Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Dövme için yazı tavsiyeleriniz

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Sohbet \ Muhabbet
Forum Tanımlaması: Sohbet ve Muhabbet alanı. Araç sorunları haricinde ki tüm konuları bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=35818
Tarih: 25 Temmuz 2025 Saat 17:36
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Dövme için yazı tavsiyeleriniz
Mesajı Yazan: Yek
Konu: Dövme için yazı tavsiyeleriniz
Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2014 Saat 00:58
Merhabalar,

Koluma yazı yazdırmak istiyorum aklımda bi kaç fikir var ama sizinde tavsiyelerinizi duymak istiyorum.

Aklımda CarpeDiem vardı ama herkes onu yazdırıyor. Farklı, ingilizce ve anlamlı tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler. :)

Cevaplar:
Mesajı Yazan: outlaw
Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2014 Saat 09:00
YAZI OLAYI BAYDI ARTIK BÜTÇEN VE ACI EŞİĞİN NE BİLMEM AMA SANA FARKLI BİRŞEYLER ÖNEREBİLİRİM ..
HAA BU ARADA DÖVME HASTALIKTIR UNUTMA BENDE BİR TANE DİYE BAŞLAMIŞTIM ŞİMDİ BELDEN YUKARI KOMPLE YAKUZA YAPTIRDIM ...LOLLOLLOL

-------------
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc
Laguna lip
omp kule gergisi
GTI jant
185/50/14 toyo proxes t1r

Mesajı Yazan: tongucuk
Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2014 Saat 10:18
şahsi fikrim dövme olayına karşıyım vücudun herhangi biryerinde dövme varsa abdest olmamaktadır

-------------
Mecnun tatsaydı PEUGEOT sevgisini, severmiydi Leyla zillisini...

2009 peugeot 308 sw 1.6 hdi 110hp inci siyah ex nic: ramazanturan81

Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2014 Saat 10:22
Orjinalini yazan: tongucuk tongucuk Yazdı:

şahsi fikrim dövme olayına karşıyım vücudun herhangi biryerinde dövme varsa abdest olmamaktadır
NEYE DAYANARAK BUNU SÖYLÜYEBİLİYORSUN ???

-------------
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc
Laguna lip
omp kule gergisi
GTI jant

Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2014 Saat 10:33

Dövme, vücudun belli yerlerine mesela elin sırtına, bileğe, pazuya, yüz veya dudağa kalıcı şekilde işlenen nakışlara denir. Bu maksatla deriye iğne veya çuvaldız gibi sivri bir şey kan akıtacak kadar batırılır. Deri altında hâsıl edilen boşluğa mürekkep kına vs. basılır. Deri altında bunlar kuruyunca bir daha çıkmayacak renkli lekeler bırakır. Bu yolla bedenlerine arslan, kuş, çiçek vs. çeşitli şekiller işleten, sevgilisinin adını yazdıran insanlar vardır. Bizim cemiyetimizde nâdir rastlanan bir durum ise de bazı memleketlerde yaygın bir gelenektir.

Dövme yaptırmanın hükmüyle ilgili gelen hadisler, esasen şüpheye mahal bırakmayacak kadar açıktır.  

Hz. Ebû Hüreyre (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) şöyle buyurdular: "İğreti saç takana da, taktırana da, bedene dövme yapana da, yaptırana da Allah lânet etsin!" (Buhârî, Libas 86; Müslim, Libas 119)

İbni Abbas (radıyallâhu anhümâ) dedi ki: "İğreti saç takan, taktıran; kaşları incelten, kaşlarını incelttiren, dövme yapan ve dövme yaptıran lanetlenmiştir." (Ebû Dâvud, Tereccül 5)

Ebu Cuheyfe (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) kan mukabilinde alınan semenden, köpek semeninden, fuhuş kazancından men etti. Dövme yapanı, dövme yaptıranı, faiz yiyeni, faiz yedireni ve musavvirleri lanetledi." (Buhârî, Büyû 113; Ebu Davud, Büyû 65)

Hadislerden de anlaşıldığı gibi Efendimiz (s.a.s.) dövme yapmayı ve yaptırmayı yasaklamıştır. Yani dövme yaptırmak, Efendimiz aleyhisselatü vesselamın lanetlediği fiillerden biri olması dolayısıyla dinimizde haram kılınmıştır.  Dövme yaptırmak Allah'ın insana koyduğu fıtratı beğenmeyip değiştirmek manasını taşımaktadır. Estetik mülahazası ile fıtratı değiştirmeye yönelik müdahaleleri dinimiz kesinlikle yasaklar. Çünkü güzelleşmek amacıyla, dişlerin inceltilmesi veya aralarının açılması, saça saç ekletilmesi, dövme yaptırılması vb. gibi fiiller Allah’ın en güzel şekilde yarattığı insan tabiatına onun fıtratına sonradan yapılan birer müdahaledir. Şüphesiz ki fıtratı değiştirme, şeytanın hoşuna giden bir fiildir. Çünkü Kur’an’da şeytanın bu yönde insanlara telkinde bulunacağı anlatılmaktadır. “Onları mutlaka saptıracağım, muhakkak onları boş kuruntulara boğacağım, kesinlikle onlara emredeceğim de hayvanların kulaklarını yaracaklar (putlar için nişanlayacaklar), şüphesiz onlara emredeceğim de Allah'ın yarattığını değiştirecekler dedi. Kim Allah'ı bırakır da şeytanı dost edinirse elbette apaçık bir ziyana düşmüştür.” (Nisa Suresi, 4/119)

Eğer vücutta önceden yapılmış bir dövme bulunuyorsa mümkün olduğu kadar uzva bir halel getirmeden bunun izalesine çalışılmalıdır. Çünkü âlimler, dövme yapılan yerin necis olduğunu söylemişlerdir. Bunun sebebi, dövme yapılırken vücuda batırılan iğnenin kan çıkarması ve bu kanın orada kurumasıdır.

-------------

Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2014 Saat 10:41
bağzı açıklamalarda da dövme deri alınta yapıldığı ve vücudun bir parçası haline geldiği için ve deri üzerinde bir tabaka oluşturmadığı için abdeste mani değildir denilmekte yaptırıp yaptırmamak tercihine kalmış ama yaptıracaksan da düzgün temiz bir yerde yaptır yapılan işlemde mikrop kapmaman lazım

-------------

Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2014 Saat 11:33

bağzı açıklamalarda da dövme deri alınta yapıldığı ve vücudun bir parçası haline geldiği için ve deri üzerinde bir tabaka oluşturmadığı için abdeste mani değildir denilmekte yaptırıp yaptırmamak tercihine kalmış ama yaptıracaksan da düzgün temiz bir yerde yaptır yapılan işlemde mikrop kapmaman lazım
SANA ŞÖYLE ANLATAYIM HERKEZİN DİNİ İNANCI KENDİNEDİR KİMSE KİMSEYİ YARGILAYAMAZ LAKİN ABDESTİN TUTMAMASI OLAYI BANA ÇOK MANTIKSIZ GELİYOR ...
ABDESTİN TUTMAMASI İÇİN DERİNİN ALTINA SU GEÇMEMESİ LAZIM Kİ BUDA ORADA BOYA KATMANININ OLMASI SERTLEŞMESİ DEMEK OLUR BUNUN SONUCUNDA DA ORADA DERİNİN ÖLMESİ ÇÜRÜMESİ DEMEKTİR.
BENİM KOMPLE KOLUM BİLEKTEN GÖĞÜS VE SIRTA KADAR YAKUZA YAPTIRDIM VE DÖVMELERİN ÜZERİNDE KOL KILLARI VAR BUDA DEMEK OLUYOR Kİ HAVA ALIYOR VE ORAYA SU GEÇİYOR ..
BUNU KOLLARIMI GÖRMEDEN CAMİ HOCASINA SORDUM DİREK BANA DEDİĞİ KELİME ABDEST TUTMAZ BENDE DEDİM Kİ ABDESTİN TUTMAMASI İÇİN DERİNİN HAVA ALMAMASI LAZIM DEĞİL Mİ EVET DEDİ PEKİ DEDİM DERİ HAVA ALMAZ SA KIL ÇIKARMI ÇIKMAZ DEDİ BEN KOLLARIMI SIVADIM VE HOCAM DEDİM PEKİ BU DÖVMELERİN ÜZERİNDEKİ KILLAR NE ?? ADAM ŞAŞIRDI DEMEKKİ HAVA ALIYOR MUŞ DEDİM EWET DEDİ DEMEK Kİ HAVA ALAN YERE SUDA GEÇERMİŞ DEDİM EWET DEDİ..
DÖVME MEKRUHTUR YANİ NE SEVAP NEDE GÜNAH...

-------------
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc
Laguna lip
omp kule gergisi
GTI jant

Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2014 Saat 11:40
NİHAT HATİPOĞLUNDAN ÇOK GÜZEL AÇIKLAMA ...

-------------
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc
Laguna lip
omp kule gergisi
GTI jant

Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2014 Saat 11:41
ben senin yada bir başkasının dini inancını yargılamıyorum yargılamamda buna ne haddim nede hakkım var sadece konu için yazılanları ve şahsi fikrimi paylaştım tabiki senin tercihin vücut senin sağlık senin karar senin

-------------

Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2014 Saat 11:48

ben senin yada bir başkasının dini inancını yargılamıyorum yargılamamda buna ne haddim nede hakkım var sadece konu için yazılanları ve şahsi fikrimi paylaştım tabiki senin tercihin vücut senin sağlık senin karar senin
Thumbs Up YOK CANIM SEN BENİ YARGILIYORSUN DEMEDİM ZATEN SADECE BURADA EĞER Kİ YANLIŞ BİLİYORSAK ONU DÜZELTMEK İÇİN BİLGİ PAYLAŞIMI YAPIYORUZ..
KENDİMİZE ACI VERİYORUZ BU YANLIŞ BUNU BİLİYORUZ AMA ABDEST OLAYI SADECE DOĞRU DEĞİL..

BU DAHA YAKUZA BAŞLARKEN İLK PARTİYDİ...

-------------
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc
Laguna lip
omp kule gergisi
GTI jant

Mesajı Yazan: tetik-soner
Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2014 Saat 12:25
dövme yapılacaksa eğer..

sonradan pişman olunacak yada sıkılacak yada demode oldu diyeceğin şey yaptırmamaya dikkat et..

yapılacak yeri ve figürü iyice karara varmadan yaptırma....

dost tavsiyesi...

-------------
Peugeot 206 1.4 xr 2000
Cıtroen Xsara 1.6 16v 2001
Honda Accord 2.0 ex 1994

Mesajı Yazan: dream
Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2014 Saat 12:30
Carpediem, başka da bişey demiyem :D
Aman hocam başka yazı mı bulamadın :)

-------------
Ne günlere kaldık ey gazi hünkar katır defterdar oldu eşek mühürdar..

Mesajı Yazan: BG307
Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2014 Saat 12:57
To Live is To Die

Catch Me If You Can

Tongue

Mesajı Yazan: dream
Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2014 Saat 13:14
Adamın kolunda Only God Can Judge Me yazıyor, pide kuyruğunda iftar bekliyor. :)

-------------
Ne günlere kaldık ey gazi hünkar katır defterdar oldu eşek mühürdar..

Mesajı Yazan: mistercasper
Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2014 Saat 13:28
genç kardeşim bu tür özentilere kapılma hem vucuduna zararlı hemde dinen haram yani dinen cezası var... 

Mesajı Yazan: okaNStarss
Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2014 Saat 13:34
outlaw neden hep büyük harfle yazıyosun ?

-------------
2006 Model 206 HDI X-Desing 70bg   
Kum Gri

Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2014 Saat 13:48
Orjinalini yazan: okaNStarss okaNStarss Yazdı:

İŞ YERİ BİLGİSAYARI CAPLOCK KAPATMIYOR SİNİR OLUYORUM KÜÇÜK HARF YAZAMIYORUM MALESEF.Confused

-------------
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc
Laguna lip
omp kule gergisi
GTI jant

Mesajı Yazan: Barut
Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2014 Saat 14:10
Bence kendinle alakalı yazıları düşünmelidin yani seni anlatan. Yoksa pişman olursun. Bende düşünmeden tuaf bir şekil yaptırdım bak şimdi keşke başka bileşey yaptırsaydım diyorum

-------------
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline

Mesajı Yazan: acemi pecocu
Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2014 Saat 14:17
Yaş ilerleyince yaptığın şeyleri saçma bulabilirsin geri dönüşte olmıyabilir büyük tavsiyesi

-------------
206 x lıne 1.4 2005 otomotik vites kırmızı şimşek

Mesajı Yazan: okaNStarss
Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2014 Saat 14:38
Orjinalini yazan: outlaw outlaw Yazdı:

İŞ YERİ BİLGİSAYARI CAPLOCK KAPATMIYOR SİNİR OLUYORUM KÜÇÜK HARF YAZAMIYORUM MALESEF.Confused
kaldır patronun kafasına at ya personeline 15 liralık klawye alamıyorsa :)

-------------
2006 Model 206 HDI X-Desing 70bg   
Kum Gri

Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2014 Saat 15:33

kaldır patronun kafasına at ya personeline 15 liralık klawye alamıyorsa :)

LOLLOLLOL
VERME GAZI WALLA AMAN ...
TUŞ GÖÇECEK ARTIK BASMAKTAN...

-------------
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc
Laguna lip
omp kule gergisi
GTI jant

Mesajı Yazan: herry
Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2014 Saat 16:35
günah ya da sevap o işlere hic girmiyecem, herkes kendisinden sorumludur.
ben dövme icerigi hakkında yazıcam; dostum yasın daha cok genc, illaki yaptıracam diyorsan, cok ufak bir sey olsun ve gömlek altında kalabilecek bir yere yaptırmanı tavsiye ederim.
ilerliyen senelerde yasının olgunlugu ile daha saglıklı kararlar alıp yeni dovmelere gecis yapabilirsin.
yazı isine gelirsek, bence insan vucudu facebook duvarı degil, oyle carpe diem tarzı yazılar yazdırmak cok kotü. senin icin cok buyuk anlamı olan birsey ya da hayatında derin izleri olan hic bi zaman degismicek birsey varsa onu yazdır derim. arkadasın dedigi gibi dövme hastalıktır. bazı insanlarda etkisi agır olur hızını alamaz bütün kolu ya da  üst vucudu kaplar, engel olamaz.
bu arada, outlaw hocam dövmeler super ! Thumbs Up

-------------
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)

Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2014 Saat 16:45
BEN İLK DÖVMEMİ 17 YAŞINDA YAPTIRMIŞTIM ÖYLE AMAN AMAN DÜŞÜNMEMİŞTİKTE AMA YAŞ 33 GELİNCE O ZAMANDAKİ YAPTIKLARIM GÖZÜME BATMAYA BAŞLADI EE ŞİMDİDE COVER YAPTIRIYORUZ ( ESKİ ŞEKLİN ÜZERİNE BAŞKA DÖVME YAPTIRMAK )
DAHA ÖNCEDEN DEDİĞİM GİBİ DÖVME HASTALIKTIR BİR TANE DİYE BAŞLARSIN BİR BAKMIŞSIN ÖNÜNE GEÇEMİYORSUN ..
HER PAZAR SAAT ÖĞLEN 14:00 DEN AKŞAM 20:00 KADAR DÖVME YAPILIYOR BANA VE SÜREKLİ FARKLI ŞEKİLLER BULUP YAPTIRIYORUM HASTALIK BÖYLE İŞTE...
ARKADAŞLARIN DEDİĞİ GİBİ SENİN İÇİN ANLAMI OLAN BİR ŞEY YAPTIRMANI TAVSİYE EDERİM MESELA BENİM YILLARDIR LAKABIM OLAN OUTLAW BEN GOTİK HARFLERLE OVAL ŞEKİLDE GÖBEĞİME YAPTIRDIM AYNI BUNUN GİBİ...

-------------
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc
Laguna lip
omp kule gergisi
GTI jant

Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2014 Saat 16:50

BEN İLK DÖVMEMİ 17 YAŞINDA YAPTIRMIŞTIM ÖYLE AMAN AMAN DÜŞÜNMEMİŞTİKTE AMA YAŞ 33 GELİNCE O ZAMANDAKİ YAPTIKLARIM GÖZÜME BATMAYA BAŞLADI EE ŞİMDİDE COVER YAPTIRIYORUZ ( ESKİ ŞEKLİN ÜZERİNE BAŞKA DÖVME YAPTIRMAK )
DAHA ÖNCEDEN DEDİĞİM GİBİ DÖVME HASTALIKTIR BİR TANE DİYE BAŞLARSIN BİR BAKMIŞSIN ÖNÜNE GEÇEMİYORSUN ..
HER PAZAR SAAT ÖĞLEN 14:00 DEN AKŞAM 20:00 KADAR DÖVME YAPILIYOR BANA VE SÜREKLİ FARKLI ŞEKİLLER BULUP YAPTIRIYORUM HASTALIK BÖYLE İŞTE...
ARKADAŞLARIN DEDİĞİ GİBİ SENİN İÇİN ANLAMI OLAN BİR ŞEY YAPTIRMANI TAVSİYE EDERİM MESELA BENİM YILLARDIR LAKABIM OLAN OUTLAW BEN GOTİK HARFLERLE OVAL ŞEKİLDE GÖBEĞİME YAPTIRDIM AYNI BUNUN GİBİ...

iyiymiş, Tupac'ın da göbeğinde THUG LİFE yazıyordu. LOL

-------------

Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2014 Saat 17:04
NETTEN AÇIP 2 PAC DÖVMELERİNİ YAPTIRIYORDUM ...
MESELA DALGA GEÇTİLAR AMA KOLMDA
ONLY GOD CAN JUDGE ME YAZIYOR
SOL GÖĞÜSÜMDE NEFERTİTİ VARDI
GÖBEĞİME THUG LİFE YAZICAKTIM AMA BEN KENDİME LAKAP OLARAK OUTLAW SEÇMİŞTİM BENDE OUTLAW YAZDIM ..
AŞIRI DERECEDE FUN 2 PAC ÇIYIMDIR YANLIZ...Big smileBig smileBig smile
BU SON ARABAM HARİÇ TÜM ARABALARIN ARKA CAMINA ME AGANIST THE WORLD YAZARDI

-------------
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc
Laguna lip
omp kule gergisi
GTI jant

Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2014 Saat 17:15

GÖBEĞİME THUG LİFE YAZICAKTIM AMA BEN KENDİME LAKAP OLARAK OUTLAW SEÇMİŞTİM BENDE OUTLAW YAZDIM ..

ooo dostum harikasın, cocuklugumda 7 yıl teorisi ile buyudum, 2003 de 2pac donecek diye beklemistim :( ben de saglam pac fanıyımdır !
hit em up ! Cool

-------------

Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2014 Saat 17:51
Orjinalini yazan: herry herry Yazdı:

ooo dostum harikasın, cocuklugumda 7 yıl teorisi ile buyudum, 2003 de 2pac donecek diye beklemistim :( ben de saglam pac fanıyımdır !
hit em up ! Cool

Thumbs Up

-------------
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc
Laguna lip
omp kule gergisi
GTI jant

Mesajı Yazan: zr'lmn
Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2014 Saat 18:34
Benim sol bilegimin ic kisminda zr'lmn yazar buradaki nick ile ayni. Bunlar ozer ve leman isimlerinin sessiz harfleri ozer ve leman da hanim ile isimlerimin birlesimi OZerLEMan "k" harfi kayip ona uygun birsey bulamadik ;) ve Allah nasip ederse 4.5 ay sonra oglum olacak ve adi ozer alp olacak.
Benim sahsi dusuncem dovmenin omurluk olmasi lazim ki sana bir sey katsin. Ha bu arada arabamin arkasinda da ayni yazi var

Mesajı Yazan: akantek
Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2014 Saat 18:57
bence dövmeyi boşver kızgın demir basalım :) daha kalıcı oluyor dövme gibi sonradan solmuyor.

aslında pug logosu yaptırsan fena olmaz:)

şaka bir yana bende bu konuyu çok araştırdım ve outlaw, tetik-soner, herry. arkadaşlarıma katılıyorum. tercihin doğru olmalı. abdest konusunda deri altına su girmeseymiş hava almasaymış kısmı hikaye zaten abdest alırken su deri altına girmez. en fazla dövme yaptırırken canının acıması kısmında bedene eziyet etme  yüzünden çekiniyorum, 

-------------
206 xt 1,6

Mesajı Yazan: ahmetismet
Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2014 Saat 20:44

Windowsun ekran klavyesini kullan, ordan deaktif et Capslock'u Wink

-------------
neverThere
Yeni Astra HB 1.4 Turbo 140hp Active Select Sport 2013

Mesajı Yazan: newlook45
Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2014 Saat 00:39

Orjinalini yazan: herry herry Yazdı:

hit em up ! Cool

Thumbs Up

pac ölmedi dostlar ölmüycekte izlemediyseniz Notirous big ( ismi tam yazamamış olabilirim ) bu filmi izleyin =)

-------------
2003 206 and 2014 polo (Tr'de tek donanımda )

Mesajı Yazan: newlook45
Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2014 Saat 00:42
kendi adıma konuşuyorum eğer bir şeyi kafama taktıysam onu yaparım biri benim bir eşyamı çalarsa ondan onu isteyip yerin dibine batırmak yerine bende gider hissettirmeden geri alırım (daha önce böyle bşy başıma gelmedi ama örnek olsun diye verdim) bence abdest olayı da aynı eğer dövme yaptırmayı kafaya koyduysan iş bitmiştir.Ama ufak bir tavsiye bende yaptırıcaktım kolumda güneş yanığı lekesi var alerjiden dolayı onu kapatmak için yaptırcaktım en başta denedim kendimi hint kınası ile yaptırdım 3 ay falan duruyor bi yaptır bak sıkılırsan dönüşün olur sıkılmazsan kalıcı yaptırırsın

-------------
2003 206 and 2014 polo (Tr'de tek donanımda )

Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2014 Saat 00:59

Abdest geçiyor ama günah olduğunu biliyorum

Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2014 Saat 01:01

Thumbs Up YOK CANIM SEN BENİ YARGILIYORSUN DEMEDİM ZATEN SADECE BURADA EĞER Kİ YANLIŞ BİLİYORSAK ONU DÜZELTMEK İÇİN BİLGİ PAYLAŞIMI YAPIYORUZ..
KENDİMİZE ACI VERİYORUZ BU YANLIŞ BUNU BİLİYORUZ AMA ABDEST OLAYI SADECE DOĞRU DEĞİL..

BU DAHA YAKUZA BAŞLARKEN İLK PARTİYDİ...

Abi dövmen çok fena yapan kişide hakkını vererek yapıyor belli :) Yorumların için teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2014 Saat 01:04
Orjinalini yazan: BG307 BG307 Yazdı:

To Live is To Die

Catch Me If You Can

Tongue

Sıkıysa yakala güzelmiş :)

Pek tavsiye gelmemiş ama yazı tavsiyelerinizi bekliyorum çünkü figür tarzı şeyler yaptırmak istemiyorum.

Yazı ilk tercihim :)

Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2014 Saat 01:57
Koluna BABA YORGUN yazdir. Hic kimsede gormedim :) dikakt ceker
Yani nelerden hoslanirsin edersin bilemedigimizdn fazla tavsiye edemiyoruz.
Bir de turkce mi yabanci mi istiosun o onemli.

-------------

Mesajı Yazan: Aziz
Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2014 Saat 11:38
valla ben dövmeye başlamak icin farklı bir niyetim vardı teee yıllar önce, sonunda muradıma erdim 1 oğlum oldu 2009 da adıyla başladım el ele tutşmamızla bitirdim.

Cebrail
http://hizliresim.com/ydYGWk" rel="nofollow">

Aral
http://hizliresim.com/Gn6Z7r" rel="nofollow">

http://hizliresim.com/zR8GZ7" rel="nofollow">

-------------
[pasaklıKontes]hy206 GTI

Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2014 Saat 14:36

YAZI OLAYI BAYDI ARTIK BÜTÇEN VE ACI EŞİĞİN NE BİLMEM AMA SANA FARKLI BİRŞEYLER ÖNEREBİLİRİM ..
HAA BU ARADA DÖVME HASTALIKTIR UNUTMA BENDE BİR TANE DİYE BAŞLAMIŞTIM ŞİMDİ BELDEN YUKARI KOMPLE YAKUZA YAPTIRDIM ...LOLLOLLOL

Önerilerini bekliyorum abi Smile

Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2014 Saat 14:38
Valla Türkçe İngilizce farketmez anlamlı ve farklı bişey olsun istiyorum Smile

Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2014 Saat 14:40
Orjinalini yazan: Aziz Aziz Yazdı:

valla ben dövmeye başlamak icin farklı bir niyetim vardı teee yıllar önce, sonunda muradıma erdim 1 oğlum oldu 2009 da adıyla başladım el ele tutşmamızla bitirdim.

Cebrail
http://hizliresim.com/ydYGWk" rel="nofollow">

Aral
http://hizliresim.com/Gn6Z7r" rel="nofollow">

http://hizliresim.com/zR8GZ7" rel="nofollow">

Hepsi çok güzel abi :)

Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2014 Saat 16:58
Orjinalini yazan: Yek Yek Yazdı:

MESELA YARIM MAORI YAPTIRABİLİRSİN ÇOK GÜZEL VE DİKKAT ÇEKİCİDİR...

-------------
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc
Laguna lip
omp kule gergisi
GTI jant

Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2014 Saat 17:00
BEN ESKİ DÖVMELERİN ÜZERİNE COVER KAPATMA YAPTIRIYORUM EĞER VÜCUDUMDA HİÇ DÖVME OLMASAYDI BÖYLE YAPTIRIRDIM ...

-------------
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc
Laguna lip
omp kule gergisi
GTI jant

Mesajı Yazan: ahmed206
Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2014 Saat 17:47
Kardeşim ben askerdeyken 20 yaşında bir sürü dövmeli acemi askerim oldu. Bunlar senin gibi gençken karar verip vücudunun belli yerlerine dövme yaptırmıştı ama çoğu(hepsi demiyorum dikkat) her gün elinde kolunda aynı dövmeyi görmekten sıkılmaya başlamıştı(özellikle hepsiyle konuşmaya çalıştım).
Bir tanesi kolunun üstündeki dövmeyi bıçakla kazımaya çalışmış kolunun üzerini mahfetmişti.
Bana söylediği şey şu oldu: dövme yaptıracaksan kendin bir bakışta görmeyeceğin yere olsun ki sonra sıkılma.

Şahsi fikrim şu: Eskiden olsa can atardım güçlü şirin gibi sol koluma güzel bir şey yaptırmaya mesela, ama şu an düşünüyorum da iyi ki yaptırmamışım.

-------------
https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=34293&title=gaffur" rel="nofollow - 206
https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=36667&title=yeni-gaffur" rel="nofollow - Focus

Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2014 Saat 20:04

Orjinalini yazan: Yek Yek Yazdı:

MESELA YARIM MAORI YAPTIRABİLİRSİN ÇOK GÜZEL VE DİKKAT ÇEKİCİDİR...

Abi bu beni aşar hem maddi konuda hemde acı konusunda :)
Ben dirseğimden bileğime olan kısma yazı veya bi şekil yaptırmak istiyorum :)

Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2014 Saat 20:05
Orjinalini yazan: ahmed206 ahmed206 Yazdı:

Kardeşim ben askerdeyken 20 yaşında bir sürü dövmeli acemi askerim oldu. Bunlar senin gibi gençken karar verip vücudunun belli yerlerine dövme yaptırmıştı ama çoğu(hepsi demiyorum dikkat) her gün elinde kolunda aynı dövmeyi görmekten sıkılmaya başlamıştı(özellikle hepsiyle konuşmaya çalıştım).
Bir tanesi kolunun üstündeki dövmeyi bıçakla kazımaya çalışmış kolunun üzerini mahfetmişti.
Bana söylediği şey şu oldu: dövme yaptıracaksan kendin bir bakışta görmeyeceğin yere olsun ki sonra sıkılma.

Şahsi fikrim şu: Eskiden olsa can atardım güçlü şirin gibi sol koluma güzel bir şey yaptırmaya mesela, ama şu an düşünüyorum da iyi ki yaptırmamışım.

Abi herkes sıkılma konusunda hemfikir bende anlamadım. Eğer istediğim ve güzel bişey olursa sıkılacağımı sanmıyorum. Önerin için teşekkürler :)

Mesajı Yazan: Alegria
Mesaj Tarihi: 21 Aralık 2014 Saat 19:22
pacem in terris

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net