Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bırakmaya yakın debriyaj kavrıyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bırakmaya yakın debriyaj kavrıyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
umutgny Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı umutgny Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bırakmaya yakın debriyaj kavrıyor
    Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2014 Saat 10:35
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldı 2 gün önce aldığım peugeot 307 comfort 1.6 hdi 110  bg makyajlı kasa aracımda debriyajı bırakmaya yakın en üstten kavrıyor.Aldığım sahibi baskı balatayı ve triger kayışını yeni değiştirdim dedi.En üstten bırakmaya yakın kavraması bana baskı balatanın bitik olduğunu düşündürdü.peugeot 307lerin debriyajları çok hassas derler sizce bu normal mi ? araç 158 binde

Düzenleyen umutgny - 25 Şubat 2014 Saat 10:36
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2014 Saat 10:39
Orjinalini yazan: umutgny umutgny Yazdı:

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldı 2 gün önce aldığım peugeot 307 comfort 1.6 hdi 110  bg makyajlı kasa aracımda debriyajı bırakmaya yakın en üstten kavrıyor.Aldığım sahibi baskı balatayı ve triger kayışını yeni değiştirdim dedi.En üstten bırakmaya yakın kavraması bana baskı balatanın bitik olduğunu düşündürdü.peugeot 307lerin debriyajları çok hassas derler sizce bu normal mi ? araç 158 binde

alcağın zaman zaten herzaman ağır bakımlar yeni yaptırılmıştır lastikler0' dır, araç yağ su eksiltmez, orasında burasında oynama yoktur, zerre masraf çıkarmaz derler.. Balataları değiştiriceksin dostum geçmiş olsun
Yukarı Dön
umutgny Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı umutgny Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2014 Saat 11:41
peki bu nasıl iş arasam adamı balatalar bitikmiş sen baskı balata yeni değişti demiştin desem.Aracın yakıtında soyun yok şehiriçi 100 kmde 5.5 yakıyor ama bu baskı balata işi canımı sıktı peki değiştirsem ne kadara patlar ?
Yukarı Dön
mistercasper Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mistercasper Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2014 Saat 12:57
dostum 2. el araç işi böyle malesef... sen adamın söylediklerini boş ver ilk iş olarak yağını suyunu filtrelerin tamamını değiştir (dizel araçta bakımlar önemli) sonra fren balata ve disklerini kontrol et baskı balata eğer bir ayarsızlık söz konusu değil ise bitmeye başlamış zaten kaçırmaya başlar yavaş yavaş farkedersin oda sanırım max 500 e işçilik dahil hallolur...
Yukarı Dön
umutgny Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı umutgny Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2014 Saat 13:23
teşekkürler cevaplarınız için peki bu peugeout 307 dizellerinin debriyajı çok hassa diyorlar baskı balatada çabuk bitebiliyormuş doğrumu ? sizin araçlarda debriyaj nerede kavrıyor ?
Yukarı Dön
mistercasper Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mistercasper Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2014 Saat 16:59
benim aracım 407 ama 307 ile pek fark olacağını sanmıyorum benim debriyaj ortalarda kavrıyor... evet sanırım pejoların genelinde baskı balata biraz erken bitiyor oda öyle çok hassas falan denemez en kötü koşullarda bile en az 50 bin km gider normal ortalaması ise 100 bin civarı diye düşünüyorum...
Yukarı Dön
umutgny Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı umutgny Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2014 Saat 17:07
debriyajı hidrolik biliyorum 307lerin bu yüzden debriyaj ayarı yapılamıyor biliyorum doğrumudur.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2014 Saat 17:17

peki bu nasıl iş arasam adamı balatalar bitikmiş sen baskı balata yeni değişti demiştin desem.Aracın yakıtında soyun yok şehiriçi 100 kmde 5.5 yakıyor ama bu baskı balata işi canımı sıktı peki değiştirsem ne kadara patlar ?

ilave olarak şunuda belirtmek isterim,  amcandan, dayından araba almıyorsan, aracı kimden alırsan al 10-30 bin tl arası araçlarda mutlaka 500 tl ile 1000 tl min. masraf çıkar
Yukarı Dön
pusutr Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pusutr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2014 Saat 17:49
Ben 206 yı ilk aldığımda da debiryaj üstten kavrıyordu.
Bir ara ustaya götürmüştüm ses çıkarıyor diye, krank kasnağından dedi. Krankı rulmanları ve kayışı komple değiştirdik.
Ses kesilmedi ama debriyaj normale döndü.
Abime sordum, bir yerde ayarı var onu ayarlamıştır dedi.
Artık ustam ne yaptıysa..
Yukarı Dön
umutgny Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı umutgny Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2014 Saat 17:58
Kullandığım araçlarda debriyajı ortada kavrardı ama benim 307de nerdeyse debriyajın sonuna kadar çekiyorum anca orda kavrıyor ve vitesi 1e takıp arabayı kavramada tutup frenden çektiğimde ayağımı geri kaçırıyor çok çok az bir yokuşta.En azından kavramada tuttuğumda aracı çok az eğimli yolda sabit tutması lazım hatta ileri atılması lazım.

Düzenleyen umutgny - 25 Şubat 2014 Saat 17:59
Yukarı Dön
barishrocker Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı barishrocker Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2014 Saat 18:36
Kavramada geri kaçırmaz hatta ileri atılır araba yavaş yavaş.. Clio ile kıyaslarsam daha ortalarda kavrıyor benimki. Çok yukarıda değil. Polodan yukarıda, cliodan aşağıda kavrıyor diyebilirim. Devriyajdan çekerken araba ileri doğru fırlıyorsa o da bir işarettir ama zaten seninki o safhayı bile aşmış sanırım.. Servise sor zaten onlar söyler sana..

Bu arada arabayı alırken servise göstermedin mi?
Peugeot 307SW 1.6hdi Comfort 92bg 2006
(Ses sistemi,detailing,izolasyon,aksesuar)
Araç linki http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32535
Yukarı Dön
umutgny Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı umutgny Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2014 Saat 18:46
Motorcuya gösterdim sıkıntı yok dedi.Normal değil ama dimi bu kavrama noktası.307 dizel aracı olan arkadaşlarda bi yazarsa iyi olur onların debriyajı nerde kavradığını merak ediyorum.

Düzenleyen umutgny - 25 Şubat 2014 Saat 18:47
Yukarı Dön
pusutr Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pusutr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2014 Saat 18:47

Kullandığım araçlarda debriyajı ortada kavrardı ama benim 307de nerdeyse debriyajın sonuna kadar çekiyorum anca orda kavrıyor ve vitesi 1e takıp arabayı kavramada tutup frenden çektiğimde ayağımı geri kaçırıyor çok çok az bir yokuşta.En azından kavramada tuttuğumda aracı çok az eğimli yolda sabit tutması lazım hatta ileri atılması lazım.

O zaman baskı balatada sorun var hocam.
Yukarı Dön
umutgny Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı umutgny Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2014 Saat 18:52
hay ben böyle işin su sıralarda çok sıkışık durumdayım bide bu baskı balata işi çıktı.önceki aracımda honda citydi çok yaktığı için sattım 2 gün sonra 307 aldım ama bundada bu masraf çıktı.
Yukarı Dön
barishrocker Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı barishrocker Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2014 Saat 19:32
Benim araç 307 işte dizel.. Dediğim gibi polodan yukarıda, cliodan aşağıda kavrıyor kıyaslama yaparsak.. Kavramada geri kaçırmaması lazım eğer doğru yerde tutuyorsan.. Usta normal dediyse ona bir şey diyemem ama ezbere konuşuyoruz, görmeden..
Peugeot 307SW 1.6hdi Comfort 92bg 2006
(Ses sistemi,detailing,izolasyon,aksesuar)
Araç linki http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32535
Yukarı Dön
umutgny Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı umutgny Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2014 Saat 16:03
2 tane ustaya gösterdim aracı.biri el freni çekik şekilde 1e takıp kaldırmaya çalıştı aracın arkası çöktü ilerlemeye çalıştı ve baskı balata bitik dedi değişmesi 600 tl toplam dedi.

2 ustada 4e taktı vitesi el freni çekik kaldırmaya çalıştı araba stop etti 2 defa.kaçırma yok dedi bunlar hidrolik olduğu için üstten kavrar dedi şuan değişmesi gerekmiyor dedi.

bide kavramada araç baya titriyor ondanda bahsettim o düzelebilir dedi ama baskı balatayı değiştirsekte bi süre sonra kavrama noktası yine üste çıkar dedi.
Yukarı Dön
ahmet_bjk Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ahmet_bjk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2014 Saat 20:57
308 de de ortada kavrıyor
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
Yukarı Dön
koramiral Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koramiral Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2014 Saat 21:16
bbende206 var aynı sizinki gibi ustten kavrıyor herhangi bir sıkıntı yok atastırdım pejolar ustten kavrıyor ozelligi bu dediler pejolar boyle sıkıntı yok dediler yani devam takacak bisey yok
206 2000 1.4 lpg
Yukarı Dön
umutgny Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı umutgny Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2014 Saat 12:04
Bunun bi ayarı varmı arkadaşlar bu şekilde sürüşten hiç keyif almıyorum normal gelmiyo bana bu üstten kavrama.307 dizel kullan arkadaşlar debriyaj kavrama noktalarını yazarsa sağlıklı bi fikir edinmiş oluruz.
Yukarı Dön
tadiyokartik Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tadiyokartik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mart 2014 Saat 16:14

Arkadaşım merhaba,

Bir kaç ihtimal var benim bugüne kadar karşılaştığım bu durumda.

1-Debriyaj telini kontrol ettin mi ? Bazen kopmaya yakın oluyor. Ondan uçta alıyor olabilir.

2-Debriyaj sıyırıyor mu ?Bunu anlamanın bir kaç yolu var. Zorlamada koku yapması, devri bulamama arabanın vitesi değiştirmene müsaade etmemesi, belli bir hızın üstüne çıkamaman gibi vs...ustalar zaten el freni yöntemiyle denemiş. Rampaya vurdun mu zaten arabanın ruhu belli olur.

3-Benzinli arabalar (city) gibi japon arabalarının debriyajları çok hassas 300.000 devirmiş bir japon arabamız olduğunu söyleyekten bunu diyorum.Pejolar biraz daha farklı debriyaj sistemine sahipler.Dizel olanları daha acayip.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 71 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 296 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107314 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1447 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 2998 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9136 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8527 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 787 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 754 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1546 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55306 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 296 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1116 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 1861 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 256 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2310 0 berkancelik
konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 566 0 Ozgur30
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 1766 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 15910 23 M.Emin
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
alibozoglu1 1
İlyas41 1
badking530 1
CBerkG 1
kaya52 1
karauurböcei 1
ankaralı_emre 1
Pyrs 1
Barisge 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English