|
motor soğukken daha performanslı oluyor |
Yanıt Yaz |
Yazar | ||
mistercasper
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Mayıs 2013 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mistercasper
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2014 Saat 13:05 |
|
arkadaşlar meraba... 1.6 hdı 407 aracımın motor soğukken performansının daha iyi olduğunu gözlemledim ve motor ısındıktan sonra araçta bir miktar performans düşmesi yaşıyorum bu durum dizellerde normal mi? benden başka bu durumu gözlemleyen var mı acaba?
|
||
herry
4. Vites Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
açık hava filtresi var mı aracınızda? motor ısınınca, sıcak hava çekiyorsa motora, çekiş düşebilir.
|
||
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)
|
||
mistercasper
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Mayıs 2013 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mistercasper
|
|
|
||
Buğra
3. Vites TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
drag yarışlarında bile aracın motor ısısına dikkat ediyorlar bi proramda kalkış esnasında çok bekletildiği ve araç istenildiğinden çok ısındığı için adam yarıştan çekilmişti. ben benim hdi 206 değilde diğer araç olan c3 hdi de de gözlemledim belli bi harartten sonra çekiş düşüşünü ama çok az bir miktar oda devamlı kullanıyorsan anlayabileceğin bişey
|
||
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
||
mistercasper
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mistercasper
|
|
evet çok bir fark yok ve dediğin gibi aslında herkesin hissedebileceği bir durum değil özellikle chip ten sonra daha belirgin hissetmeye başladım bu olayı... zaten bu olaya performan düşüklüğü demek yanlış olur aracımın performansından gayet memnunum ama soğukken biraz daha performanslı olduğunu gözlemliyorum...
|
||
ahmet_bjk
3. Vites Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
|
|
olabilir ama motor soğukken performans denemesi yapmak motor için sakıncalı olabilir. Ani ısınmalar motora zarar verebilir. |
||
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
||
mistercasper
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mistercasper
|
|
|
||
herry
4. Vites Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
sizin icin soylemiyorum, lafım tamamen genel, zaten sizin kullanımınızla ilgili değil şuan diyeceğim. sıcaklık sogukluk degince aklıma geldi, gözlemlemem soyle benim; kış günü aracı çalıştırınca biraz bekliyorum 1 dk kadr sonra hareket ediyorum ne olur ne olmaz diye. başklarına bakıyorum, hava 0 derece araba gece yatmıs, sabah gelmis 7 de kontagı bastıgı gibi 1nci viteste 60 cıkarak kaldırıyorlar arabaları, sonra motor 100binde neden bitti derler.. benim bile icim acıyor..
|
||
|
||
Buğra
3. Vites TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
aynen o tiplere bende ayar oluyorum. aslında onları sabahın köründe uyandırdığın gibi soğuk havada çıplak koşturmak lazım bakalım hoşlarına gitcekmi
|
||
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
||
herry
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
||
|
||
KenBlockJR
3. Vites Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1013 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı KenBlockJR
|
|
hava filtresi botularını ve baülantılarını kontrol edin. bir yerde deformasyon falan varsa motorun ısısını çekiyor olabilir.
|
||
206 Roland Garros 1,6 16V
|
||
mistercasper
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mistercasper
|
|
|
||
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |