![]() |
|
206 lpg |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | ||
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2014 Saat 00:19 |
|
|
||
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
||
![]() |
||
Mesut48 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ekim 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1010 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
1,4 8V ile şehirlerarası 21 krş yakaladım daha altı olmadı şehir içi 25 krş.
|
||
__B0DRUMLU__
|
||
![]() |
||
Ali1905 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ocak 2014 Konum: Turkey Durum: Aktif Değil Mesajlar: 198 |
|
degerleriniz cok guzel
|
||
![]() |
||
yasin26 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Eylül 2014 Konum: eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 57 |
|
206 Roland Garros 1.6 8v 90 hp atiker sıralı sistem şehir dışı
sürekli eskişehir konya arası uzun yol yaparım
opet 2.50 tl/l 24 litre lpg 350 km 100 km 6.8 litre =17.1 kuruş şehir dışı 25-27 kuruş şehir içi |
||
![]() |
||
hupps ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ağustos 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
|
atiker lpg kitini yeni takdırdım,
66tl lik lpg aldım ve 334 km yaptım 2000-2500 devir arasında kullandım. boşa aldığım yerleri ve benzinle kullandığım yerleri çıkarırsak sonuç gayet olumlu :) bakımlarını yeni yaptırmıştım. sonuçtan memunum, sorum şu benzin ibresi sıfır gösteriyor. bana bu konuda yadımcı olur musunuz? 47 ohm bir direnç bağlayınca oluyormuş bunu yapan bir yere yönlendirirmisiniz
|
||
![]() |
||
pierson ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2012 Konum: giresun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
|
Evet o kadar..hic yukari cikmadi..bu neden olabilir..gerçekten çok dur kalk yapiyorum..gittiğim yerler genellikle 1 km ile 10 km arasi değişiyor..ama uzun yolda 23 bazen 20 krs oluyor km de
|
||
![]() |
||
Ali1905 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ocak 2014 Konum: Turkey Durum: Aktif Değil Mesajlar: 198 |
|
hocam 25 TL ile 65 km yapiyorsaniz km'de 38 kurus civari yakiyorsunuz deektir, bende de 206 otomatik var km'de 33 ve 35 kurus arasi yakiyor , LPG yi 2.54 'ten aliyorum.
|
||
![]() |
||
pierson ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2012 Konum: giresun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
|
Arkadaslar otomatik vites aracimda atiker sistem LPG var..25 TL ilk gaz aliyorum..sadece şehir içi 65 km yapıyor..60 65 arazi yapıyor iste..çok yakiyor..çok dur kalk yapiyorum acaba o yüzden mi?LPG de km de 33 35 krs denk geliyor..neden olabilir.. Filtresi bakimi yapildi ..
|
||
![]() |
||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
|
Evet düğmeye basılı tutunca direk gazda çalışıyor araç ama bazı sistemlerde sınır var, örneğin lovatoda 20 defa, ecu her çalışmayı kaydediyor ve 20'den sonrasına izin vermiyor. Bilgisayara bağlayıpta sayacı resetleyene kadar çalışmıyor, onun için bunu sadece acil durumlarda kullanmanı tavsiye ederim.
Tavsiye etmeme konusuna gelince, bende tavsiye etmiyorum ama bazı durumlar hariç nedeni; LPG bildiğimiz üzere sıvılaştırılmış petrol gazı açılımıda Likit Petrol Gazı zaten, depodaki gaz sıvı haldedir, regülatörün görevi depodan gelen sıvı gazı buhar haline getirip yanma odalarına göndermektir, bunun içinde belli bir ısıya ihtiyaç duyar eğer biz regülatör ısınmadan direk gazda çalıştırırsak motora gazın bi kısmı sıvı halde gider ve yanma tam gerçekleşemez hem yakıtı çiğ yakar tasarrufun anlamı kalmaz hem pistonlara zarar verir hemde araçta teklemeye sebep olabilir. Bazı durumlar hariç kısmına gelelim, örneğin aracı çalıştırdınız regülatör sıcaklığı 50 derece üzerine çıktı, ve bakkala uğradınız çıktınız bu durumda direk gazla çalıştırmanın hiçbir zararı yoktur. Hatta benim sistemde sıcak motor gazla başlama diye bir özellik var, regülatör sıcaklığı 50 derecenin üzrindeyken ben hiç müdahale etmeden direk gazla çalışıyor. 6-7 km lik bir şehir içi sürüşünden sonra bu havalarda 1 saate yakın sürede 50 derecenin altına düşmüyor ve direk gazla çalışıyor.
|
||
![]() |
||
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
|
Serkan abi bir de düğmeye basılı tutunca direkt gazda da çalışıyormuş araba.
LPG ustasına sordum bunu pek tavsiye etmiyorlar neden dedim, usta bana hiç alakası yok hiç bi şey olmaz dedi. Aslı nedir bilemedim.
|
||
![]() |
||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
|
Sizin oralarda sorun olmaz ama İstanbulda kışın 3 km'yi bulur 35 derecede gaza geçmesi, benim şuan 25 derceye ayarlı, sıkıntı yok.
|
||
![]() |
||
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
|
Ustaya tavsiye üzerine gittim(her zamanki gibi).
Geçişleri 30 derece ve 1200 devir yapacaktı dedim ya araba çok soğukken geçmesin, hadi senin için 35 yapalım dedi ve bu ufak pazarlıkla arabanın lpg geçiş sıcaklığını 35 dereceye yükselttik
![]() Düzenleyen ahmed206 - 30 Mayıs 2014 Saat 19:31 |
||
![]() |
||
|
Hayırlı olsun, işçilik ve ayarlar iyiyse hiçbir sıkıntı çıkarmaz.
![]() |
||
![]() |
||
|
bugün hiç düşünmedim gittim Atikerin İtalyan Zavoliye rakip olarak çıkardığı Wentgas kitini 1150/9 taksitle arabama taktırdım.
Test sürüşlerimizde hiç bir sıkıntı yok şükür. İnşallah utandırmaz.
|
||
![]() |
||
|
Benzinle 2200 km'den sonra size şunu söyleyeyim tüp taktırın aga. 28 kuruştan aşağı inemedim o da çok dikkatli bir kullanımda... Yani normal hızda (110) tam 30 kuruş falan yakıyor şehirler arası. Şehir içinde de yaklaşık 40 kuruş yakıyor benzinde. Karışığı ise 35 kuruş...
|
||
![]() |
||
WooX61 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mayıs 2014 Konum: Trabzon/Erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
|
Arkadaşlar aracım 2003 1.6 xs sakin kullanımda 23 krş yakıyor
|
||
![]() |
||
GreenArmy ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mart 2014 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 48 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı GreenArmy
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
|
Bence de diğer masrafları da ekleyince lpgnin bana göre bir artısı falan kalmıyor. Fiyatı artmadan önce gayet iyiydi ama. |
||
![]() |
||
CanYucel ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Aralık 2011 Konum: ANTALYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 50 |
|
hemfikirim sizinle.. 15krş bana da tuhaf geldi...
Fakat tüp taktırdığım zaman (kasım 2013), 270 km yi gördü 1 depoyla (0.22 tl) sonrasında 0.26-0.28 e çıkınca sıkıntı olabileceğini düşündüm. o sebeple fikir danışmak istedim sizden.
demek ki, çok da ekonomik değil lpg. yani benzinle kıyaslayınca fark var ama çok fark yok gibi.. yakıtta olumlu yorumlar gördüğüm için, 208 dizel düşünüyorum ev kredim bitince. ![]() |
||
![]() |
||
|
Bence de 15 kuruş yakıyorum diyen ya yanlış hesaplıyordur ya da hep düz yolda hiç durmadan optimum hızda gidip fabrika verilerinin altına falan düşürüyordur tüketimi...
Bence de 28 kuruş çok değil. Sizin arabayla en az yakan lpg ile şu an 24-25 kuruş yakıyor galiba. Ben de benzinlisiyle 33 kuruş yakıyorum. Tabi şehirler arasında biraz daha düşüyor. Kısmetse Mayıs'ta 3000 km yapacağım o zaman eciğini cücüğünü hesaplarım artık.
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |