![]() |
|
Yağ basıncı hk, |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
serkomser ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mart 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 269 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkomser
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Mart 2014 Saat 18:20 |
Merhabalar,
Aracımda tekleme sorunu vardı, motorcuya gittim.. Farklı zamanlarda ve farklı ustalar tarafından arızanın sanılan ve değişimi yapılan fakat 0 sonuç alınan değiştirilmiş parçaları aşağıda yazdım, malesef bu işlemler boşu boşuna yapıldı. Bujiler değişti, 25 TL Carbon Clean, Gaz Kelebeği temizliği ve adaptasyonu yapıldı, 150 TL Bobin değişti, 235 TL Yakıt pompası değişti, 85 TL Şanzıman Yağı değişti 200 TL Yakıt, hava ve şanzıman yağ filtreleri değişti 120 TL Yağ basınç ile ilgili bi parça arçanın arıza sebebi motor ısısından dolayı kraker gibi olan kablo plastiklerinin dökülüp kabloların şase yapması! Parçanın etrafında hortum olduğu için parçanın sökülüp kabloların durumuna bakılmalıdır. Parça akünün arkasında beynin altında bulunuyor. Düzenleyen serkomser - 26 Haziran 2014 Saat 15:46 |
|
SEN GİDERKEN...
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Geçmiş olsun Hocam, bilgilendirme için teşekkürler.
|
|
![]() |
|
serkomser ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mart 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 269 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkomser
![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkürler. Bu parçanın arızasını pek bilen yok piyasada o yüzden paylaşmak istedim.. Düzenleyen serkomser - 26 Haziran 2014 Saat 15:46 |
|
SEN GİDERKEN...
|
|
![]() |
|
elsoberano ![]() 4. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2012 Konum: Ankara Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2517 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
geçmiş olsun işi bilen ustanın hali başka .
|
|
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkomser
4 günlük sanayi maceram ve harcadığım paranın haddi nihayet son buldu. Paylaşmak istedim sizlerle...
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkomser
Selam, araçta sesler devam ediyor.
Düzenleyen serkomser - 26 Haziran 2014 Saat 15:47 |
|
SEN GİDERKEN...
|
|
![]() |
|
oguzhan29 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
öncelikle geçmiş olsun ve bu paylaşımı yapıp bilgilendirdiğin içinde teşekkürler.
|
|
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkomser
Ben eski orijinal parçayı çöpe attım.
Düzenleyen eurest - 23 Haziran 2014 Saat 09:16 |
|
SEN GİDERKEN...
|
|
![]() |
|
kaf kef ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: maçavyımop Durum: Aktif Değil Mesajlar: 102 |
kardeşim gecmiş olsun ne bahtsızmıssın be bende sanayiye gıtmeye korkuyorum :( var benımde aracımın sorunu kafam rahat değil ustamla goruştum gıdecem benımde şimdi baya bı sıkıntı cıkacak dıye ınan korkuyorum ya kardesım peugeot askı varda boyle olunca aşkda kalmıyor....
|
|
İki tanık var biri dilimdir biride dürüst kalemim, ihanet etmez sözüm kağıda ve halim RABBA teslim.
|
|
![]() |
|
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
çok üzüldüm hocam ya. ama araba yağ gibi olmuştu, o kablolar yine yanmış olmasın?
bence son ustaya gidip başına ekşiyin
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Hepımızın ortak sıkıntısı usta işte adamlar beceremıyor ki becerebılse ışını guzel yapsa sıkıntı kalmıcakta markayla modelle alakası yok bu durumların bu durumlar ıkı parça değişimi yapıp ustayım dıye dukkan açanlar yuzunden veya patron oldum deyıp elını yağa pıse surmeden 15 yaşındakı çıraklara ış yaptıranlar yuzunden.geçmış olsun sızede dıcek bısey bulamadım orjınal dıye baskı balata değiştirdim 134 bınde araç 138 bınde baskı balata çekmıyor 2012 kasımda fren balatalarını değiştirdim el frenı kaçırıyor en tepede zor tutuyor bı pasta cıla yaptırdım her tarafı sumuklu böcek yurumuş gıbı oldu mılletle bu yuzden tartışmaktan gıtcek yerde kalmadı ne yapıcam bılmıyorum Allah herkesın yardımcısı olsun :) vuruntu olayı akstanda yapabılır benım başımda o dertte var 2.vıteste vuruyor dığer vıteslerde sorun yok manuel araç aksa baktırdım bıseyler değişti biraz para ödedım yıne aynısı oldu vıtes topuzu sallanıyor falan daha öncelerı aksla ılgılı sorunlar yaşadıysanız buda aklınızda bulunsun.
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
pusutr ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1083 |
Geçmiş olsun. Bence son ustaya tekrar gidip durumu paylaşmalısınız.
Düzenleyen pusutr - 05 Nisan 2014 Saat 10:55 |
|
![]() |
|
ramtas ![]() 1. Vites ![]() ![]() 21 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 157 |
bence sorun motor kulaklarında.benimde alt motor kulağı dağılmış servis 200-300 tl arası dedi masrafına.usta vites geçişlerinde vurma yapar dedi başka bi sıkıntı olmaz yavas git dedi .malum benzin pompası sensör vs 1000 tl harcayınca ona sıra gelmedi .
|
|
1.6 xt 307 2005 benzinli otomatik istanbul
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkomser
Hepinize teşekkür ediyorum, birşeye dikkat ettim motor harareti 100 dereceye geldiği zaman (Araba sıcakken markete gittiğimde motoru istop ediyorum alışveriş dönüşü araca tekrar bindiğimde 110 olduğunu görüyorum) şanzıman yavşıyo, yani nasıl diyeyim vuruntu ve kerkinme her zaman olmuyor.
Sağ üst motor kulağı aracı aldığımda kopuk olduğunu farkettik ve değiştirdim aracımda herhangi bir vibrasyon yok, bekleme modunda vites N de olsun olmasın az biraz çok az 3-4 kere hoplama gibi birşey oluyor. Alt takozlara baktırdım sağlam dendi. Şanzıman kulaklarına ve motorun diğer kulağına baktırmadım. Aklımda ama bugün öğlen arası baktırmaya gidicem yazarım sizlere durumu..
|
|
![]() |
|
emrepunar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emrepunar
ben şunu anladım herkez sanzuman diyor ama ufak sorunlardan kaynaklanıyor. Benim aracımdada bir sıkıntı vardı ama gaz pedel sensörü bozulmuş ondan yapıyormuş sonra bir sıkıntı kalmadı allah herkezi işin evli ustaların eline düşürsün.
tekrar geçmiş olsun
Düzenleyen emrepunar - 07 Nisan 2014 Saat 10:48 |
|
![]() |
|
206cc57 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Haziran 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 183 |
merhaba ,
Verdiğiniz bilgi ve paylaşım için teşekkürler , geçmiş olsun , bir şey dikkatimi çekti,şanzıman yağ değişimi ve selonoid değişimi yapılma gereksinimi varsa bu forumdaki çok kişi sanayiyi tavsiye ediyor ,uzun bir süre araştırdım ,tavsiye üzerine gidincede bir başkasının aldığı başarılı hizmet bir başkası için aynısı olmuyor gibi gözüküyor okuduklarımdan arızalar birbirinden farklı olsada olmasada .. .. Söylemek istediğim, ödenen ücretler, şanzıman yağ değişimi ve selonoid için çok farklı değil yetkili serviste ,üstelik yetkili serviste kredi kartına taksit yaptırabiliyorsunuz .. ayrıca yazılım atıp atılmadığı konusunda içiniz rahat oluyor ,kesinlikle eminim ki sanayidede bu işi çok iyi yapan yazılımıda başarılı şekilde yükleyen yerler var fakat ben ön aks keçe değişimi için gittiğim otomatik şanzımancıdan 2 kere kazık yedim işini bilmediği için daha çok şanzıman yağı kaybettim ...Lakin benimde şanzımanımla ilgili sorunlarım vardı son aylarda,çok uzuan zamandır gittiğim yetkili servise gittim ,selonoidlerim yetkili serviste sorunsuz gözüktü , sadece yağ değişimi yapıldı şanzıman için, teslim eden usta arıza tekrarlarsa bilki tek çare revizyon dedi .. İlk hafta çok güzeldi fakat malasef son 15 günde 2 kez arıza verdi ...Ama şu an biliyorumki beni ilerleyen aylarda şanzıman revizyonu bekliyor ..
|
|
![]() |
|
hamzaoglu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Mart 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hamzaoglu
Merhaba arkadaşım. Geçende araba d de firene basılı iken sarsıntı ve bazen vites geçişlerinde sorun vardı. Önce Boğaz kelebeğini temizlettim azalma var şimdide ustam bi kulakta sorun var onuda değişelim sarsıntı tamamen keser dedi onuda bu hafta içi değiştireceğim. Sonrasında sonucu paylaşırım. Araçta p de takılı kalma d modunda P S ışığı yakma sönme gibi durumlar olursa selenoid değiştirirsin dedi bana. Bakalım kulakla işi çözebilecekmiyim.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkomser
Aynen dediğin gibi sanki frene basınca sarsını daha çok yapıyor gibi ama emin değilim, birde ben birşeye dikkat ettim araba sıcakken şanzıman aşure gibi karkarışık hareketler yapıyo. Soğukken tık yok. Aklıma acaba yağ değişimi yaptırdığım usta farklı yağ mı koydu veya hiç değiştirmedi mi diye düşünüyrm. Merakla bekliyorum cevabını.. Bu arada henüz vakit bulamadım kulaklara baktırmaya..
Düzenleyen serkomser - 26 Haziran 2014 Saat 15:48 |
|
SEN GİDERKEN...
|
|
![]() |
|
mehmethannn ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mart 2014 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 198 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mehmethannn
geçmiş olsun dostum
sevindim valla. bu işte en önemli şey usta. bir kez daha öğrenmiş olduk. |
|
sevdiklerinize zaman ayırın yoksa zaman sevdiklerinizi sizden ayırır . . .
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |