![]() |
|
battery charge fault |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
gokhanscn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 49 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gokhanscn
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2014 Saat 22:48 |
Merhaba arkadaşlar.
Bundan 2 hafta önce eve yaklaşmak üzereyken arabadan ding sesi geldi ve akü ışığı yandı. Sonra eve geldim. arabayı stop edip, tekrar çalıştırınca ışık söndü. 2 gün önce yol bilgisayarını bağladım ve çalıştırdım arabanın. Bugün tekrar yolda giderken low battery fault yazdı ekranda, ding sesi çıkardı ve akü ışığı yandı. Arabayı sağa çekip, stop ettim ve tekrar çalıştırdım ışık söndü. Bu uyarı tam olarak ne anlama geliyor? akünün ömrünü tamamladığının mı? yoksa akünün şarj olmadığının mı? yada daha farklı bir sorun mu? Biraz araştırdım fakat netice alamayınca buraya konu açmaya karar verdim. Düzenleyen gokhanscn - 16 Ocak 2014 Saat 21:07 |
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kumanda pilinin zayıfladığı anlamına geliyor.
Düzenleyen Serkan - 14 Ocak 2014 Saat 22:50 |
|
![]() |
|
gokhanscn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 49 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gokhanscn
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kumanda pili zayıfladığında akü ışığını neden yakar ki üstad?
O zaman akü konusunda endişelenecek birşey yok değil mi? kumanda pilini değiştirmem sorunu çözecek o zaman. |
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Hocam akü konusunda peugeotların özellikle 206'ların uyarı verdiğini hiç duymadım, düşük pil hatası verirken de akü lambasının yanmaması lazım aslında, kumanda pilini değiştirip deneyin düşük pil uyarısı muhtemelen kaybolur ama akü ışığı için bişey diyemiycem.
Düzenleyen Serkan - 14 Ocak 2014 Saat 23:02 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gokhanscn
Teşekkür ederim cevaplar için. Kumanda pilini değiştirip, deniyeyim. Sonucu buraya tekrar yazarım.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
L
Düzenleyen SerKan1923 - 14 Ocak 2014 Saat 23:14 |
|
![]() |
|
Şöyle bir deneme yapabilirsiniz, kapıları anahtarla manuel kilitleyin ve sonra tekra manuel açıp çalıştırın o zaman uyarıyı vermemesi gerekir. Kumandadan kapıları açtığınız zaman aldığı sinyal gücüne göre uyarı verir.
Düzenleyen Serkan - 14 Ocak 2014 Saat 23:11 |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Sarj dinamosu ile ilgili bir sorun olabilirmi acaba ?
|
|
![]() |
|
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
düşük pil uyarısını yeni duydum çok iyiymiş... akü ışığı akünün şarj olmadığı durumlarda yanıyor diye biliyorum... |
|
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
|
![]() |
|
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
Kumanda pil sorunu 307 lerde "Remote Control Low Battery" hatası verir.. Ve akü ışığı yakmaz... Aküyü ekipmanları kontrol ettirmekte fayda var.
|
|
![]() |
|
ferhattasdemir ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Aralık 2013 Konum: Çanakkale Durum: Aktif Değil Mesajlar: 63 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ferhattasdemir
Aracın sarjını ölçtürmek sağlıklı olur. Bir de akünün durumunu kontrol ettirin.
|
|
![]() |
|
ondercan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ocak 2013 Konum: hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 163 |
gökhan şarj dinamosunu kontrol ettir.kumanda pili arızası yolda giderken vermez.büyük ihtimalle o an şarj etmedigi için vermiştir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gokhanscn
Cevaplar için teşekkürler.
Uyarıyı bu konuyu açtığımdan itibaren bi daha vermedi. ama ben yine de aküyü, şarj dinamosunu kontrol ettireceğim. kafamda soru işareti oluşmasın. fakat bir türlü işten geç çıktığım için fırsat olmadı göstermek. muhtemelen hafta sonuna gösteririm. Ben yinede akünün kutup başları tam oturmamış olabilir falan diyerek kontrol ettim. sonuçları mutlaka buraya yazarım. |
|
![]() |
|
pt206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mart 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 265 |
benm 206'da da aynı uyarıyı vermişti ve kumanda pili değişimiyle sorun halledildi. ![]() |
|
2005 206 1.4 HDİ XT
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gokhanscn
Arkadaşlar biraz önce yine oldu yolda ve çok özür diliyorum geçen defa mesajı yanlış okumuşum hemen ekrandan gittiği için.
verdiği mesaj şu; battery charge fault Ana yolda sağa çekip, kayışlara falan bakacaktım fakat yol müsait olmadığı için hemen stop edip, tekrar çalıştırınca yine kayboldu hata. ama yarın yada hafta sonu hemen baktıracağım. çünkü huylandım. akü şarj hatası dediğine göre şarj dinamosundan kaynaklanıyor sanırım. edit: bu arada konu başlığınıda yeniden düzenledim ki, başka bu hatayla karşılaşan olursa direk konuyu bulabilsin. Düzenleyen gokhanscn - 16 Ocak 2014 Saat 21:08 |
|
![]() |
|
uslu5421 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Temmuz 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 24 |
Akün çok eski değilse kesinlikle şarj dinamosu derim.Aynısı başıma geldi.İki üç gün Akü uyarısı verdi.Bir sabah önce ABS ve sırasıyla airbagler,hidrolik direksiyon, silecekler, camlar , tüm elektrkli üniteleri devre dışı bıraktı, dong sesleri hala kulağımdadır:) ve en son motor stop ışığı uyarısı yandı zar zor sağa çektik motoru stop ettik.Tekrar deneğişimizde zaten çalışmadı araç.Öekiciyle servise götürdük.İşçilik dahil 750 TL ye maloldu bize:(
|
|
![]() |
|
brutal ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Mart - 1986 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 435 |
Dostum kumanda pili demiş arkadaşlar genelde ama , benim 307 de başıma geldi aracım 2-3 gün uyarı verdi , bu uyarılar esnasında akü kendi kendini yedi bitirdi tabi anlamadık ne olduğunu ve yazlıkta olduğumuz için dağın başı ustada yok umursamadık . Bir gün kumsala inerken aracımın önce ABS kilitlendi ardından Airbag hatası verdi direksiyonum kilitlendi ve aracım stop etti kaldım mal gibi . Araçta tabi eşim de var bizde bir korku panik . Kaldık dağın başı mecburen vurdurduk aracı oda arabanın o gün bugün teklemesine sebebiyet verdi . O vurdurmayla sahile kadar attık kendimizi boşta , bir akü bulduk takviye ettik olmadı en son aküyü kucağıma aldım takviye kabloları bağlı iken balıkesire kadar indim koca akü bacaklarımı ezdi . Servise girdiğimizde şarj dinamosunun arızalandığını kömürlerinin bittiğini ve maalesef bunların tamir olmadığı , onun değişmesi gerektiği söylendi bunun üzerine 950 TL bayıldık ve sorun çözüldü ..
|
|
106 Xr 1.4 5K
106 Qs 1.4 3K 307 Xs 1.6 5K Alfa Romeo 147 1.6 Dist Alfa Romeo 156 1.6 T.S Vw Golf TSI 1.4 Pulse |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gokhanscn
Merhaba arkadaşlar,
bugün servise götürdüm. Ölçme falan yaptılar. Sorunun şarj dinamosundan kaynaklandığını, araba hareket halindeyken dinamonun çalıştığını, rolantide ise şarj etmediğini söylediler. Şarj dinamosunun değişimi için 1.200 Lira fiyat çektiler :D evet yanlış duymadınız 1.200 TL Başka bir forumda da okuduğum üzere, sanırım dinamonun kömürlerini değiştirmek sorunu çözecek. |
|
![]() |
|
brutal ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Mart - 1986 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 435 |
ŞARJ DİNAMOSUNUN İÇİ AÇILMIYOR MAALESEF KIRIP YAPIYORLARMIŞ ODA İLERDE SORUN CIKARABILIYORMUŞ .
|
|
106 Xr 1.4 5K
106 Qs 1.4 3K 307 Xs 1.6 5K Alfa Romeo 147 1.6 Dist Alfa Romeo 156 1.6 T.S Vw Golf TSI 1.4 Pulse |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gokhanscn
Arkadaşlar son durumu yazayım;
Perşembe günü dinamoyu söktük ve kömürlerini değiştirdik. Taktıktan sonra çalıştırdım ve 5 dk içerisinde hatayı yine vermeye başladı. Ölçüm falan yaptık, değerlerde bir sorun yok. Perşembe gününden bu yana biniyorum. Yolda gittiğim yerde hatayı veriyor. Hata verdikten kısa bir süre sonra tekrar akü ışığı sönüyor ve herşey normale dönüyor. Acaba bu hata beyine yazdığı için, bilgisayarı falan bağlayıp, silmek mi lazım? yoksa farklı bir sorun mu vardır? |
|
2006 model 206 x-design hdi
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |