![]() |
|
206 HDİ ARACIM BAZEN ÇALIŞMIYOR |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
impertore ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2012 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 106 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı impertore
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2014 Saat 09:13 |
Merhaba arkdaşlar;
2006 model 206 hdi aracım bazen ateşleme yaptığı halde çalışmıyor. Bir gün veya 1-2 saat sonra tek seferde çalışıyor. Bütün gün geziyorum ertesi gün veya 30 dk. 1-2 saat sonra filan yine marş basıyor çalışmıyor.. geçen aylarda bu başıma geldi. Arkadaşın biri yüksek hızda git pislik tıkanma varsa atar dedi bende yüksek hızda gittim 1 km falan araç 1-2 ay sorunsuz çalıştı daha sonra araçta turbo, turbo hortumu, filtreler ve yağ değişimi yaptırdım. Aynı sorun tekrar başladı. Sizce neden kaynaklanıyordur ? Elektrik tesisatından mı, yakıta benzin veya dandik mazot karışmış olabilir mi bezinlikte petrol ofisinden her zaman yakıt aldığım yerden doldurdum. Araçta birde her sabah evden çıktığımda 300-400 mt. gittikten sonra akü lambası yanıp sönüyordu. araç çalışmaya devam ediyordu. |
|
308 T9 Allure 1.6 eHdi
|
|
![]() |
|
SDYMZ ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Şubat 2013 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1440 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mazot hortumu delinmiş ve hava yapıp çalışmıyor olabilir. mazot hortumları filtre kutusunun altından geçiyor titreşimden deliniyor kronik sorun benim başıma geldi hortum set halinde satılıyor 150 tl elin yatkınsa kendin değiştirebilirsin. birde mazot filtresinin girişini kontrol et derim
|
|
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014)
2009Model 308SW 1.6Hdi |
|
![]() |
|
jack67 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 267 |
Benim başımada benzer bir olay geldi.Mazot hortumu delinmiş arkadaşın da belirttiği gibi yan sanayi hortum 120 orjinal hortum 300 lira .Gittim 10 liraya 40 cm hortum aldım taktım yerine şimdi hiçbir sıkıntı yok.Türk zekası paha biçilemez:)
|
|
206 XT 1.4 HDi 70 PS Gri Hatchback 2004 Model Manuel+com2000+3satır bilgi ekranı 10 yıl 250.000km beraberlik
|
|
![]() |
|
impertore ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2012 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 106 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı impertore
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ustaya gösterdim hortum delindi mazot basmaz uyarı verir dedi. Benim araç bu sabah da çalışmadı 30 dk sonra gideyim tekrar deneyeyim çalışıyor sorunsuz.
Acaba çok ince bir çatlak var da sabahlar mı sızdırıyor.?
|
|
308 T9 Allure 1.6 eHdi
|
|
![]() |
|
SDYMZ ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Şubat 2013 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1440 |
|
|
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014)
2009Model 308SW 1.6Hdi |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı impertore
Servissorunu bulamadi. Ciktim ordam baska servise sorayim dedim kapida kaldi arac calismadi. Biraktim 2. Servise bakalim ne cikicak
|
|
308 T9 Allure 1.6 eHdi
|
|
![]() |
|
emre_akdag ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2013 Konum: BURSA - Y.ŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1872 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emre_akdag
Dostum bi marş kömürlerine baktırırmısın? Benim başıma geldi de marş kömürleri bitmişti...
|
|
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı impertore
Yarın ilk iş onu deneyeceğim düzelmemiş ise.
|
|
308 T9 Allure 1.6 eHdi
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı impertore
yeni aklıma geldi acaba immobilizer arızası olabilir mi ?
|
|
308 T9 Allure 1.6 eHdi
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Eğer güçlü şekilde marş yapıyor ve çalışmıyorsa immobilizerden olabilir, yedek anahtar varsa onunla bir deneyin.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı impertore
Araci servisten aldim. 120 tl verdim arizasını sordum sengorlerden biri arizaliydi dedi beyne bazwn bilgi gondermiyordu dedi. Hicbisey anlamadim ama arcima kavustum sonunda.
![]() |
|
308 T9 Allure 1.6 eHdi
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Geçmiş olsun Hocam, keşke sorunu tam olarak öğrenseydiniz, birine faydası olurdu belki.
|
|
![]() |
|
captain_b5 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 22 Ağustos 2011 Konum: Adana-Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı captain_b5
Çok benzer bir sorun benim başıma gelmişti bazen araba çalışmıyordu ve arabanın neden çalışmadığını bir türlü bulamıyordum. Marştada hiçbi sorun yoktu ama çalışmıyordu sonra anahtarı çıkart tak bekle filan derken çalışıyordu. Sonradan farkettim ben anahtarımı sustalıya çevirmiştim ve immoblizer chipini tam oturtamamışım. Benim sorunum immoblizerın anahtarın içinde tam yerine oturmamasıydı o yüzdende araç çalışmıyordu.
|
|
2004-X-Line 1.4HDi
|
|
![]() |
|
stkkonko41 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2011 Konum: izmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 28 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı stkkonko41
Özel servisteki ustama sordum. gaz pedalı altında sensörler olduğunu zaman zaman sensörler sıkıntı çıkarabildiğini söyledi. Adapazarında çok iyi bir usta olduğunu iletti. önce bilgisayara bağlayıp sonra yazılım güncellemesi gerekebileceğini iletti. fırsat bulup ta adapazarına gidemedim. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı impertore
Bende anahtarımı sustalıya çevirmiştim ama 2 senedir düzün çalışıyordu. Düşme esnasında yerinden oynamış olabilir. Tam bilgi aldığımda yazarım.
|
|
308 T9 Allure 1.6 eHdi
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |