![]() |
|
Bambaşka bir 307 :) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
dreamcast87 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 89 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dreamcast87
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2013 Saat 13:58 |
|
Evet yapılabilir şeyler peki havalı amortisör olunca ne park edio orda tık edip kilitten kurtulunca yukarımı çekiyor yani bu işi sadece amortisörmü yapıyor yoksa iten bişey varmı
|
||
![]() - AIRBUS A307 - Peugeot 307 1.6 HDİ 110 HP 2006 |
||
![]() |
||
okan4037 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 17 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 06 Ekim 2009 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 511 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
zaman ve fırsat olmadı. olmaz dıye bırsey yok mutlaka oluır |
||
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc
|
||
![]() |
||
dreamcast87 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 89 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dreamcast87
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
||
||
![]() |
||
okan4037 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 17 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 06 Ekim 2009 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 511 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
eski 307 ccmde hayalimdi egzozum elektrnik vanalıydı orta çakmaklığı söküp start stoplu düğme monte etmeyi bastığımda açılmasını bi bastığımda kapanmasını istiyordum sonradan olmadı arabayı sattım :)
|
||
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dreamcast87
|
Evet ilk 3 projeyi kesin yapacam fakat sonraki 2 proje için emin değilim araştırma ve maliyetlendirme gerekiyor :)
|
||
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dreamcast87
|
Arkadaşlar Merhaba,
Kafamda 307 ile ilgili yapmak istediğim çok değişik projeler var fakat bazılarını nakit ve zaman yetersizliği nedeniyle yapamıyorum bende sizinle paylaşmak istedim belki yapmak isteyen arkadaşlar olabilir. Aslında ayırabilecek nakit olsa zaman yaratılır aslında ama işte :))) Gerçekleştireceğim Projeler 1- Çakmaklık yerini söküp oraya 308 yada RCZ'lerde yer alan USB port yerleştirmek 2- Esp butonunun olduğu yere esp butonundan alıp elektronik bir devre ile bazı noktaları açıp/kapatmak yada daha farklı birşey(Şu an tam ne yapacağımı netleştiremedim ama mutlaka bişey yapcam o butonun olduğu yere tabiki orjinal görüncek şekilde) Belki orada yer alan butona basınca arka bagaj kapağını açtırırım mesela bu güzel bir fikir. 3- Forumda bazı arkadaşlar yaptı diye biliyorum ama benim kafamda dahada orjinal görünme şartı olduğundan dolayı kapı tutma yerlerindeki plastik parçaları alıp araç renginde boyatıp kapıları orjinal bir ışıklandırmaya kavuşturmak. Gerçekleştirmek istediğim fakat nakit dolayısıyla yapamadığım projeler 1- Şöför ve Yolcu koltuklarına ağırlık sensörleri yerleştirmek bu sensörleri 16F84/16F628A/16F877 programlabilir entegrelerinden biri ile kontrol etmek ve araçta yer alan ayarları buna gore yapmak. Mesela ben şöför koltuğuna oturduğumda ağırlık sensörleri benim ağırlığımı algılayacak ve hafızada kayıtlı ağırlık aralığındaki kişi için işlem yapcak.Şöyleki araç sesli bir mesaj vercek "Hoşgeldiniz Sinan Bey" ve sonrasında ayna ayarlarını benim son yaptığım hafızada kayıtlı ayarlara gore yapacak sonrasında yine hafızaya aldığım mp3 albümünü açacak , araç içi ışıkları ona gore açıp kapatcak vs şeyler. Bu fikirlerin sonu yok. Yapılabilir mi evet elektronik bilgisi sağlam ise yapılabilir. 2- Bu aslında "individual" arkadaşımızın fikri ama son ne aşamada olduğunu bilmiyorum ve en çok gerçekleştirmek istediğim projeler arasında yer alıyor. Km ekranın ortasına datasheet'lerini rahatlıkla bulabileceğim bir ekran yerleştirerek araçtan Elm327 ile aldığımız bilgileri yine 16f877 tarzı bir pic(programlanabilir entegre) ile sürerek bu ekrana bir çok bilgiyi taşımak.Tabi bu aşamada aracın orjinal uyarı ledlerini ise farklı bir entegreye bağlamak, bağladığım entegreyi yine 16f877 ye aktarmak. Bunu yapmaktaki amaç ise örneğin El freni çekili ve araç el freni ledini yakıyor bu ledi yapmak için ledin bulunduğu yere belli bir enerji gönderiyor işte bu aşamada entegreye hangi porttan enerji girişi var ise buna gore belirli bir bilgiyi pic'e gönderecek ve pic gelen bilgiyi yorumlayarak el freni ledinin yandığını ekranda uyarı olarak verecek. Aslında yapmak istediğim bir çok şey var fakat uzun ve sıkıcı bir yazı olmaması için burada sonlandırıyorum :)
|
||
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |