Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >407
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Depoolution Hakkında
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Depoolution Hakkında

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
baris558 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites


Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2014
Konum: Sivas
Durum: Aktif Değil
Mesajlar: 22
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı baris558 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Depoolution Hakkında
    Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2014 Saat 20:01
Merhabalar. Yardımınızı rica edeceğim. 

Bende de 2007 pejo 1.6 dizel 407 var. Aracı yalaşık on gündür aldım. İlk depollution hatasında, ısıtma bujilerini değiştiler, egr kontrolü ve temizliği yapıldı, düzeldi. Şimdi gene verdi. Ama dikkatimi çeken ne zaman hız sabitleyiciyi devreye alsam bir kaç dakika geçmeden bu hatayı veriyor. Önce esp hatası veriyor sonra depollution hatası çokıyor. Sonra esp hatası bir daha çıkmıyor ama depol. hatası sürekli çıkıyor. Depol hatası ilk çıktığında devirden düşüyor ama sonrakilerde, devirde bir sıkıntı olmuyor. Sonra motor hatası söndü. Ben gene hız sabitleyiciyi devreye aldım bir dakika geçmeden gene motor arızası yandı ve depol. hatası verdi. Bir alakası var mıdır? Ya da volantla alakası olabilir mi?
Yukarı Dön
baris558 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites


Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2014
Konum: Sivas
Durum: Aktif Değil
Mesajlar: 22
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı baris558 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2014 Saat 22:51
İlginiz için çok teşekkür ederim Smile

Bilgilendirme için yazıyorum.

Sanayi de çok iyi dedikleri ustalara gittim. Kendimi kaptırsam aracın bir çok parçasını değiştireceklerdi. EGR den başlayıp hava debi metreye kadar.

Sonra Sivas Peugeot Yetkili servisine gittim. Bugüne kadar gördüğüm servislerden en iyisi. Kendimi evimde gibi hissettim. Hem işlerinde profosyoneller hem de esnaflar. Şunu bunu değiştirelim demediler. Komple kontrollerini yaptılar. Turbo selenoid valfinin arızalı olduğunu tespit ettiler. Sorun çözülmüş oldu. Araca genel bir bakımda yaptılar. Araç bambaşka bir araç oldu. Fişek gibi oldu.

Bence böyle bayileri teşvik etmek lazım. Başta teknik danışman Ahmet bey olmak üzere, Yusuf bey ve Bilal Beye, Damla Hanıma (ki sürecin her anında menuniyeti sorguladılar)  çok teşekkür ederim. Ahmet Bey genç ve yetenekli bir arkadaş. İşini özveriyle, bilim adamı edasıyla yapıyor.




Düzenleyen baris558 - 17 Şubat 2014 Saat 17:19
Yukarı Dön
mistercasper Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Kayıt Tarihi: 29 Mayıs 2013
Konum: sivas
Durum: Aktif Değil
Mesajlar: 371
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mistercasper Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2014 Saat 10:45
geçmiş olsun hemşerim aynı arızayı bende almıştım ve bende rail basınç sensörü değişmişti bende sivas ofz pejo da değiştirdim gerçekten işini güzel yapan bir servis ama biraz pahalı :) 
Yukarı Dön
oguzhan29 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010
Konum: GÜMÜŞHANE
Durum: Aktif Değil
Mesajlar: 2352
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı oguzhan29 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2014 Saat 11:06
geçmiş olsunn bilgilendirmeler için teşekkürlerr iyi faydalııı böylee forumu yapana destek çıkana yardımcı olan herkese teşekkürler
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
Yukarı Dön
baris558 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites


Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2014
Konum: Sivas
Durum: Aktif Değil
Mesajlar: 22
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı baris558 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2014 Saat 11:58
Esp asr hatası, depollution arızası verdiğinde, kendiliğinden çıkıyor. Aslında esp de bir sorun olduğundan değil. Motor save konumuna geçtiğinden, or da da hata görüyor ama esp sistemi çalışmaya devam ediyor. 

Motor hata konumuna geldiğinde, sorun devam ettiği müddetçe de hız sabitleyiciyi devreye alamıyorsunuz. Hız sabitleyici sistemi de hata veriyor. Eğer bir müddet sonra hız sabitleyiciyi devreye alabiliyorsanız, sorun geçmiş demektir. Yani kısa süreli bir hatadır. Ama motor arıza ışığı sönmeyebilir.

Yani hız sabitleyeci ile motor arızasının devam edip etmediğini kontrol edebilirsiniz.

Benim, hız sabitleyici ile hata başlıyor, öngörüm yanlışmış. Sadece tesadüf.

Hatayı anlamada sadece bilgisayar önemli değil. Aracı iyi tanımak, hataları iyi okumak ve ne yapacağını bilmek lazım. Mesela ben , bu hatada, aracımı, bir kaç yerde bilgisayara taktırdım. Hepsinin çözüm önerisi farklı oldu. Ama servide ki arkadaş, yaklaşık bir saat, bilgisayara takılı bir şekilde aracı inceledi. Değişik ekranları var. Orda değerleri süreli inceledi. Denemeler yaptı. Araştırmalar yaptı.

İşte bundan dolayı bence servis, bana çok daha ucuza geldi. Yani pahalı olması, bir noktada göreceli bir kavram. Mesela dışarıda ki arkadaşlara uysam, şimdiye kadar masrafım 4 bin tl yi bulabilirdi. Birde servisin garantisini de eklerseniz bence, en mantıklı kararım servisde yaptırmak oldu.

300 Tl ye, enjektörler hava kaçırdığından söküldü, oringleri vs değişti, turbo selenoid sensörü değişti artı hava filtresinin sekmanları gibi bazı malzemeler takıldı ( 4*7.5),  ve diğer motor ekipmanlarının, egr gibi kontrolleri, testleri yapıldı.

Diğer servislerden bende çok mağdur olduğum zamanlar oldu. Bu yüzden araç markamı bile değiştiğim oldu. Veya başka bir şehirde ki servise gittiğimde...Ama servis profeyonelse ve vicdanlıysa, korkmayın gidin derim.


Yukarı Dön
baris558 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites


Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2014
Konum: Sivas
Durum: Aktif Değil
Mesajlar: 22
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı baris558 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mart 2014 Saat 23:18
Merhabalar;

Bir şey sormak istiyordum.

Vacum elektrikli vana nedir. Bilen var mı arkadaşlar? elimde  9652997580 pejo ürün kodu var. Ama internetde bulamadım. Değişik ürünler çıkıyor.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Bagaj açılmıyor son mesaja git 658 0 206cc57
konu icon Rifter Gt 2025 tavan lambası son mesaja git 333 0 Fero13
konu icon 208/207/301 arasinda kaldim son mesaja git 13103 1 aliysnm
konu icon Peugeot 207 Eng Man system Faulty son mesaja git 3453 2 Oğuzhan207
konu icon ENG man system faulty - Hatası (Resimli) son mesaja git 22055 17 Oğuzhan207
konu icon 206 GTI ATEŞLEME PROBLEMİ son mesaja git 1225 0 Emirhno6
konu icon Marş bastığım anda fan açıyor son mesaja git 5449 3 Yunus58
konu icon Pegouet 306 1.8 XR 16 v 1998 son mesaja git 1050 0 Yunus58
konu icon 1.8 XR Usta son mesaja git 7744 1 Yunus58
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 16569 2 SerkanPinar
konu icon Mazotta su var uyarisi son mesaja git 11787 5 407aziz
konu icon Klima yönlendirme son mesaja git 2951 2 Ayhan1126
konu icon 306 rolanti problemi son mesaja git 2939 10 yasarseri
konu icon 206 ya kaput amortisörü nasıl yapılır son mesaja git 25168 6 anaykh
konu icon 301 ekranını 2008e takmak son mesaja git 1236 0 tarhansmt
konu icon 2008 motor arıza ışığı uyarısı son mesaja git 2576 1 GökhaN
konu icon peugeot 308 t9 hayalet ekran son mesaja git 2322 1 GökhaN
konu icon Parkları yakınca hararet yükseliyor son mesaja git 1353 1 GökhaN
konu icon 307 sinyal kolu arızası son mesaja git 272 1 GökhaN
konu icon 206 cc tavan piston sorunu son mesaja git 2697 13 bariscam
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 KASıM EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Fero13 1
206cc57 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English