Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL >Sohbet \ Muhabbet
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 407 yol bilg. işaret in  anlamı nedir?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

407 yol bilg. işaret in anlamı nedir?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mami202 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mami202 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 407 yol bilg. işaret in anlamı nedir?
    Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2014 Saat 18:16

en sağda  araç logosunun altında 27 kmh yazan işaretin anlamı nedir arkadaşlar 
bu işaretin rakamı kolay kolay değişmiyor 26  29 gibi rakamlara çıktığı zamanlar da oldu  aracın ortalama hızı mı nedir, neye göre değerlendirme yapıyor  merak ettim 

Düzenleyen mami202 - 12 Ocak 2014 Saat 18:17
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2014 Saat 18:24
Yol bilgisayarı sıfırlandıktan sonra yaptığınız hızın ortalaması.
Yukarı Dön
mami202 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mami202 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2014 Saat 18:34
 sıfrırlamadan sonra bu zamana kadar yapılan  km ye kadar tüm kullanım hız değerlerinin 1 saat e bölündüğünde çıkan hız oranımı dır ?
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2014 Saat 18:42
1454 km boyunca yapılan hızların ortalaması, şehir içinde düşük hızlarda kullanılmış genelde
Yukarı Dön
mami202 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mami202 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2014 Saat 19:11
hımm eyvallah hem işten hem maddiyattan dolayı şöyle 
uzun yola çıkamıyoruzki aslan kendine gelsin Big smile
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2014 Saat 19:16
Bu arada şanzıman ne durumda revizyondan sonra sıkıntı çıkarmadı inşallah?
Yukarı Dön
mami202 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mami202 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2014 Saat 21:34
çok şükür iyi durumda  takip ettiğim kadarı ile  bu soğukken 2. vitesten 1. vitese geçme esnasında hissettirme durumu devam ediyor   

misal  motor sıcaklığı 90 a ulaşana kadar aşağı yukarı hep hissettiriyor  araç iyi ısındıktan sonra  yumuşayıp normalleşiyor   bunu normal karşılamam lazımmı bilemedim
  ben yine  havalar ısınsın normale döner düğşüncesindeyim, 

bunun haricinde diğer vites geçişleri çok iyi  dün sanayiye uğramıştım ön lastik balon yapmıştı onu yeniledim balans vs. yaptırdım  daha zamanı vardı ama motor yağını filtresini yeniledim  hani derler -ya yağ gibi - oldu Big smile

esas bi sıkıntım var  bu v kayışı arabayı aldığımdan beri ( 1.5 yıl - yapılan km 20 bin) bu 3. değişim olucak   v kayışı + gergi rulmanı  neden bu kadar çabuk bozulur acaba ne zorluyor olabilir sence?
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2014 Saat 21:46
2. vitesten 1. vitese mi? Yoksa tam tersimi? Bende soğuklarda 1. vitesten 2. vitese geçerken hafif vuruntu oluyor oda 1-2 sefer yapıyor yaklaşık 1 km sonra yumuşuyor ve hiç hissedilmiyor. Yazın hiç yapmıyordu sabahları soğukta yağ biraz katılaşıyormuş sanırım, normal olduğunu söyledi birkaç usyata sordum.

V kayışı ve gergi rulmanı konusunda bir fikrim yok ama gergi rulmanını orjinal almıyorsan orjinali dene birde.
Yukarı Dön
mami202 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mami202 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2014 Saat 22:06
şimdi aklıma geldi aracı çalıştırıp hareket etmeden önce 
motor biraz ısınsın kendine gelsin  mantığıyla beklerken (acelem yoksa ortalama 1-2 dakika ) bu arada  şanzıman da  ( ısınsın yada çalışmaya hazır olsun mantığıyla )
 elfreni çekik vaziyette  kontrol amaçlı  manuel moda alıp  sırasıyla aralarında biraz zaman bırakarak 1-2-3 yapıp tekrar geri geliyorum 3-2-  bire geçerken hissettirme  oluyor     hareket halinde iken  normal 1 den 2 ye hissettirme var diğerleri  iyi hatta yol yapınca araba vites değiştirdimi belli bile olmuyor devirden  sesinden vitesin değiştiğini algılıyorum bu da zaten gayet normal ve güzel  bi olay

duyarsız bi usta ya denk geldim ilk aldığım zamanlar pekde anlamıyorum banada söylemiyor  kardeş bunun v kayışını rulmanını değiştir yıpranmış  daha 2. ayda rulmanın üstündeki plastik bölüm komple erimişti 

o zaman yolda kalmıştım çok aceleye geldi hem servise uzaktayım hem  işe gitmem gerekiyordu acil sipariş verip hemen takıp işe gittim. bu takılan set muhtemelen orjinal değildi

2. de  şanzıman bozulmaya yakın 1 hafta felan öyle kullandım  o ara aracı zorlamış olabilirim hani araba gitmiyo ben basıyorum  ondan dolayı olabilirmi?  

buda 3. set olucak daha takmadım bu hafta yenilerim 
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2014 Saat 23:18
Kardeşim ne desem doğru olmaz şimdi, ama orjinal parça takıldığından emin ol inşallah bir dahada sorun çıkarmaz.
Yukarı Dön
kursat611 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kursat611 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2014 Saat 00:17
gergi rulmanında yay olması lazım amortisör gibi görünüyor baktıgında rulmanı ucgen parçaya takıyosun alttan tek vidası var rulman üçgen parçaya yay vasıtası ile baglanıyor (benim 206 da öyl e) senin yay çok sert olablirmi aşırı gerdirmeden kayışı yıpratıyor olabilir
2001 206 xt 110 beygir abs klima sunroof 205 40 17
Yukarı Dön
mami202 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mami202 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2014 Saat 01:26
hocam durum şöyle  
 1 ay önce takozlar motor kulağı sensör vs gibi yenilenmesi gereken parçalar için istemeyerekde  aracı aldığımızda üstte  duyarsız usta diye belirttiğim şahsa aracı gönderdim  ben konuşmuyorum bu şahısla patron aramızda köprü misali :)
( aracı patrondan aldım onun devamlı götürdüğü servis )  ki bu adamın araca iyi bakmadığını 1 yıldır söylüyorum bu son olay zaten bunu ispatladı)

bu şahsa v kayışınnın rulmanının bozuk olduğunu yenilenmesi gerektiği  yazan bi not da yazdım hatta enjektör lerin birinde sıkıntı olduğunu bile ben söyledim yine yapmadı  araç arıza verince geri gönderdim   hepsini yenilemek zorunda kaldı   bujileri bile kendim alıp gönderdim  değişime gerek yok demiş söktükten sonrada aslında bujilerin yenileme zamanı gelmiş diyede patrona itiraf etmiş. üstelik peugeot servisinden ayrılma felan diye  baya met ederdi bizim patron neyse

araç servisden geldiğnde v kayışı da rulmanı da değişmemiş 
 patron un canı sıkılmasın masrafları o karşıladığı için bid üstüne gitmeyeyim diye birşey söylemek istemedim  
fakat geçen hafta v kayışının olduğu bölümden fena ses gelmeye başladı araç ısınınca ses bayaa azalıyordu  bu hafta sonuda sanayiye uğradım aracı lifte kaldırıp kontrol ederken farkettik  gergi rulmanı hem kendi bağlandığı yuvayı kırmış hemde karşı tarafta büyük metal bi parça var onun yuvasınıda kırmış  işte esas sıkıntı burda başlıyor  yarın patrona vericem aracı göndericem bakalım neolucak  
 gergi rulmanının kulağının kırılması önemli değil esas sıkıntı  araç üzerindeki büyük metal parçanın gergi rulman setini tutmasını sağlayan yerin kırılmış olması 

benim aklıma gelen çözümler  orası komple sökülüp döküm kaynağı yapılacak yada çıkma bulunacak tabi bizim malum usta ne cevap verecek oda yarın belli olucak

bu arada asıl kırık olan parçanın resmi şuan çekemedim  sadece gergi setinin kırılan resimleri var en alttaki resimde solda ufak kırık parça var işte o ana gövdeye ait  küçücük bi parça ama bakalım bu işin sonu ne olucak bu adam aslan katili desem yeridir :)

Düzenleyen mami202 - 13 Ocak 2014 Saat 01:51
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 6342 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 414 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12638 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 542 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 302 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5055 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 582 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 380 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 618 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 219 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 547 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 752 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2225 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1006 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5536 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4778 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2004 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 505 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2182 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37237 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English