![]() |
|
206 HDİ Artık Kafayı Yiyecem! ( ÇÖZÜLDÜ) |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
jpm06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2013 Konum: Balikesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 197 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2014 Saat 12:57 |
Arkadaşlar 2002 model 206 hdi sahibiyim. Araba sabahları gayet güzel çalışıyor herşey güzel buraya kadar. Fakat araç ısındıktan sonra şaka değil at arabası daha hızlı gidiyor. Pedal olsa çevirecem alttan kırmızı ışık yanıyor yeşil de kalmak tam bir zulüm benim için 1 den 2 ye atmak için bir en az 200 metre gitmem gerekiyor. Araç kendine 2000 devirden sonra geliyor o devire çıkana kadar akla karayı seçiyorum. Her zaman evimin önünde 2. viteste çıktığım rampayı 1 de bile zorlanarak çıkıyorum. Aracı bilgisayara bağlattım yüksek yakıt sıcaklığı hatası verdi. Bulunduğum yerde yeniyim ve adam akıllı usta bulamadım bir türlü. Bu arada enjektörler mayıs 2013 te değişti. Pompa mayıs 2013 te tamir edildi.
Düzenleyen jpm06 - 11 Şubat 2014 Saat 16:08 |
|
2002 peugeot 206 1.4 hdi xr
|
|
![]() |
|
KILIÇ ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Turbo' da sorun olabilirmi hocam turba devreye girmiyor olabilir
Düzenleyen KILIÇ - 07 Şubat 2014 Saat 13:08 |
|
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
|
![]() |
|
yawruaslan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ocak 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 813 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yawruaslan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
kocaelindemisiniz ?
|
|
i
![]() |
|
![]() |
|
jpm06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2013 Konum: Balikesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 197 |
kocaeli darıcadayım
hafta içi ve cumartesi istanbul kurtköydeyim
Düzenleyen jpm06 - 07 Şubat 2014 Saat 14:10 |
|
|
|
![]() |
|
yawruaslan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ocak 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 813 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yawruaslan
o taraflarda oturan bir arkadasım var 106 kullanıcısı bildigi bir usta varmı sorabilirim isterseniz
|
|
i
![]() |
|
![]() |
|
Çok iyi olur hocam bilmeden bir ustaya baskı balata değişimi yaptırdım ve tekrardan bir kez daha yaptırmak zorunda kaldım.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yawruaslan
vallahi kocaelindeki arkadaş burada hiç bi ustaya emanet etmeyin arabayı diyor ümraniye sanayide gözüm kapalı tavsiye edebilecegim bi usta var ona götürün işinin ehlidir diyor |
|
i
![]() |
|
![]() |
|
İsmi verin hocam yeter bana bıktım artık usta bulamamaktan mecbur gidicem artık
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yawruaslan
dedigim gibi ben bilmiyorum fakat arkadasım diyorki 3 sene boyunca bu ustaya gittim cok iyidir yolda kalsam cekici cagırır arabayı direk yanına gotururum kimseye elletmem diyor ben hiç gitmedim umarım sizin işinizi halleder arkadasıma güveniyorum :) bende bundan sora bu ustaya gidecegim umranıye oto sanayı sıtesı . fatıh sultan mehmet sanayı bolumu yolu uzerın de kalender otomotiv ŞUAYİP usta telefon numarasını buldugumda yazacagım Düzenleyen yawruaslan - 07 Şubat 2014 Saat 16:12 |
|
i
![]() |
|
![]() |
|
tetik-soner ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2013 Konum: Üsküdar- İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1656 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tetik-soner
Dizel araçlar iyide şu turbo olayı sıkıcı...inşallah turboda sorun yoktur..yoksa dünya para..
|
|
Peugeot 206 1.4 xr 2000
Cıtroen Xsara 1.6 16v 2001 Honda Accord 2.0 ex 1994 |
|
![]() |
|
Turbo diycem yanliz 2000devirden sonra sorun yok kafam ona takildi
|
|
|
|
![]() |
|
Bu arada suayip ustaya bir turlu ulasamadim telle yerine gitcem artik
|
|
|
|
![]() |
|
aopena ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Ağustos - 1992 Kayıt Tarihi: 25 Nisan 2010 Konum: artvin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 208 |
2000 devirden sonra ise turbo yada türbin ünitesinden vs.dir filtreler mazot filtresi vs. unutma turbo hortumlarında en ufak iğne ucu kadar delik performansı etkilermiş. :)
|
|
![]() 3000 devirden sonra TDİ biter HDİ başlar.. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yawruaslan
İsabetli olur tabiri caizse ustalar aleti gormeden dokunmadan incelemeden hissetmeden birsey diyemezler yerinde gormesi en sagliklisi olur :) |
|
i
![]() |
|
![]() |
|
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
Turbo degildir ya o. Turbo bozuk bile olsa cekis dusmez o kadar. Eskiden turbo mu vardi? Eski dizeller o ladar gucsuz muydu?
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
|
turbo diycem fakat sabah işe gelirken yeni çalıştırıdım aracı e5 biraz boştu çok rahat seri şekilde 170-180 i gördüm araçta. Ama arabanın motoru ısınca yine aynı oluyor.
|
|
|
|
![]() |
|
alpercakan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 76 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı alpercakan
Egr yada hava akış metresinde sorun olabilir kontrol ettir.
|
|
![]() |
|
aopena ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Ağustos - 1992 Kayıt Tarihi: 25 Nisan 2010 Konum: artvin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 208 |
motor ısınınca sorun oluyor. yani soğuk hava emme manifoldu. binevi turbo ekipmanları bence yinede gösterin aracı mutlaka. gerçi fransız araçları elektronik olarak zayıftır. sensör de bozmuş olabilir.
|
|
![]() 3000 devirden sonra TDİ biter HDİ başlar.. |
|
![]() |
|
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
benim de benzer bir sıkıntım var ama olay tam tersi :) bende 1. ve 2. viteste araç iyi hızlanıyor, 3000 devire kadar sorunsuz çıkıyor ve hızlanıyor, ama 3. 4. ve 5. viteste gaza yüklenince 2000 devirden 3000devire çıkarken araç kendini zorluyor, devir bir saniyede 2000 devirden 3000devire çıkıyor, fakat araç hızlanmıyor. 3000e çıkıp tekrar düşüyor, sonra normale girip hızlanmaya başlıyor.
ben de ümraniyede forum sponsorumuzun tavsiyesi üzerine kalander otomotive arabayı dün bıraktım. ilk olarak baskı balata demişlerdi ama orda sorun yokmuş. triger de yeni değişmiş. hava akışmetreyi denemişler ondan da değilmiş. son seçenek olarak enjektor ya da enjektor pompası dediler ama enjektorlere bakacak usta müsait değilmiş, o yüzden aracı geri aldım. akşam geç gittiğim için ustayı da göremedim. ben de turbodan şüphelenmiyor değilim. bosch bayisinde enjektör temizliği yaptıracağım. sonra tekrar gözlemleyeceğim. |
|
Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
|
|
![]() |
|
sorun çözüldü arkadaşlar sorunumuz akışmetre çıktı.
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |