Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL >Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Mini Cooper incelenmesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Mini Cooper incelenmesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Mini Cooper incelenmesi
    Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2008 Saat 14:39

Mini Cooper, bluejean gibi. Öyle bir otomobil ki, her gün işe giderken kullansanız da, işten eve gelince, yine onunla bir iki tur atmak istersiniz…

Mini için, sınıfının isim babası da diyebiliriz. Ülkemizde kağıt peçeteye, aslında bir marka olan selpak denmesi, veya arazi taşıtlarına cip (Jeep) denmesi gibi, ufak otomobillere de, “süper miniler”, ya da miniler deniliyor.

2007 Mini, bazı “yeni modellerin” aksine, baştan aşağı olgunlaşmış bir otomobil. Yani  otomobiller vardır, yeni modeli çıkar, ama temelde aynı arabadır. Yeni Mini Cooper eskisine benzese de, artık çok daha rafine. Gövde, güvenlik nedeniyle 6 santim daha uzun ve artık EuroNCAP’ın zorlu çarpışma testlerinden, 5 yıldız alıyor; sınıfında en güvenlisi. Arka tarafta, biraz daha fazla diz mesafesi sunuyor, ama fark etmek, biraz zaman alıyor.

2001 yılında satışa sunulan “retro” modeli yuvarlak hatlıydı. 2007’de yenilenen modeli yuvarlak hatlı olma konusunda, işi biraz daha ileri götürmüş. Otomobilde köşeli bir şey bulmanız için, biraz çaba sarf etmeniz gerekiyor. Her şey yuvarlak; bu da otomobile “feminen” bir hava veriyor. Aslında, hanımların bayılacağı bir özellik ise, tavanda, emniyet kemerleri üstünde ve kapı kol dayamalarında bulunan ve 5 farklı tonda yanabilen, iç aydınlatma ışıkları. Evet, bu ışıklar tavandaki bir şalter ile, mor, lacivert, amber, turuncu gibi renklerden biri olabiliyor. Sadece bu özelliği nedeniyle, hanımlar tarafında tercih edilebilir…

Otomobili Borusan Otomotivden teslim aldığımda anahtarı bir türlü yuvasına oturtamadım. Sonra ne kadar sıra dışı olduğunu fark ettim. Anahtarı taktığınızda aracın onayladığını ifade eden, mekanik bir ses geliyor ve size “start stop” düğmesine basmak kalıyor. Ancak araç, frene basmazsanız çalışmıyor.

Otomobilin vites topuzu, düğmeleri, direksiyonu, koltukları sıra dışı. Vites topuzu yarım açık kaska benziyor, düğmeleri yarış otomobillerindeki şalterleri andırıyor, direksiyonu çok şişko ve ele çok iyi oturuyor. Koltukları gereğinden fazla yan destek sağlıyor. Diğer yandan test otomobilimizdeki deri koltukların farklı renkteki fitilleri, aracın, sınıfının en lüksü olduğunu vurguluyor. Siyah deri döşemede, krem rengi beyaz fitiller kullanılmış. Öğrencilik yıllarında kara tahtaya tırnak sürtüldüğünde çıkan sesten keyif alanlar, ön göğsünün tırtıklı zemininden de hoşlanacaklar.

Test aracımızın ön camında rezistans vardı. Saç teli kadar ince olan bu tellerin, kışın işe çok yarayacağı belli. Havalandırma deliklerinin görüntüsü, eski modeldeki gibi, çok hoş. Ancak klima açıldığında konumu, şoförün ellerini üşütebiliyor. 

Aracın uyarı tonları çok sempatik. Örneğin emniyet kemerinizi takmazsanız, kadrandaki dijital gösterge, kocaman bir ünlemle ve rahatsız etmeyen ama ısrarlı bir ses tonu ile sizi uyarıyor. Ancak hız göstergesinin merkezi konumuna biraz alışmak gerekiyor, çünkü gözünüzü yoldan ayırmanıza neden olabiliyor.

Sürüşü, eski Mini’ye kıyasla daha rafine. Araç spor sürüş sunarken, sizi çok daha az sarsıyor. Aracın motor sesi, eski modele göre de, daha anlamlı; daha spor.

Eski modeldeki, CVT şanzımanın tepkileri çok yavaştı. Işıklardan süratle kalkmak istediğinizde, o salına salına hareket ediyor, ve ardından da 5500 devir civarında sabitlenip “kükrüyordu”. Yeni model ise daha dinamik. Siz gaza basar basmaz tepki veriyor. Temelde şanzımanı üç farklı şekilde kullanabiliyorsunuz. Normal otomatik, spor otomatik, ya da  direksiyondaki kulakçıklar veya vites kolunu kullanıp elle değiştirerek. En beğendiğim konumu, spor otomatik oldu. Motor devrini hep yüksek tutan şanzıman, aracı fırlamaya en yakın noktada tutuyor. Gaza aniden basıp çektiğinizde ise, hemen devri yükselterek, kendini daha da hazırlıyor ve 2-3 saniye içinde bir tepki vermezseniz eski haline geri dönüyor.

Test boyunca gündüz tampon tampona trafikte kalmamıza ve gece saatlerinde boş yollarda motoru sıkıştırmama, rağmen yakıt sarfiyatı 100 kilometrede 10 litrenin üzerine çıkmadı. Şehir içinde yakıt sarfiyatı 9 litre civarında. Cooper’ın fiyatı 24,000 Euro’dan başlıyor.

Otomobillerden “farklı bir deneyim sunanı, iyi otomobildir” düşüncesine katılıyorsanız Mini’yi çok seveceksiniz. Hem spor, hem pratik hem de çok kişilikli bir araç.

Test otomobili için Borusan Otomotiv'den Kenan Şengül Bey'e teşekkürler...

Teknik Özellikler
Motor Hacmi ve silindir: 1.6 L Sıralı 4
Beygir gücü/devir (ps) 120 / 6000
Tork / devir (nm) 160 / 4250
Çekiş Önden
Şanzıman 6 otomatik
Ağırlık (kg) 1140
Uzunluk/Genişlik/Yükseklik (mm) 3699/1683/1407
depo Lt 40
Son Hız Km/h 197
0-100 Km/h Hızlanma (sn) 10.4

Yukarı Dön
taylan43 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı taylan43 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2008 Saat 14:55
ben sevmiyorum bu arabayi, içinde kendini hapisteymis gibi hissediyorsun...
Yukarı Dön
Rz@_106 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Rz@_106 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2008 Saat 15:59
dıştan sevimli görünüyor , yan camlar kısa olduğu için içten kötü bi hava verebilir 
Yukarı Dön
sinan-s Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sinan-s Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2008 Saat 16:27
Mini Cooper 10 numara..
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2008 Saat 18:17
araç çok güzel yanlız arkaya oturacaklar ALLAH sabır versin...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2008 Saat 19:18
Orjinalini yazan: taylan43 taylan43 Yazdı:

ben sevmiyorum bu arabayi, içinde kendini hapisteymis gibi hissediyorsun...
+++ Big%20smile
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2008 Saat 19:42

kendi adıma konuşim bayanlar için ideal

ben bayılıyorum mini ye
paylaşım için teşekkürler
Yukarı Dön
elenor Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı elenor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2008 Saat 20:16
amacına uygun bir araç bayanlar düşünülerek üretilmiş
206 HDİ 1,4
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2008 Saat 20:48
Orjinalini yazan: fato$ fato$ Yazdı:

kendi adıma konuşim bayanlar için ideal

ben bayılıyorum mini ye
paylaşım için teşekkürler

hangi bayana hangi aracı seviyorsun yada almak istersin dedim de hiç kuşkusuz gelen cevap mini cooper diyorlar anlaşılan onlara hitap eden bir araç Thumbs%20Up
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2008 Saat 20:55
ben sıze bısı solıyım arkdaslar eger karı kız muhabbetı ıstıosanız 106 206 fln bos kuzende 106 gti var harbı araba modlu onlada ankara bhclı 7 de gezıorum bıde kıralama sırketı var tanıdık 2008 kırmızı cooper s var  onunlada gezıorum emın olun arasındakı fark cok fazla eger ımkanım olsa dusunmeden alırım cogu tek kapı arabaya gore hem konforlu hem arka koltuklar daha rahat ıc hacmi daha buyuk ama parasıda malum buna gore...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2008 Saat 21:01
Orjinalini yazan: doğan doğan Yazdı:

ben sıze bısı solıyım arkdaslar eger karı kız muhabbetı ıstıosanız 106 206 fln bos kuzende 106 gti var harbı araba modlu onlada ankara bhclı 7 de gezıorum bıde kıralama sırketı var tanıdık 2008 kırmızı cooper s var  onunlada gezıorum emın olun arasındakı fark cok fazla eger ımkanım olsa dusunmeden alırım cogu tek kapı arabaya gore hem konforlu hem arka koltuklar daha rahat ıc hacmi daha buyuk ama parasıda malum buna gore...

O KONUDA KENDİ ARACIMIN ÜSTÜNE TANIMAM LOLLOLLOL VALLAH OKULDA KIZLAR BEN YOKKEN NE FOTOLAR ÇEKMİŞLER ÖVİM BİRAZCIK HEHE 207 RC :)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2008 Saat 23:34

araç hakkında bilgi verirsen daha saglıklı olur, karı kız muhabbeti dönmüyor burda...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2008 Saat 10:29
karı kız muhabbetı donuo dıe bısı solemedım ztn sadece fıkrımı soledım kı herkese acık bı forum ıstedıgım seyı ıstedıgım dusunceyı yansıtabılırım mını cooper ın ustune arac yok bunu kabul edıceksın
Yukarı Dön
aoc Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı aoc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2008 Saat 12:18
Doğan, Ankara'da 106 gti ile 7.caddeye girmek biraz adrenalin işi.. Plakan ne ????
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2008 Saat 13:10
06tıv81 sınan abımın araba ıstedıgınız zmn bulusmalara o aracla gelebılırım seker pembesı belkı bılıosundur
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2008 Saat 13:12

karı kız muhabbetı donuo dıe bısı solemedım ztn sadece fıkrımı soledım kı herkese acık bı forum ıstedıgım seyı ıstedıgım dusunceyı yansıtabılırım mını cooper ın ustune arac yok bunu kabul edıceksın

arkadaşım üslubun biraz sert ve kırıcı olmadı mı ?
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2008 Saat 13:17
pardon ya baskalarına sınırlenıp kıme catıcagımı sasırdım ozur dılerım yasar arkadasım... kusura bakmayın uyarın ıcın tskler melıh
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2008 Saat 13:26

pardon ya baskalarına sınırlenıp kıme catıcagımı sasırdım ozur dılerım yasar arkadasım... kusura bakmayın uyarın ıcın tskler melıh

önemli degil...
sadece site içinde birbirimize karşı kırıcı olmayalım tatsız olaylar yaşanmasın istedim biz her yönden örnek bir site olmalıyız Thumbs%20Up
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2008 Saat 13:29
haklısın tkrar ozur dılerım pardon ıı forumlar
Yukarı Dön
aoc Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı aoc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2008 Saat 14:21

Yaşını bilmiyorum ama Yaşar Abi 31 yaşında..
Serkan menşeili bi araç daha TIV 81 :) Bende TIV 99'un sahibiyim, Ankara'da buluşmalarda görmek isterim, katılırsan...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12638 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 441 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 255 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 4971 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 551 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 366 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 571 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 183 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 535 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 746 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2161 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 982 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5410 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4724 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 1890 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 500 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2126 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37106 2 elbir55
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 107626 591 ersin61
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 3324 3 Serdar102
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Burak307xsi 1
Saido26 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English