![]() |
|
PROJE ODEVIME YARDIM EDEBILECEK? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
mrtoknctn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mart 2013 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 116 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mrtoknctn
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Mart 2014 Saat 17:20 |
Arkadaslar meraba sizden ricam mesaji okudiktan sonra sacma olsun olmasin bir fikir vermenizdir her zaman arac hakkinda konusacak degiliz:) vereceginiz cevaplar benim.icin gercekten cok onemli belki bir tasarimci arkadas rastlayabiliriz. Ben universite 3.sinif ogrencisiyim endustriyel tasarim okuyorum proje konum "YASLILARIN HAYATINI KOLAYLASTIRABILECEK BIR BULUS" (baston yurutec vb..) bu konu gercekten onemli benim icin simdiden degerli vaktinizi ayirip cevapladiginiz icin tesekkurlerimi sunarim ..
|
|
mrtoknctn
|
|
![]() |
|
kursat3006 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1845 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kardeş öyle çok orjinal bişi gelse aklıma ödev vermem patantini alırım :)
|
|
ANGARA ASLANI (06 PJP 91)
ARABADA "EMEK" VAR ! ARAÇ LİNKİ ; http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91 |
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Düşündüm taşındım aklıma bişey gelmedi malesef
|
|
![]() |
|
mrtoknctn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mart 2013 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 116 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mrtoknctn
Valla cok sikintili bir durumdayim pazartesiye kadar fikir cikarmis olmam gerekiyor haydi arkadaslar bi zahmet duyarsiz kalmayalm
|
|
mrtoknctn
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Konu hizmet olsa çok fikir çıkar ama buluş deyince insanın aklına bişey gelmiyor.
|
|
![]() |
|
kursat3006 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1845 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
Hacı herşey yapıldı ya aslında ne kaldıki. Benim de aklıma gelmedi valla. Uzaktan kumandalı banyo olur mu ki ? Odada otururken duş almak isteyecek düğmeye basacak sy isinacak sonra gitcek duş alacak ;) nasıl ??
|
|
ANGARA ASLANI (06 PJP 91)
ARABADA "EMEK" VAR ! ARAÇ LİNKİ ; http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91 |
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
bende görsel iletisim okudum, proje dönemi sıkıntı oluyor bilirim.
yaşlıların en çok teknolojik aletleri kullanırken zorluk çekiyor, özellikle cep telefonlarını. günümüzde çoğu telefon işletim sistemi, dokunmatik ekran, menü ya da ufcık klavye tusları derken yaslılar icin kullanılması güc bir hale geliyor. diyerek bir ön yazı ile baglarsın konuyu. bunun icin sende bilgisayarda bir modelleme yaparak yeni bir cep telefonu yapabilirsin. yaslılara özel olacak sonucta, eski nokia telefonlar boyutunda olsun. koca ekranı, koca koca rakamlı buyuk tusları olsun, yes ve no tusu olsun. amac arama yapmak, cevap vermek, konusturmak olsun sadece. satacagın kitle de yaslılar olacak zaten. bak sana proje konunda giris yazısı bile yazdım ha ;) kolay gele |
|
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mrtoknctn
Herry oncelikle tesekkur ederim zaman ayirip yazdigin icin ama bu konuda daha oncesinde yapilmis bazi modeller var dedigin ornegi destekliyecek bana bunlardan ziyade daha farkli henuz kullanilmayan kullaniliyorsada uzerinde degistirmeler yapabilecegim fikirler gerek. Bu donem benim icin cok sikintili olacak anlasildi:)
|
|
mrtoknctn
|
|
![]() |
|
s.seckin ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2013 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 479 |
kardeşim sen bi buluşmaya gel çözeriz hepberaber :)
|
|
2006 307 1.6 HDİ ŞEYTAN KIRMIZI ;)
|
|
![]() |
|
tetik-soner ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2013 Konum: Üsküdar- İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1656 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tetik-soner
evet telefon fikri güzel..yaşlılar için sesle yönlendirme yapıla bilen telefon....veya fantastik takılıp yürümeye hali olmayan yaşlılar için robocop- ıron man gibi elektronik giyisi :)
|
|
Peugeot 206 1.4 xr 2000
Cıtroen Xsara 1.6 16v 2001 Honda Accord 2.0 ex 1994 |
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
http://aktuel.mynet.com/galeri/bilim--teknoloji/yaslilar-icin-robot-yurutgec/2090/44352 bilerek mi söyledin, yoksa aklına mı geldi. var cunku oyle bisi =) |
|
|
|
![]() |
|
tetik-soner ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2013 Konum: Üsküdar- İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1656 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tetik-soner
aga zaten ben ne düşünsem yapıyor namussuzlar ya.....geçende dedimki şu ev şirket camlarına arabalardaki gibi yıkama ve ilecek sistemli bi proje yapsak iyi para kazanırız dedim iş yerinde...ulan akşam haberleri izliyorum liseli çocuk benim projeyle birinci olmuş iyimi
![]() |
|
Peugeot 206 1.4 xr 2000
Cıtroen Xsara 1.6 16v 2001 Honda Accord 2.0 ex 1994 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mrtoknctn
Yarin bulusmada hepinizi bu konuyq odakliycam arkadaslar:))
|
|
mrtoknctn
|
|
![]() |
|
gogly35 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 744 |
Yaslıların bileğine takılacak bir küçük bir bileklikteki çip yardımı ile onların nabız vb.. sağlık bilgileri sağlık kuruluşları ile onlıne olarak paylaşılabilir. Böylece sağlık problemi yasandığı anda sistem hastanede ikaz vererek erken müdahale sağlanabilir....
|
|
308 VTI // 2009
|
|
![]() |
|
barishrocker ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Aralık 2013 Konum: stnbl Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1276 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barishrocker
bunu bayağı bayağı yapacak mısın yoksa temsili bir görsel veya maket ve yazılı bir sunumla mı teslim edeceksin? mesela yaşlılar hep ilaç almayı falan unuturlar ya. onunla ilgili bir şey olabilir. saati gelen ilacı mesela tablaya düşürecek, hatta yanına da bir bardak su solduracak falan gibi bir şey olabilir mi mesela :)
|
|
Peugeot 307SW 1.6hdi Comfort 92bg 2006
(Ses sistemi,detailing,izolasyon,aksesuar) Araç linki http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32535 |
|
![]() |
|
cagdascicen ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2013 Konum: Kırşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 208 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cagdascicen
Ailemdeki yaşlılardan biliyorum, araçlara binerken çok zorlanıyorlar. Yaşlıların araçlara kolay binmesini sağlayacak bir sistem yapılabilir. Mesela, ön yolcu koltuğunu 5 cm yukarı kaldırıp, 2-3 metre kapı dışına doğru ilerletecek bir elektronik sistem yapılabilir. Tabi ön yolcu kapısının da koltuğun dışarıya çıkacak şekilde açılabilmesi gerekir. Sayısalcı değilim ama bu sistem yapılabilir. Umarım yardımcı olmuşumdur.
|
|
![]() |
|
yavuz_0051 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2012 Konum: aksaray Durum: Aktif Değil Mesajlar: 96 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yavuz_0051
kardeş yakınlarında huzur evi yokmu git oraya sor neler çıkar neler
|
|
yavuz 206
|
|
![]() |
|
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
Güzel fikir. |
|
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
Daha iyi bir fikir bulmak istiyorsan önce yaşlıların neye ihtiyaç duyduklarını veya neleri yapmakta zorlandıklarını araştırıp öğrenmelisin. Ondan sonra bulman biraz daha kolaylaşır. Hatta öğrendiğin ihtiyaçları burada paylaşırsan daha fazla fikir alabilirsin.
Bneim aklıma şöyle birşey geldi : Yaşlı kişilerin yanında bir GPS olacak ve gerekli durumlarda bir düğmeye bastığında yakınlarına konumunu bildirebilecek bir sistem tasarlayabilirsin. |
|
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |