![]() |
|
Otomatik Şanzıman ve hararet sorunu Okuyunuz |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Foxfire ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2014 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 177 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2014 Saat 20:36 |
Selam herkese. Hepimizin sorunları olabiliyor fikir olması açısından başıma gelenler ve edilen masraf.
(Kar ve spor ışıkları yanıp sönüyordu selenoid valf ve yag değişimi yaptırdım ama ışıklar sönmemişti gittğim otomatik şanzımancı tehsisat değiştirelim düzelir demişti ama aynı yere gitmedim.) 3 gün önce izmirden uşağa gidiyordum rampa çıkarken hararet göstergesinin kırmızıdan bir önceki beyaza geldiğini farkettim fan çalışıyordu ama stop yazısı yandı kenara çekip bekledim 5 dk sonra normale döndü. Geri izmire geldiğimde daha önce peugeot yetkili serviste çalışan bir usta varmış ona götürdüm durumu anlattım çıktık beraber test ettik hararet normalden çok fazla yükseliyordu yine sonuç olarak radyatör kontrolü yaptı tamamen tıkalıymış su geçmesi çok az ve yan sanayi takıldığı için böyle olmuş dedi. vites ışıkları içinse şanzımanın üstünde şalter varmış o bozukmuş ayrıca şanzımanın altında bir yer varmış ordanda yağ kaçırıyormuş. Yapılan işlemler: 1- Orjinal radyatör takıldı 350 TL 2- Şalter değişti 250 TL 3- şanzımanın altındaki parça yokmuş fransadan gelmesi gerektiği için tornacıdan yardım alındı ve eskisinden sağlam oldu. 75 TL 4- şanzıman yağı komple değiştirildi. 50 TL 5- Konuyla alakası yok ama sol dikiz aynası değişti 50 TL 775 TL malzeme 325 TL işçilik = 1100 TL ödedim Şimdi arabam uçuyor desem yeridir. Ustanın dediği o ışıklar yanınca hemen basınç hatası için selenoidler değişir mantığı var piyasada ama bazen sadece yağı değiştirmek sorunu düzeltiyor. Normalde yağ değişmesi 80,000 km den aşağı ve sorun olmadıkça önerilmiyor. Yetkili servis bloguyla birlikte değiştirir ama sanayide sadece valfleri değiştrirler aynı parayı alırlar dedi. aklıma gelenler bunlar arkadaşlar |
|
![]() |
|
65serdal58 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2014 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 269 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 65serdal58
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
paylasim icin tesekkurler
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |