![]() |
|
Dövme için yazı tavsiyeleriniz |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | ||
Yek ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 74 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2014 Saat 00:58 |
|
Merhabalar, Koluma yazı yazdırmak istiyorum aklımda bi kaç fikir var ama sizinde tavsiyelerinizi duymak istiyorum. Aklımda CarpeDiem vardı ama herkes onu yazdırıyor. Farklı, ingilizce ve anlamlı tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler. :)
|
||
![]() |
||
outlaw ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2010 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
YAZI OLAYI BAYDI ARTIK BÜTÇEN VE ACI EŞİĞİN NE BİLMEM AMA SANA FARKLI BİRŞEYLER ÖNEREBİLİRİM ..
HAA BU ARADA DÖVME HASTALIKTIR UNUTMA BENDE BİR TANE DİYE BAŞLAMIŞTIM ŞİMDİ BELDEN YUKARI KOMPLE YAKUZA YAPTIRDIM ...
![]() ![]() ![]() |
||
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc Laguna lip omp kule gergisi GTI jant 185/50/14 toyo proxes t1r |
||
![]() |
||
tongucuk ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4496 |
|
şahsi fikrim dövme olayına karşıyım vücudun herhangi biryerinde dövme varsa abdest olmamaktadır
|
||
Mecnun tatsaydı PEUGEOT sevgisini, severmiydi Leyla zillisini...
2009 peugeot 308 sw 1.6 hdi 110hp inci siyah ex nic: ramazanturan81 |
||
![]() |
||
outlaw ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2010 |
|
NEYE DAYANARAK BUNU SÖYLÜYEBİLİYORSUN ???
|
||
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc Laguna lip omp kule gergisi GTI jant 185/50/14 toyo proxes t1r |
||
![]() |
||
tongucuk ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4496 |
|
Dövme, vücudun belli yerlerine mesela elin sırtına, bileğe, pazuya, yüz veya dudağa kalıcı şekilde işlenen nakışlara denir. Bu maksatla deriye iğne veya çuvaldız gibi sivri bir şey kan akıtacak kadar batırılır. Deri altında hâsıl edilen boşluğa mürekkep kına vs. basılır. Deri altında bunlar kuruyunca bir daha çıkmayacak renkli lekeler bırakır. Bu yolla bedenlerine arslan, kuş, çiçek vs. çeşitli şekiller işleten, sevgilisinin adını yazdıran insanlar vardır. Bizim cemiyetimizde nâdir rastlanan bir durum ise de bazı memleketlerde yaygın bir gelenektir. Dövme yaptırmanın hükmüyle ilgili gelen hadisler, esasen şüpheye mahal bırakmayacak kadar açıktır. Hz. Ebû Hüreyre (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) şöyle buyurdular: "İğreti saç takana da, taktırana da, bedene dövme yapana da, yaptırana da Allah lânet etsin!" (Buhârî, Libas 86; Müslim, Libas 119) İbni Abbas (radıyallâhu anhümâ) dedi ki: "İğreti saç takan, taktıran; kaşları incelten, kaşlarını incelttiren, dövme yapan ve dövme yaptıran lanetlenmiştir." (Ebû Dâvud, Tereccül 5) Ebu Cuheyfe (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) kan mukabilinde alınan semenden, köpek semeninden, fuhuş kazancından men etti. Dövme yapanı, dövme yaptıranı, faiz yiyeni, faiz yedireni ve musavvirleri lanetledi." (Buhârî, Büyû 113; Ebu Davud, Büyû 65) Hadislerden de anlaşıldığı gibi Efendimiz (s.a.s.) dövme yapmayı ve yaptırmayı yasaklamıştır. Yani dövme yaptırmak, Efendimiz aleyhisselatü vesselamın lanetlediği fiillerden biri olması dolayısıyla dinimizde haram kılınmıştır. Dövme yaptırmak Allah'ın insana koyduğu fıtratı beğenmeyip değiştirmek manasını taşımaktadır. Estetik mülahazası ile fıtratı değiştirmeye yönelik müdahaleleri dinimiz kesinlikle yasaklar. Çünkü güzelleşmek amacıyla, dişlerin inceltilmesi veya aralarının açılması, saça saç ekletilmesi, dövme yaptırılması vb. gibi fiiller Allah’ın en güzel şekilde yarattığı insan tabiatına onun fıtratına sonradan yapılan birer müdahaledir. Şüphesiz ki fıtratı değiştirme, şeytanın hoşuna giden bir fiildir. Çünkü Kur’an’da şeytanın bu yönde insanlara telkinde bulunacağı anlatılmaktadır. “Onları mutlaka saptıracağım, muhakkak onları boş kuruntulara boğacağım, kesinlikle onlara emredeceğim de hayvanların kulaklarını yaracaklar (putlar için nişanlayacaklar), şüphesiz onlara emredeceğim de Allah'ın yarattığını değiştirecekler dedi. Kim Allah'ı bırakır da şeytanı dost edinirse elbette apaçık bir ziyana düşmüştür.” (Nisa Suresi, 4/119) Eğer vücutta önceden yapılmış bir dövme bulunuyorsa mümkün olduğu kadar uzva bir halel getirmeden bunun izalesine çalışılmalıdır. Çünkü âlimler, dövme yapılan yerin necis olduğunu söylemişlerdir. Bunun sebebi, dövme yapılırken vücuda batırılan iğnenin kan çıkarması ve bu kanın orada kurumasıdır. |
||
||
![]() |
||
|
bağzı açıklamalarda da dövme deri alınta yapıldığı ve vücudun bir parçası haline geldiği için ve deri üzerinde bir tabaka oluşturmadığı için abdeste mani değildir denilmekte yaptırıp yaptırmamak tercihine kalmış ama yaptıracaksan da düzgün temiz bir yerde yaptır yapılan işlemde mikrop kapmaman lazım
|
||
||
![]() |
||
|
SANA ŞÖYLE ANLATAYIM HERKEZİN DİNİ İNANCI KENDİNEDİR KİMSE KİMSEYİ YARGILAYAMAZ LAKİN ABDESTİN TUTMAMASI OLAYI BANA ÇOK MANTIKSIZ GELİYOR ... ABDESTİN TUTMAMASI İÇİN DERİNİN ALTINA SU GEÇMEMESİ LAZIM Kİ BUDA ORADA BOYA KATMANININ OLMASI SERTLEŞMESİ DEMEK OLUR BUNUN SONUCUNDA DA ORADA DERİNİN ÖLMESİ ÇÜRÜMESİ DEMEKTİR. BENİM KOMPLE KOLUM BİLEKTEN GÖĞÜS VE SIRTA KADAR YAKUZA YAPTIRDIM VE DÖVMELERİN ÜZERİNDE KOL KILLARI VAR BUDA DEMEK OLUYOR Kİ HAVA ALIYOR VE ORAYA SU GEÇİYOR .. BUNU KOLLARIMI GÖRMEDEN CAMİ HOCASINA SORDUM DİREK BANA DEDİĞİ KELİME ABDEST TUTMAZ BENDE DEDİM Kİ ABDESTİN TUTMAMASI İÇİN DERİNİN HAVA ALMAMASI LAZIM DEĞİL Mİ EVET DEDİ PEKİ DEDİM DERİ HAVA ALMAZ SA KIL ÇIKARMI ÇIKMAZ DEDİ BEN KOLLARIMI SIVADIM VE HOCAM DEDİM PEKİ BU DÖVMELERİN ÜZERİNDEKİ KILLAR NE ?? ADAM ŞAŞIRDI DEMEKKİ HAVA ALIYOR MUŞ DEDİM EWET DEDİ DEMEK Kİ HAVA ALAN YERE SUDA GEÇERMİŞ DEDİM EWET DEDİ.. DÖVME MEKRUHTUR YANİ NE SEVAP NEDE GÜNAH...
|
||
SHQIPTAR
||
![]() |
||
|
NİHAT HATİPOĞLUNDAN ÇOK GÜZEL AÇIKLAMA ...
|
||
SHQIPTAR
||
![]() |
||
|
ben senin yada bir başkasının dini inancını yargılamıyorum yargılamamda buna ne haddim nede hakkım var sadece konu için yazılanları ve şahsi fikrimi paylaştım tabiki senin tercihin vücut senin sağlık senin karar senin
|
||
||
![]() |
||
|
![]() KENDİMİZE ACI VERİYORUZ BU YANLIŞ BUNU BİLİYORUZ AMA ABDEST OLAYI SADECE DOĞRU DEĞİL.. ![]() BU DAHA YAKUZA BAŞLARKEN İLK PARTİYDİ...
|
||
SHQIPTAR
||
![]() |
||
tetik-soner ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2013 Konum: Üsküdar- İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1656 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tetik-soner
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
dövme yapılacaksa eğer..
sonradan pişman olunacak yada sıkılacak yada demode oldu diyeceğin şey yaptırmamaya dikkat et..
yapılacak yeri ve figürü iyice karara varmadan yaptırma....
dost tavsiyesi...
|
||
Peugeot 206 1.4 xr 2000
Cıtroen Xsara 1.6 16v 2001 Honda Accord 2.0 ex 1994 |
||
![]() |
||
dream ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1410 |
|
Carpediem, başka da bişey demiyem :D
Aman hocam başka yazı mı bulamadın :)
|
||
Ne günlere kaldık ey gazi hünkar katır defterdar oldu eşek mühürdar..
|
||
![]() |
||
BG307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2013 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 294 |
|
To Live is To Die
Catch Me If You Can ![]() |
||
![]() |
||
dream ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1410 |
|
Adamın kolunda Only God Can Judge Me yazıyor, pide kuyruğunda iftar bekliyor. :)
|
||
Ne günlere kaldık ey gazi hünkar katır defterdar oldu eşek mühürdar..
|
||
![]() |
||
mistercasper ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mayıs 2013 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mistercasper
|
genç kardeşim bu tür özentilere kapılma hem vucuduna zararlı hemde dinen haram yani dinen cezası var...
|
||
![]() |
||
okaNStarss ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mayıs 2014 Konum: ADANA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 638 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı okaNStarss
|
outlaw neden hep büyük harfle yazıyosun ?
|
||
2006 Model 206 HDI X-Desing 70bg
Kum Gri |
||
![]() |
||
|
İŞ YERİ BİLGİSAYARI CAPLOCK KAPATMIYOR SİNİR OLUYORUM KÜÇÜK HARF YAZAMIYORUM MALESEF.
![]() |
||
SHQIPTAR
||
![]() |
||
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
|
Bence kendinle alakalı yazıları düşünmelidin yani seni anlatan. Yoksa pişman olursun. Bende düşünmeden tuaf bir şekil yaptırdım bak şimdi keşke başka bileşey yaptırsaydım diyorum
|
||
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
||
![]() |
||
acemi pecocu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Aralık 2012 Konum: türkiyede bir y Durum: Aktif Değil Mesajlar: 387 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı acemi pecocu
|
Yaş ilerleyince yaptığın şeyleri saçma bulabilirsin geri dönüşte olmıyabilir büyük tavsiyesi
|
||
206 x lıne 1.4 2005 otomotik vites kırmızı şimşek
|
||
![]() |
||
okaNStarss ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mayıs 2014 Konum: ADANA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 638 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı okaNStarss
|
kaldır patronun kafasına at ya personeline 15 liralık klawye alamıyorsa :)
|
||
2006 Model 206 HDI X-Desing 70bg
Kum Gri |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |