Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL >Sohbet \ Muhabbet
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Dövme için yazı tavsiyeleriniz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Dövme için yazı tavsiyeleriniz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Yek Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Yek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Dövme için yazı tavsiyeleriniz
    Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2014 Saat 00:58
Merhabalar,

Koluma yazı yazdırmak istiyorum aklımda bi kaç fikir var ama sizinde tavsiyelerinizi duymak istiyorum.

Aklımda CarpeDiem vardı ama herkes onu yazdırıyor. Farklı, ingilizce ve anlamlı tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler. :)
Yukarı Dön
outlaw Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı outlaw Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2014 Saat 09:00
YAZI OLAYI BAYDI ARTIK BÜTÇEN VE ACI EŞİĞİN NE BİLMEM AMA SANA FARKLI BİRŞEYLER ÖNEREBİLİRİM ..
HAA BU ARADA DÖVME HASTALIKTIR UNUTMA BENDE BİR TANE DİYE BAŞLAMIŞTIM ŞİMDİ BELDEN YUKARI KOMPLE YAKUZA YAPTIRDIM ...LOLLOLLOL
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc
Laguna lip
omp kule gergisi
GTI jant
185/50/14 toyo proxes t1r

Yukarı Dön
tongucuk Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tongucuk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2014 Saat 10:18
şahsi fikrim dövme olayına karşıyım vücudun herhangi biryerinde dövme varsa abdest olmamaktadır
Mecnun tatsaydı PEUGEOT sevgisini, severmiydi Leyla zillisini...

2009 peugeot 308 sw 1.6 hdi 110hp inci siyah ex nic: ramazanturan81
Yukarı Dön
outlaw Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı outlaw Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2014 Saat 10:22
Orjinalini yazan: tongucuk tongucuk Yazdı:

şahsi fikrim dövme olayına karşıyım vücudun herhangi biryerinde dövme varsa abdest olmamaktadır
NEYE DAYANARAK BUNU SÖYLÜYEBİLİYORSUN ???
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc
Laguna lip
omp kule gergisi
GTI jant

Yukarı Dön
tongucuk Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tongucuk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2014 Saat 10:33

Dövme, vücudun belli yerlerine mesela elin sırtına, bileğe, pazuya, yüz veya dudağa kalıcı şekilde işlenen nakışlara denir. Bu maksatla deriye iğne veya çuvaldız gibi sivri bir şey kan akıtacak kadar batırılır. Deri altında hâsıl edilen boşluğa mürekkep kına vs. basılır. Deri altında bunlar kuruyunca bir daha çıkmayacak renkli lekeler bırakır. Bu yolla bedenlerine arslan, kuş, çiçek vs. çeşitli şekiller işleten, sevgilisinin adını yazdıran insanlar vardır. Bizim cemiyetimizde nâdir rastlanan bir durum ise de bazı memleketlerde yaygın bir gelenektir.

Dövme yaptırmanın hükmüyle ilgili gelen hadisler, esasen şüpheye mahal bırakmayacak kadar açıktır.  

Hz. Ebû Hüreyre (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) şöyle buyurdular: "İğreti saç takana da, taktırana da, bedene dövme yapana da, yaptırana da Allah lânet etsin!" (Buhârî, Libas 86; Müslim, Libas 119)

İbni Abbas (radıyallâhu anhümâ) dedi ki: "İğreti saç takan, taktıran; kaşları incelten, kaşlarını incelttiren, dövme yapan ve dövme yaptıran lanetlenmiştir." (Ebû Dâvud, Tereccül 5)

Ebu Cuheyfe (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) kan mukabilinde alınan semenden, köpek semeninden, fuhuş kazancından men etti. Dövme yapanı, dövme yaptıranı, faiz yiyeni, faiz yedireni ve musavvirleri lanetledi." (Buhârî, Büyû 113; Ebu Davud, Büyû 65)

Hadislerden de anlaşıldığı gibi Efendimiz (s.a.s.) dövme yapmayı ve yaptırmayı yasaklamıştır. Yani dövme yaptırmak, Efendimiz aleyhisselatü vesselamın lanetlediği fiillerden biri olması dolayısıyla dinimizde haram kılınmıştır.  Dövme yaptırmak Allah'ın insana koyduğu fıtratı beğenmeyip değiştirmek manasını taşımaktadır. Estetik mülahazası ile fıtratı değiştirmeye yönelik müdahaleleri dinimiz kesinlikle yasaklar. Çünkü güzelleşmek amacıyla, dişlerin inceltilmesi veya aralarının açılması, saça saç ekletilmesi, dövme yaptırılması vb. gibi fiiller Allah’ın en güzel şekilde yarattığı insan tabiatına onun fıtratına sonradan yapılan birer müdahaledir. Şüphesiz ki fıtratı değiştirme, şeytanın hoşuna giden bir fiildir. Çünkü Kur’an’da şeytanın bu yönde insanlara telkinde bulunacağı anlatılmaktadır. “Onları mutlaka saptıracağım, muhakkak onları boş kuruntulara boğacağım, kesinlikle onlara emredeceğim de hayvanların kulaklarını yaracaklar (putlar için nişanlayacaklar), şüphesiz onlara emredeceğim de Allah'ın yarattığını değiştirecekler dedi. Kim Allah'ı bırakır da şeytanı dost edinirse elbette apaçık bir ziyana düşmüştür.” (Nisa Suresi, 4/119)

Eğer vücutta önceden yapılmış bir dövme bulunuyorsa mümkün olduğu kadar uzva bir halel getirmeden bunun izalesine çalışılmalıdır. Çünkü âlimler, dövme yapılan yerin necis olduğunu söylemişlerdir. Bunun sebebi, dövme yapılırken vücuda batırılan iğnenin kan çıkarması ve bu kanın orada kurumasıdır.

Yukarı Dön
tongucuk Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tongucuk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2014 Saat 10:41
bağzı açıklamalarda da dövme deri alınta yapıldığı ve vücudun bir parçası haline geldiği için ve deri üzerinde bir tabaka oluşturmadığı için abdeste mani değildir denilmekte yaptırıp yaptırmamak tercihine kalmış ama yaptıracaksan da düzgün temiz bir yerde yaptır yapılan işlemde mikrop kapmaman lazım

Yukarı Dön
outlaw Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı outlaw Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2014 Saat 11:33

bağzı açıklamalarda da dövme deri alınta yapıldığı ve vücudun bir parçası haline geldiği için ve deri üzerinde bir tabaka oluşturmadığı için abdeste mani değildir denilmekte yaptırıp yaptırmamak tercihine kalmış ama yaptıracaksan da düzgün temiz bir yerde yaptır yapılan işlemde mikrop kapmaman lazım
SANA ŞÖYLE ANLATAYIM HERKEZİN DİNİ İNANCI KENDİNEDİR KİMSE KİMSEYİ YARGILAYAMAZ LAKİN ABDESTİN TUTMAMASI OLAYI BANA ÇOK MANTIKSIZ GELİYOR ...
ABDESTİN TUTMAMASI İÇİN DERİNİN ALTINA SU GEÇMEMESİ LAZIM Kİ BUDA ORADA BOYA KATMANININ OLMASI SERTLEŞMESİ DEMEK OLUR BUNUN SONUCUNDA DA ORADA DERİNİN ÖLMESİ ÇÜRÜMESİ DEMEKTİR.
BENİM KOMPLE KOLUM BİLEKTEN GÖĞÜS VE SIRTA KADAR YAKUZA YAPTIRDIM VE DÖVMELERİN ÜZERİNDE KOL KILLARI VAR BUDA DEMEK OLUYOR Kİ HAVA ALIYOR VE ORAYA SU GEÇİYOR ..
BUNU KOLLARIMI GÖRMEDEN CAMİ HOCASINA SORDUM DİREK BANA DEDİĞİ KELİME ABDEST TUTMAZ BENDE DEDİM Kİ ABDESTİN TUTMAMASI İÇİN DERİNİN HAVA ALMAMASI LAZIM DEĞİL Mİ EVET DEDİ PEKİ DEDİM DERİ HAVA ALMAZ SA KIL ÇIKARMI ÇIKMAZ DEDİ BEN KOLLARIMI SIVADIM VE HOCAM DEDİM PEKİ BU DÖVMELERİN ÜZERİNDEKİ KILLAR NE ?? ADAM ŞAŞIRDI DEMEKKİ HAVA ALIYOR MUŞ DEDİM EWET DEDİ DEMEK Kİ HAVA ALAN YERE SUDA GEÇERMİŞ DEDİM EWET DEDİ..
DÖVME MEKRUHTUR YANİ NE SEVAP NEDE GÜNAH...
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc
Laguna lip
omp kule gergisi
GTI jant

Yukarı Dön
outlaw Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı outlaw Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2014 Saat 11:40
NİHAT HATİPOĞLUNDAN ÇOK GÜZEL AÇIKLAMA ...
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc
Laguna lip
omp kule gergisi
GTI jant

Yukarı Dön
tongucuk Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tongucuk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2014 Saat 11:41
ben senin yada bir başkasının dini inancını yargılamıyorum yargılamamda buna ne haddim nede hakkım var sadece konu için yazılanları ve şahsi fikrimi paylaştım tabiki senin tercihin vücut senin sağlık senin karar senin

Yukarı Dön
outlaw Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı outlaw Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2014 Saat 11:48

ben senin yada bir başkasının dini inancını yargılamıyorum yargılamamda buna ne haddim nede hakkım var sadece konu için yazılanları ve şahsi fikrimi paylaştım tabiki senin tercihin vücut senin sağlık senin karar senin
Thumbs Up YOK CANIM SEN BENİ YARGILIYORSUN DEMEDİM ZATEN SADECE BURADA EĞER Kİ YANLIŞ BİLİYORSAK ONU DÜZELTMEK İÇİN BİLGİ PAYLAŞIMI YAPIYORUZ..
KENDİMİZE ACI VERİYORUZ BU YANLIŞ BUNU BİLİYORUZ AMA ABDEST OLAYI SADECE DOĞRU DEĞİL..

BU DAHA YAKUZA BAŞLARKEN İLK PARTİYDİ...
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc
Laguna lip
omp kule gergisi
GTI jant

Yukarı Dön
tetik-soner Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tetik-soner Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2014 Saat 12:25
dövme yapılacaksa eğer..

sonradan pişman olunacak yada sıkılacak yada demode oldu diyeceğin şey yaptırmamaya dikkat et..

yapılacak yeri ve figürü iyice karara varmadan yaptırma....

dost tavsiyesi...
Peugeot 206 1.4 xr 2000
Cıtroen Xsara 1.6 16v 2001
Honda Accord 2.0 ex 1994
Yukarı Dön
dream Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dream Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2014 Saat 12:30
Carpediem, başka da bişey demiyem :D
Aman hocam başka yazı mı bulamadın :)
Ne günlere kaldık ey gazi hünkar katır defterdar oldu eşek mühürdar..
Yukarı Dön
BG307 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı BG307 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2014 Saat 12:57
To Live is To Die

Catch Me If You Can

Tongue
Yukarı Dön
dream Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı dream Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2014 Saat 13:14
Adamın kolunda Only God Can Judge Me yazıyor, pide kuyruğunda iftar bekliyor. :)
Ne günlere kaldık ey gazi hünkar katır defterdar oldu eşek mühürdar..
Yukarı Dön
mistercasper Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mistercasper Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2014 Saat 13:28
genç kardeşim bu tür özentilere kapılma hem vucuduna zararlı hemde dinen haram yani dinen cezası var... 
Yukarı Dön
okaNStarss Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı okaNStarss Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2014 Saat 13:34
outlaw neden hep büyük harfle yazıyosun ?
2006 Model 206 HDI X-Desing 70bg   
Kum Gri
Yukarı Dön
outlaw Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı outlaw Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2014 Saat 13:48
Orjinalini yazan: okaNStarss okaNStarss Yazdı:

İŞ YERİ BİLGİSAYARI CAPLOCK KAPATMIYOR SİNİR OLUYORUM KÜÇÜK HARF YAZAMIYORUM MALESEF.Confused
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc
Laguna lip
omp kule gergisi
GTI jant

Yukarı Dön
Barut Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Barut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2014 Saat 14:10
Bence kendinle alakalı yazıları düşünmelidin yani seni anlatan. Yoksa pişman olursun. Bende düşünmeden tuaf bir şekil yaptırdım bak şimdi keşke başka bileşey yaptırsaydım diyorum
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline
Yukarı Dön
acemi pecocu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı acemi pecocu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2014 Saat 14:17
Yaş ilerleyince yaptığın şeyleri saçma bulabilirsin geri dönüşte olmıyabilir büyük tavsiyesi
206 x lıne 1.4 2005 otomotik vites kırmızı şimşek
Yukarı Dön
okaNStarss Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı okaNStarss Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2014 Saat 14:38
Orjinalini yazan: outlaw outlaw Yazdı:

Orjinalini yazan: okaNStarss okaNStarss Yazdı:

İŞ YERİ BİLGİSAYARI CAPLOCK KAPATMIYOR SİNİR OLUYORUM KÜÇÜK HARF YAZAMIYORUM MALESEF.Confused
kaldır patronun kafasına at ya personeline 15 liralık klawye alamıyorsa :)
2006 Model 206 HDI X-Desing 70bg   
Kum Gri
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 71 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 296 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107314 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1447 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 2998 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9136 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8527 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 787 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 754 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1546 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55306 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 296 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1116 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 1861 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 256 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2310 0 berkancelik
konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 566 0 Ozgur30
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 1766 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 15910 23 M.Emin
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
alibozoglu1 1
İlyas41 1
badking530 1
CBerkG 1
kaya52 1
karauurböcei 1
ankaralı_emre 1
Pyrs 1
Barisge 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English