Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bambaşka bir 307 :)

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: Nasıl Yapılır ?
Forum Tanımlaması: Araçlarınızda uygulayabileceğiniz pratik çözümler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32519
Tarih: 21 Temmuz 2025 Saat 21:37
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Bambaşka bir 307 :)
Mesajı Yazan: dreamcast87
Konu: Bambaşka bir 307 :)
Mesaj Tarihi: 13 Aralık 2013 Saat 11:25
Arkadaşlar Merhaba,

Kafamda 307 ile ilgili yapmak istediğim çok değişik projeler var fakat bazılarını nakit ve zaman yetersizliği nedeniyle yapamıyorum bende sizinle paylaşmak istedim belki yapmak isteyen arkadaşlar olabilir. Aslında ayırabilecek nakit olsa zaman yaratılır aslında ama işte :)))

Gerçekleştireceğim Projeler

1- Çakmaklık yerini söküp oraya 308 yada RCZ'lerde yer alan USB port yerleştirmek

2- Esp butonunun olduğu yere esp butonundan alıp elektronik bir devre ile bazı noktaları açıp/kapatmak yada daha farklı birşey(Şu an tam ne yapacağımı netleştiremedim ama mutlaka bişey yapcam o butonun olduğu yere tabiki orjinal görüncek şekilde) Belki orada yer alan butona basınca arka bagaj kapağını açtırırım mesela bu güzel bir fikir.

3- Forumda bazı arkadaşlar yaptı diye biliyorum ama benim kafamda dahada orjinal görünme şartı olduğundan dolayı kapı tutma yerlerindeki plastik parçaları alıp araç renginde boyatıp kapıları orjinal bir ışıklandırmaya kavuşturmak.

Gerçekleştirmek istediğim fakat nakit dolayısıyla yapamadığım projeler

1- Şöför ve Yolcu koltuklarına ağırlık sensörleri yerleştirmek bu sensörleri 16F84/16F628A/16F877 programlabilir entegrelerinden biri ile kontrol etmek ve araçta yer alan ayarları buna gore yapmak. Mesela ben şöför koltuğuna oturduğumda ağırlık sensörleri benim ağırlığımı algılayacak ve hafızada kayıtlı ağırlık aralığındaki kişi için işlem yapcak.Şöyleki araç sesli bir mesaj vercek "Hoşgeldiniz Sinan Bey" ve sonrasında ayna ayarlarını benim son yaptığım hafızada kayıtlı ayarlara gore yapacak sonrasında yine hafızaya aldığım mp3 albümünü açacak , araç içi ışıkları ona gore açıp kapatcak vs şeyler. Bu fikirlerin sonu yok. Yapılabilir mi evet elektronik bilgisi sağlam ise yapılabilir.

2- Bu aslında "individual" arkadaşımızın fikri ama son ne aşamada olduğunu bilmiyorum ve en çok gerçekleştirmek istediğim projeler arasında yer alıyor. Km ekranın ortasına datasheet'lerini rahatlıkla bulabileceğim bir ekran yerleştirerek araçtan Elm327 ile aldığımız bilgileri yine 16f877 tarzı bir pic(programlanabilir entegre) ile sürerek bu ekrana bir çok bilgiyi taşımak.Tabi bu aşamada aracın orjinal uyarı ledlerini ise farklı bir entegreye bağlamak, bağladığım entegreyi yine 16f877 ye aktarmak. Bunu yapmaktaki amaç ise örneğin El freni çekili ve araç el freni ledini yakıyor bu ledi yapmak için ledin bulunduğu yere belli bir enerji gönderiyor işte bu aşamada entegreye hangi porttan enerji girişi var ise buna gore belirli bir bilgiyi pic'e gönderecek ve pic gelen bilgiyi yorumlayarak el freni ledinin yandığını ekranda uyarı olarak verecek.

Aslında yapmak istediğim bir çok şey var fakat uzun ve sıkıcı bir yazı olmaması için burada sonlandırıyorum :)

-------------

- AIRBUS A307
- Peugeot 307 1.6 HDİ 110 HP 2006

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 13 Aralık 2013 Saat 11:53
Orjinalini yazan: 307bursa 307bursa Yazdı:

Güzel projeler ama uygulaması baya zor ve maliyetli işler umarım zamanla gerçekleşir

Evet ilk 3 projeyi kesin yapacam fakat sonraki 2 proje için emin değilim araştırma ve maliyetlendirme gerekiyor :)

-------------

- AIRBUS A307

Mesajı Yazan: okan4037
Mesaj Tarihi: 13 Aralık 2013 Saat 12:15
eski 307 ccmde hayalimdi egzozum elektrnik vanalıydı orta çakmaklığı söküp start stoplu düğme monte etmeyi bastığımda açılmasını bi bastığımda kapanmasını istiyordum sonradan olmadı arabayı sattım :)

-------------
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc

Mesaj Tarihi: 13 Aralık 2013 Saat 12:45
Orjinalini yazan: okan4037 okan4037 Yazdı:

eski 307 ccmde hayalimdi egzozum elektrnik vanalıydı orta çakmaklığı söküp start stoplu düğme monte etmeyi bastığımda açılmasını bi bastığımda kapanmasını istiyordum sonradan olmadı arabayı sattım :)
Neden olmadı hocam teknik bir problemmi çıktı yoksa arabayı sattığınızdan dolayımı yapmadınız. Bende Çakmaklığı söküp usb port yerleştireceğimden benim içinde önemli bir konu :)

-------------

- AIRBUS A307

Mesajı Yazan: okan4037
Mesaj Tarihi: 13 Aralık 2013 Saat 13:53
Orjinalini yazan: dreamcast87 dreamcast87 Yazdı:

Orjinalini yazan: okan4037 okan4037 Yazdı:

Neden olmadı hocam teknik bir problemmi çıktı yoksa arabayı sattığınızdan dolayımı yapmadınız. Bende Çakmaklığı söküp usb port yerleştireceğimden benim içinde önemli bir konu :)

zaman ve fırsat olmadı. olmaz dıye bırsey yok mutlaka oluır

-------------
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc

Mesaj Tarihi: 13 Aralık 2013 Saat 13:58
Orjinalini yazan: 307bursa 307bursa Yazdı:

Ilk 3 olay basit cakmakligi söküp yerine usb alici takmanin veya oraya başka bir sey yapmanın sakıncası yoktur
Bagaj açma olayi benim araçta var kendim yaptım fakat o esp tusundan bulamadım o yuzden yerine anahtar butonu taktim fakat bagaji sadece açıyor yani kilitten kurtarıyor ileri itip yukarı kalkması için bagaj amortisör lerinin havalı olması gerekiyor :-(

Evet yapılabilir şeyler peki havalı amortisör olunca ne park edio orda tık edip kilitten kurtulunca yukarımı çekiyor yani bu işi sadece amortisörmü yapıyor yoksa iten bişey varmı

-------------

- AIRBUS A307

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net