|
Start-Stop teknolojisi ne kadar sağlıklı? |
Yanıt Yaz |
Yazar | ||
ahmet_bjk
3. Vites Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2014 Saat 00:54 |
|
Merhaba arkadaşlar... Start-Stop teknolojisi aracı her durduğunda stop ettiriyor bu durum araca zarar vermez mi? Eğer zarar vermezse normal araçlarda neden öyle yapmıyoruz? Normal araçlardan ne gibi farkları var? Teşekkür ederim... Düzenleyen ahmet_bjk - 27 Ocak 2014 Saat 00:54 |
||
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
||
Alicilik
5. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
İstanbul trafiğinde gerekli bir sistem diye düşünüyorum. Zırt pırt uğraşmaktansa böyşe bir uygulama ekonomi sağlayabilir ama uzun yolda çok gereksiz.
Benzinli araçlarda ayrıca bujisi var ve her bakımda değişmesi gerekiyor dizellerde durum nasıl bilmiyorum. MArş dinamosuna illaki uzun vadede etkisi olacaktır. |
||
furkanyakar
2. Vites Kayıt Tarihi: 24 Aralık 2012 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 566 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı furkanyakar
|
|
motorun ilk çalışmasında çok yakıt yakıyor olarak biliyoruz.. start stop nasıl ekonomi sağlıyor anlamış değilim :)
|
||
|
||
herry
4. Vites Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
audi a4 var tanıdıgımda trafikte her durdugunda stop ediyor, gaza basınca calısıp hareket ediyor. calıs kapat calıs kapat mantıgı nasıl bozmuyor arabayı anlamadım. tfafikli 5 km yolda 100 kere fln kapatıp actı kendini. ben 206 mı dusundum bi an 100 kere kapatıp acsam, dusunmek bile istemedim simdi..
|
||
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)
|
||
kursat3006
3. Vites Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1845 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
|
|
Motor ilk çalışmasinda soğuk olduğu için çok yakar. Start stop kullandigina gore arac motor sıcaklığı yükselmiştir. ( trafikte vs ) Şehir çok gezenler için kesinlikle güzel bir sistem %20 tasarruf edenler var. |
||
ANGARA ASLANI (06 PJP 91)
ARABADA "EMEK" VAR ! ARAÇ LİNKİ ; http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91 |
||
herry
4. Vites Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
en sonunda icim acıdı, lan arabaya yazık kapat su sistemi yol trafikli iste gormuyormusun, sonra aktif edersin yine dedim. adamlar yapmıs olm iste niye kapataym dedi arkadas. ben olsam kıyamam arabama kapat ac kapat ac ne kdr teknolojik bile olsa.
|
||
|
||
Alicilik
5. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Bir gün arkadaşın puntoya bindim. Duologic şanzuman . Zaten otomatik şanzumanı bilmiyorum birde durunca stop etti araba . Lan dedim rezil olduk otomatik arabayı stop ettirdik. Hafiften kızzardım aa nooldu fln derken arkadaş korkma frenden ayağını çek dedi. Bir çektim ben gaza basana kadar araba çalıştı . Yok artık dedim. |
||
barishrocker
3. Vites Kayıt Tarihi: 07 Aralık 2013 Konum: stnbl Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1276 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı barishrocker
|
|
İlk binenler senin gibi oluyormuş hep ali:) bana kısmet olmadı daha.. Bu şeye benziyor; otomatiğe binince sol ayakla frene basmak gibi:)) alışkanlıklardan dolayı farklı şeyler tuhaf geliyor..
|
||
Peugeot 307SW 1.6hdi Comfort 92bg 2006
(Ses sistemi,detailing,izolasyon,aksesuar) Araç linki http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32535 |
||
ahmet_bjk
3. Vites Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
|
|
bu sistem kapatılabiliyor mu? |
||
|
||
herry
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
||
rifatseker
3. Vites 02 - Ağustos - 1981 Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2009 Konum: ADANA-ÇUKUROVA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1371 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı rifatseker
|
|
Buyrun burada aklınıza takılan soruların cevapları mevcut. Düzenleyen rifatseker - 27 Ocak 2014 Saat 08:54 |
||
Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)
Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4 |
||
Alicilik
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Onu da yaptım abi kafayı çok sağlam vurdum tavana. Golf7 test ettim. Onun fren pedali çok büyük ayağımdada bot vardı. ZAten hayatımda 4-5kere otomatik araç kullandım çok tecrübem yok. PArk ederken arabada 4 kişi idik 4ümde kafayı vurduk. |
||
barishrocker
3. Vites Kayıt Tarihi: 07 Aralık 2013 Konum: stnbl Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1276 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı barishrocker
|
|
Hahahaa biz yokuş yukarı çıkıyorduk yırttık ondan ama çarpmaya ramak kaldı..
|
||
Peugeot 307SW 1.6hdi Comfort 92bg 2006
(Ses sistemi,detailing,izolasyon,aksesuar) Araç linki http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32535 |
||
GökhaN
YÖNETİCİ KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
teknolojisi ayarlanmıştır bence sıkıntı olacak birşey değil tasarrufuda cabası yeri geliyor bağdat caddesinde gibi kalabalık trafikte 1.5 - 2 dk sabit kalındığı oluyor.
|
||
furkanyakar
2. Vites Kayıt Tarihi: 24 Aralık 2012 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 566 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı furkanyakar
|
|
|
||
|
||
ahmet_bjk
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
|
|
100 le giderken vitesi boşa atıp debriyajı da bırakırsak stop ediyor mu?
|
||
|
||
murat222
1. Vites Kayıt Tarihi: 22 Aralık 2013 Konum: eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 64 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
güzel soru
|
||
yorgun doğdum dinlenmek için yaşıyorum....
|
||
deniz_206
3. Vites 26 - Mayıs - 1987 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2008 Konum: ŞİŞLİ KURTULUŞ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1353 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı deniz_206
|
|
100 le giderken stop etmez tamamen araç durması gerekli lastik hareketi olmuycak
|
||
206 PANAROMIC 1.4 benzinli 34 BR 4985
0535 648 84 68 |
||
terzuu61
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
araç motor ısısı ve akü şarj seviyesi uygun konumda ise araç stop konumuna geçiyor. benim 308 dizel ilk çalıştırırp 1km. bile gitmeden durduğumda bazen stop ediyor. etmiyorsa eco ıkaz ışığı 3 kez yanıp sönüyor uygun olmadığını belirtmek için. bende ilk alırken marş motorunu yakmazmıyız uzun dönemde diye sormuştum servis in dediği bende araştırdım sonradan. 308 deki mini hibrit teknolojisi kullanılan akü ve marş motoruna destekleyici iki modül sistem var şu an aklıma isimleri gelmedi yani stop tan start durumuna geçerken marş motoruna fazla bir yük binmiyor bir nebze bu yardımcı sistem absorbe ediyor ve marş motoruna yüklenmeden araç çalışıyor.kısa dur kalklar olduğunda bende bazen kapatıyorum eco modunu anlık aralıklarla dur kalk bozulcakmış gibi his veriyor. araç 10km. hızın altına düştüğü ve frene dokunduğunuz anda stop ediyor.hafif frene basarak bazen stop ediyor öndeki araca kadar kalan hızla motor çalışmadan yanaşıyorum. nnormal şehir içi trafikte yakıt tasarrufu sağladığı aşikar. kartal yakacıkta oturuyor sabiha gökçen iş yerim 15km yol bazen eco mod süresine bakıyorum 7dk. gibi süre stop konumda kalmış 15km. yolda.
|
||
Mdeniz
1. Vites Kayıt Tarihi: 06 Ağustos 2011 Konum: ADANA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 395 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
arkadaşlar yakıt sarfiyatı sağlar motora zararı yoktur start stop ' un. çünkü motor durur ama tam anlamıyla durmaz belli başlı yerler çalışmaya ve heran aktif olmaya hazır beklemektedirler o yüzden sıkıntı yok dert etmeyin
|
||
Ford C Max 2014 Ay Tozu Grisi TX-OP
|
||
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |