum yapan olmadı kimsenin başına gelmemiş sanırım. böyle bir sorun yaşayan olursa ben çözdüm sorunu. katalizörün olmamayışı kokuya sebep olmuyor arkadaşlar. tamamen tesadüf buldum sorunu. aku değiştirecektim. akünün sağlam olduğunu anlayınca sevinçten 100tl benzin aldım. benzin göstergesi yarım depoya yaklaştı. çok sıkıştırmama rağmen koku yapmadı. benzin az kalınca sanırım depo dibinde kalan pislik motora gidiyor yanıyor ve koku geliyor. benzin filtreside 2 yıldır değişmedi. bir ara değiştirecem. çeyrek deponun üstünde yakıt olursa koku gelmiyor arkadaşlar. benzin filtresini değiştirirken benzin deposunuda söktürüp içini yıkatsam diye düşünüyorum.
|
|
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sorununuzu çözdüğünüze sevindim. paylaşımınız için teşekkürler.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı staticxxx
Arkadaşlar grip olduğum için kokuyu alamadım sanırım. gene gelmeye başladı. koku kat iptalinden kaynaklı. yarabbim o nasıl bir kokudur. genzimi yakıyor, başım ağrıyor litresine 5tl para veriyorum, ayıptır ya. insan kokusuz yapar şunu. kat taktırmak istemiyorum. düşük devirde biraz hantal ama 3500 den sonra harika
![]() ![]() kat takmadan bu kokudan kurtulamazmıyız?
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |