Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

PROJE ODEVIME YARDIM EDEBILECEK?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Sohbet \ Muhabbet
Forum Tanımlaması: Sohbet ve Muhabbet alanı. Araç sorunları haricinde ki tüm konuları bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=34009
Tarih: 26 Temmuz 2025 Saat 16:02
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: PROJE ODEVIME YARDIM EDEBILECEK?
Mesajı Yazan: mrtoknctn
Konu: PROJE ODEVIME YARDIM EDEBILECEK?
Mesaj Tarihi: 08 Mart 2014 Saat 17:20
Arkadaslar meraba sizden ricam mesaji okudiktan sonra sacma olsun olmasin bir fikir vermenizdir her zaman arac hakkinda konusacak degiliz:) vereceginiz cevaplar benim.icin gercekten cok onemli belki bir tasarimci arkadas rastlayabiliriz. Ben universite 3.sinif ogrencisiyim endustriyel tasarim okuyorum proje konum "YASLILARIN HAYATINI KOLAYLASTIRABILECEK BIR BULUS" (baston yurutec vb..) bu konu gercekten onemli benim icin simdiden degerli vaktinizi ayirip cevapladiginiz icin tesekkurlerimi sunarim ..

-------------
mrtoknctn

Cevaplar:
Mesajı Yazan: kursat3006
Mesaj Tarihi: 08 Mart 2014 Saat 18:13
Kardeş öyle çok orjinal bişi gelse aklıma ödev vermem patantini alırım :)

-------------
ANGARA ASLANI (06 PJP 91)
ARABADA "EMEK" VAR !
ARAÇ LİNKİ ;
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 08 Mart 2014 Saat 18:49
Düşündüm taşındım aklıma bişey gelmedi malesef

Mesaj Tarihi: 08 Mart 2014 Saat 18:51
Valla cok sikintili bir durumdayim pazartesiye kadar fikir cikarmis olmam gerekiyor haydi arkadaslar bi zahmet duyarsiz kalmayalm

-------------
mrtoknctn

Mesaj Tarihi: 08 Mart 2014 Saat 18:52
Konu hizmet olsa çok fikir çıkar ama buluş deyince insanın aklına bişey gelmiyor.

Mesajı Yazan: kursat3006
Mesaj Tarihi: 08 Mart 2014 Saat 18:55
Hacı herşey yapıldı ya aslında ne kaldıki. Benim de aklıma gelmedi valla. Uzaktan kumandalı banyo olur mu ki ? Odada otururken duş almak isteyecek düğmeye basacak sy isinacak sonra gitcek duş alacak ;) nasıl ??

-------------
ANGARA ASLANI (06 PJP 91)
ARABADA "EMEK" VAR !
ARAÇ LİNKİ ;
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91

Mesajı Yazan: herry
Mesaj Tarihi: 08 Mart 2014 Saat 19:07
bende görsel iletisim okudum, proje dönemi sıkıntı oluyor bilirim.
yaşlıların en çok teknolojik aletleri kullanırken zorluk çekiyor, özellikle cep telefonlarını. günümüzde çoğu telefon işletim sistemi, dokunmatik ekran, menü ya da ufcık klavye tusları derken yaslılar icin kullanılması güc bir hale geliyor. diyerek bir ön yazı ile baglarsın konuyu.
bunun icin sende bilgisayarda bir modelleme yaparak yeni bir cep telefonu yapabilirsin. yaslılara özel olacak sonucta, eski nokia telefonlar boyutunda olsun. koca ekranı, koca koca rakamlı buyuk tusları olsun, yes ve no tusu olsun. amac arama yapmak, cevap vermek, konusturmak olsun sadece.
satacagın kitle de yaslılar olacak zaten. bak sana proje konunda giris yazısı bile yazdım ha ;) kolay gele

http://aktuel.mynet.com/galeri/bilim--teknoloji/yaslilar-icin-robot-yurutgec/2090/44352" rel="nofollow -

-------------
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)

Mesaj Tarihi: 08 Mart 2014 Saat 19:29
Herry oncelikle tesekkur ederim zaman ayirip yazdigin icin ama bu konuda daha oncesinde yapilmis bazi modeller var dedigin ornegi destekliyecek bana bunlardan ziyade daha farkli henuz kullanilmayan kullaniliyorsada uzerinde degistirmeler yapabilecegim fikirler gerek. Bu donem benim icin cok sikintili olacak anlasildi:)

-------------
mrtoknctn

Mesajı Yazan: s.seckin
Mesaj Tarihi: 08 Mart 2014 Saat 19:35
kardeşim sen bi buluşmaya gel çözeriz hepberaber :)

-------------
2006 307 1.6 HDİ ŞEYTAN KIRMIZI ;)

Mesajı Yazan: tetik-soner
Mesaj Tarihi: 08 Mart 2014 Saat 19:37
evet telefon fikri güzel..yaşlılar için sesle yönlendirme yapıla bilen telefon....veya fantastik takılıp yürümeye hali olmayan yaşlılar için robocop- ıron man gibi elektronik giyisi  :)

-------------
Peugeot 206 1.4 xr 2000
Cıtroen Xsara 1.6 16v 2001
Honda Accord 2.0 ex 1994

Mesaj Tarihi: 08 Mart 2014 Saat 19:47
Orjinalini yazan: tetik-soner tetik-soner Yazdı:

evet telefon fikri güzel..yaşlılar için sesle yönlendirme yapıla bilen telefon....veya fantastik takılıp yürümeye hali olmayan yaşlılar için robocop- ıron man gibi elektronik giyisi  :)

http://aktuel.mynet.com/galeri/bilim--teknoloji/yaslilar-icin-robot-yurutgec/2090/44352" rel="nofollow - http://aktuel.mynet.com/galeri/bilim--teknoloji/yaslilar-icin-robot-yurutgec/2090/44352

bilerek mi söyledin, yoksa aklına mı geldi. var cunku oyle bisi =)

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Mart 2014 Saat 19:52
aga zaten ben ne düşünsem yapıyor namussuzlar ya.....geçende dedimki  şu ev şirket camlarına arabalardaki gibi yıkama ve ilecek sistemli bi proje yapsak iyi para kazanırız dedim iş yerinde...ulan akşam haberleri izliyorum liseli çocuk benim projeyle birinci olmuş iyimi LOL

-------------
Peugeot 206 1.4 xr 2000
Honda Accord 2.0 ex 1994

Mesaj Tarihi: 08 Mart 2014 Saat 20:41
Yarin bulusmada hepinizi bu konuyq odakliycam arkadaslar:))

-------------
mrtoknctn

Mesajı Yazan: gogly35
Mesaj Tarihi: 08 Mart 2014 Saat 20:52
Yaslıların bileğine takılacak bir küçük bir bileklikteki çip yardımı ile onların nabız vb.. sağlık bilgileri sağlık kuruluşları ile onlıne olarak paylaşılabilir. Böylece sağlık problemi yasandığı anda sistem hastanede ikaz vererek erken müdahale sağlanabilir....

-------------
308 VTI // 2009

Mesajı Yazan: barishrocker
Mesaj Tarihi: 08 Mart 2014 Saat 21:02
bunu bayağı bayağı yapacak mısın yoksa temsili bir görsel veya maket ve yazılı bir sunumla mı teslim edeceksin? mesela yaşlılar hep ilaç almayı falan unuturlar ya. onunla ilgili bir şey olabilir. saati gelen ilacı mesela tablaya düşürecek, hatta yanına da bir bardak su solduracak falan gibi bir şey olabilir mi mesela :)

-------------
Peugeot 307SW 1.6hdi Comfort 92bg 2006
(Ses sistemi,detailing,izolasyon,aksesuar)
Araç linki http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32535

Mesajı Yazan: cagdascicen
Mesaj Tarihi: 08 Mart 2014 Saat 21:21
Ailemdeki yaşlılardan biliyorum, araçlara binerken çok zorlanıyorlar. Yaşlıların araçlara kolay binmesini sağlayacak bir sistem yapılabilir. Mesela, ön yolcu koltuğunu 5 cm yukarı kaldırıp, 2-3 metre kapı dışına doğru ilerletecek bir elektronik sistem yapılabilir. Tabi ön yolcu kapısının da koltuğun dışarıya çıkacak şekilde açılabilmesi gerekir. Sayısalcı değilim ama bu sistem yapılabilir. Umarım yardımcı olmuşumdur.

Mesajı Yazan: yavuz_0051
Mesaj Tarihi: 08 Mart 2014 Saat 22:29
kardeş yakınlarında huzur evi yokmu git oraya sor neler çıkar neler

-------------
yavuz 206

Mesajı Yazan: ahmet_bjk
Mesaj Tarihi: 08 Mart 2014 Saat 22:42
Orjinalini yazan: cagdascicen cagdascicen Yazdı:

Ailemdeki yaşlılardan biliyorum, araçlara binerken çok zorlanıyorlar. Yaşlıların araçlara kolay binmesini sağlayacak bir sistem yapılabilir. Mesela, ön yolcu koltuğunu 5 cm yukarı kaldırıp, 2-3 metre kapı dışına doğru ilerletecek bir elektronik sistem yapılabilir. Tabi ön yolcu kapısının da koltuğun dışarıya çıkacak şekilde açılabilmesi gerekir. Sayısalcı değilim ama bu sistem yapılabilir. Umarım yardımcı olmuşumdur.

Güzel fikir.

-------------
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ

Mesaj Tarihi: 08 Mart 2014 Saat 22:43
Orjinalini yazan: yavuz_0051 yavuz_0051 Yazdı:

kardeş yakınlarında huzur evi yokmu git oraya sor neler çıkar neler

Clap

-------------

Mesajı Yazan: ahmet_bjk
Mesaj Tarihi: 08 Mart 2014 Saat 22:46
Daha iyi bir fikir bulmak istiyorsan önce yaşlıların neye ihtiyaç duyduklarını veya neleri yapmakta zorlandıklarını araştırıp öğrenmelisin. Ondan sonra bulman biraz daha kolaylaşır. Hatta öğrendiğin ihtiyaçları burada paylaşırsan daha fazla fikir alabilirsin.

Bneim aklıma şöyle birşey geldi : Yaşlı kişilerin yanında bir GPS olacak ve gerekli durumlarda bir düğmeye bastığında yakınlarına konumunu bildirebilecek bir sistem tasarlayabilirsin.

-------------
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ

Mesaj Tarihi: 08 Mart 2014 Saat 23:28
Hepinize tesekkur ederim degerli arkadaslarim bu fikirlerin bir cogubu dusunup hocaya sunmustum zaten ancak sagolsun herseferinde tezimi curuttu ama yilmak yok pazartesiye kadar bakalim ne gibi fikirler cikacak gercektende tesekkur ederim size

-------------
mrtoknctn

Mesaj Tarihi: 08 Mart 2014 Saat 23:36
Hepinize tesekkur ederim degerli arkadaslarim bu fikirlerin bir cogubu dusunup hocaya sunmustum zaten ancak sagolsun herseferinde tezimi curuttu ama yilmak yok pazartesiye kadar bakalim ne gibi fikirler cikacak gercektende tesekkur ederim size

-------------
mrtoknctn

Mesajı Yazan: seduray
Mesaj Tarihi: 09 Mart 2014 Saat 01:49
Yatmak zorunda kalan ve yürüyemeyen  yaşlı hastalarımızın lavabo ihtiyaçlarını giderecek bir seyyar tuvalet tasarlayabilirsin.  Kullanışlı olursa piyasası da olur. Eninde sonunda hepimiz yaşlanacağız .. Kolay gelsin... 

-------------
2004 Peugot 307 XR 1,6 Otomatik (LOVATO LPG)

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2014 Saat 09:46
Konu güncel

-------------
mrtoknctn

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2014 Saat 13:09
Güncel

-------------
mrtoknctn

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2014 Saat 18:38
Arkadaslar hadi gözünüzü seviyim bi destek:)

-------------
mrtoknctn

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2014 Saat 18:44
Yaşlıların en büyük sorunlarından biri merdiven çıkmak ama düşünüyorum düşünüyorum aklıma bi buluş gelmiyor hocam

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2014 Saat 18:59
aslında hocaya sundugun bu tekliflerden birini degerlendirmesi lazımdı, yeni bisi ne uretebilirsinki, uretsen zaten direk patentini yaptırıp satısa cıkarırsın. varolanları kabul etmedigi icin kuskulandım,cdikkat edin hoca sizin yeni fikirleri bulup patentlemesin LOL

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2014 Saat 19:06
Valla arkadaslar bizde bir hoca var dusman basina:) bu fikirleri soyliyecegim ama biraz daha fikir gelse fena olmaz :))

-------------
mrtoknctn

Mesajı Yazan: korkusuz202
Mesaj Tarihi: 09 Mart 2014 Saat 19:48
kardeş saçma gibi olacak ama ben yine söyliyeyim yaşlıların her işine yetişebilecek bir robot bakıcı..her işini görür :)

-------------
206 1.4 HDI X-LINE 2003 MODEL

Mesaj Tarihi: 10 Mart 2014 Saat 16:05
navigasyon gibi sesli yön gösteren baston...

-------------
Peugeot 206 1.4 xr 2000
Honda Accord 2.0 ex 1994

Mesaj Tarihi: 10 Mart 2014 Saat 17:01

Banka sırasında sebebsiz güldüm Soner :)

Mesajı Yazan: ismailkaya
Mesaj Tarihi: 10 Mart 2014 Saat 17:40

öncelikle yaşlılarımızın sorunlarının ne olduğunu bilmen gerekir

önce sorun ağacını oluştur sabah yataktan kalkmasından gece yatmasına kadarki süredeki gecen zamanını  ve sonrada çözüm ağacını oluştur tabi çözümü oluştururken ne gibi bir cihaz alet veya buluş yapabilirim diye fikir beyini kurman gerekir en az 10 arkadaş örneğin sorunun biri evde düştü veya rahatsızlandı diyelim çözüm olarakta mesela merkezi kontrol sistemi yanlız yaşayan veya karı koca yaşayan yaşlılarımızın evde acil bir durum olduğunda çağrı merkezine uyarı veren basit bir iletişim olabilir ve hemen müdehale edilebilir gibi gibi

-------------
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.

Mesaj Tarihi: 10 Mart 2014 Saat 17:46
Orjinalini yazan: Serkan Serkan Yazdı:

Banka sırasında sebebsiz güldüm Soner :)
gerçi biraz görme engelliler için daha uygun proje :)

-------------
Peugeot 206 1.4 xr 2000
Honda Accord 2.0 ex 1994

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net