![]() |
|
Bu yaylara ne dersiniz ??????lütfen bi bakınnn |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
kursat3006 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1845 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2013 Saat 21:03 |
|
Teşekkürler ![]() |
||
ANGARA ASLANI (06 PJP 91)
ARABADA "EMEK" VAR ! ARAÇ LİNKİ ; http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91 |
||
![]() |
||
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
apex alıcağına FK alabilirsin, aynı fiyatlardalar. FK apex e gore daha yaygın kullanılan bir yay ben kullanıyorum 5cm memnunum. 3.5 yay ön tarafı düşürmez, orjinal yaylarına yakın durur, amaç düşürmekse 5 cm al. bütcen yüksekse eibech gibi daha kaliteli yaylar düsünebilirsin. 5cm ve üzeri yay takacaksan da yakın zamanda amortisorleri de degistirmeni tavsiye ederim. uzun vadede orjinal amortisorlerin 5cm yaya uygun olmadıgından patlayabilir. |
||
![]() |
||
cagdascicen ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2013 Konum: Kırşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 208 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cagdascicen
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Eibach marka 3.5'luk yay aldım ama daha taktıramadım.
|
||
![]() |
||
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
|
Eski 206 aracımda da spor yay vardı hiç memnun değildim...
Şimdiki 206 ma aibach 5 lik taktırdım çok memnunum bence aibach tan şaşma. |
||
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
||
![]() |
||
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
|
Bu usta kimse erzincandan kalkıp giderim valla.
|
||
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
||
![]() |
||
kursat3006 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1845 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
|
Yok mu duyan yaptıran ?????
|
||
ARABADA "EMEK" VAR ! ARAÇ LİNKİ ; http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91 |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
|
Sasmaza gidip aricam tek tek , 2010 da renoya bu işlemleri yaptiniz mi diye :)
|
||
||
![]() |
||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
|
Ben de çok merak ettim bu usta kimse aurisi alıp götürcem.
|
||
![]() |
||
Burak ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
|
iyiymiş bu ya ustaya okutturucam bu yazıyı lazım olunca :)) |
||
Zalım Quik Oyun Bozan ...
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
|
rkadaşlar öncelikle sizlere yaptığım olayı başıma gelenleri sonrada ankarada şans eseri karşılaştığım amortisör ustasının yaptıklarını anlatıyım.
Öncelikle aracım 2001 model 1.6 16v megane coupe.Sizlerinde bildiğiniz üzere meganeların çamurluk tekerlek arası mesafesi fazladır.Bunun için bursaya gittiğimde arkadaşlarımın gazıyla orjinal ön helezonlarımı 1bakla kestirdim.Görüntüsü süper oldu hatta forumda aracımın basık hali ile çekilmiş fotorafları mevcut.Konumuza dönelim.Helezonları 1 bakla kestiğimde araç aşırı derecede sertleşti ön taraftan binbir türlü ses gelmeye başladı kasislerden 20 km ve üstü geçişlerde sanki araba tekerin üstünde gidiyor gibi tepkiler veriyordu.Hızlandığım zaman viraj içinde yada yolda çukur esneklik varsa araç kendinden geçiyordu(bursadan ankaraya dönerken eskişehir-ankara yolunda aracım 200-210 km arası hızdayken araçta 2 kişi ve 100kg eşyamız olmasına rağmen araç yerden kesildi allahtan sıkıntısız yere indim:D)bu vurma,ses olayı aşırı derecede canımı sıkıyordu.Dün başkent sanayi'ye gittiğimde şans eseri 1 yıl garantili şekilde amortisör tamir eden bir yer buldum.Usta ile biraz muhabbet ettikten sonra aramızda şöyle bir dialog geçti:usta benim araç çok vurma yapıyor kasislerde amortisör boşa çıkıyor gibi oluyor dedim.onun sorduğu yayları ısıttırdın mı yoksa kestirdinmi dedi bence 1 bakla kestirdiğimi söylediğimde güldü.neden öyle bir saçmalık yaptın dedi.bende spor helezondan başka çözüm olmadığı için yayları kestirdiğimi söyledim.abicim olurmu hiç öyle şey ben 15 yıldır amortisör işi ile uğraşıyorum konforu bozmadan ses yapmadan arabayı basmanın yöntemi var dedi.Başladı anlatmaya yayın bakla sayısının öneminden esneme oranından vs vs ,ben orjinal amortisörünü tamir ediyorum.alt tablasını isteğine göre indiriyorum böylece araban hem basık oluyor hemde araç konfordan ödün vermiyor dedi.Dün akşam eve döndüğümde bu muhabbet kafama çok takıldı söylediklerini kendi mantık çerçevemde değerlendirdim ve ustanın dediği olayı yapmya karar verdim.Sabah 9,30 olduğunda başkent oto sanayideydim:D usta geldi benden orjinal kesilmemiş yay istedi.3-4 saat kadar sıfır yay aradım,çıkmacılardada bulamadım gene şans eseri ücra bi köşedeki dükkanın tekinde yay kalmış elinde yayları temin ettik(benim yaylar 3 bakla orjinal hali 4 bakla) sedan meganeların ise 5 bakladır yayaları bunuda bu gün tecrübe edinmiş oldum.Yaylar geldi usta ölçtü biçti hesap kitap yaptı amortisör tablalarını 5cm kadar aşşağıya indirdi kaynak yaptı.boyadı güzelce yaptı.Montaj yapıldı araç yere indi sonuç hüsran araç eskiden ke*** baklalı hali ile 2cm mesafe şimdi oldu 4-5 cm.usta dedim bunu için mi 4 saat uğraştık bana dedi bozuk yollara gir arabanın sesini dinle 10dk turla geldiğinde bir kes daha ölçelim dedi.bindim arabaya orjinal hali gibi ses,tıkırtı,vuruntu,sekme olayı kalkmadı.aklıma takılan aracın basık olmamasıydı yanaştım ustanın dükkanına indim arabadan tekrardan ölçtük aradaki mesafe 3cm:D dedimki usta gene istediğim seviye değil.dediki sen 3-4gün gez sonra gel karşıma:D gün içinde dolandım eve geldiğimde tekrardan ölçtüm 2.5cm:D araç bi kaç günü 2 cm düşücek.amortisör yağları yeni,yaylar yeni olduğundan normaldir dedi.Yayları babama aldırdım.Sıra geldi usta ile helalleşmeye :D ustaya dedim borcumuz ne kadar 150tl versen tamamdır dedi.Bu 150 tl nin içinde sökme,takma,amortisörlerin yağ kaçaklarının tamiri,yeni yağ dolumu,1 yıl garanti fiyata dahil.ben yaptığı işçilikten çok memnun kaldım.aracımda istediğim hizaya inmesi birkaç gün içinde kendiliğinden hallolmuş olucak.Helezon kestirip helezon ısıttırmaya hiç uğraşmayın benim yaptırdığım şekilde yaptırın böylece konforunuzdan ödün vermeden aracınıza zarar vermeden basık aracınızla rahatça gezinin:D |
||
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
|
Arkadaşlar dün yaylar hakkinda araştırma yaparken Renault forumda bi paylaşım gördüm. Yayları isitmadan kestirmeden, orjinal yaylariyla araci düşürdüğünü anlatmış. Usta bir amortisorcu tablayi asagi indirerek bu islemi yapmış. Ve orjinal halinden konfor olarak tek farki olmamamis. Yaziyi paylaşıyorum
|
||
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
|
Teşekkürler hocam 4 cm ama yaylar benim jantlar da 14 olduğundan yeterli gelir diye düşünüyorum. Ama sıkıntı cikar mi konforu asiri ni düşürür ondan sormak istedim |
||
||
![]() |
||
okan4037 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 17 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 06 Ekim 2009 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 511 |
|
üstadım 5 cm bile nerdeyse yetmiyor önde çok açık bırakıyor bence 3.5 cm alacağınıza hiç takmayın, bizim 307 lere uygun değil yani 3.5 cm çok yetersiz. eibach vogtlnd hr değil tabiki ama yeterlidir kullanmadım ama bi sorunla karşıalşacağınızı zannetmiyorum
|
||
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
|
Yorum bekliyorum arkadaşlar yok mu hic kullanan ?
|
||
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
|
eibach da cok pahalı :)Altı üstü bi yay ya niye o kadar para isterkerki :) |
||
||
![]() |
||
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
|
kullanmadım ama bi ara bende yay arıyordum o sıralar apexi de tavsiye etmişlerdi ama aracında sıkıntı çıkmasını istemiyorsan eibach yay tak en sağlamı " O " herkes o yayları tavsiye ediyor kalite açısından...
|
||
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® *** |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
|
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-peugeot-206-apexi-spor-yay-3-5-cm-helezon-146002974/detay/
Apex dandik bi marka değil diye biliyorum, sizce alınır mı ? Düzenleyen kursat3006 - 14 Aralık 2013 Saat 15:49 |
||
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |