![]() |
|
Otomatik Vites Sorun |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
peugeotolcay ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Haziran 2013 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotolcay
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2013 Saat 12:36 |
Arkadaşlar 2004 206 oto. vites aracımda N ya da P konumunda araç arıza veriyor, bu ara ara oluyor her zaman olmuyor. Bunun nedeni hakkında fikri olan var mı?
|
|
![]() |
|
mami202 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 458 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
biraz daha detaylı açıklarmısın nasıl bir arıza veriyor motormu duruyor veya şanzıman hata uyarısı vs. çıkıyormu.
|
|
![]() |
|
peugeotolcay ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Haziran 2013 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotolcay
![]() ![]() ![]() ![]() |
arac istop etmiyor bekleme durumundayken s ve kar modu yanip sonuyor. ama ariza sadece n ve p konumunda veriyor, seyir halindeyken sikinti yok
|
|
![]() |
|
pierson ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2012 Konum: giresun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
tamamiyl aynı durum bende de var...acaba neden olabilir?ustaya sordum selenoid valfler ne değişşecek dedi..ne yapmamız lazım?
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
n ye p ye atarken verıyosa vıtes halatındakı sıkıntıdan konum sensoru algılamayı yanlıs yapıp arızaya gecıyodur belkı
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
pierson ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2012 Konum: giresun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
güncel
|
|
![]() |
|
mami202 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 458 |
hocam kendi aracımın şanzımanı arızalı olduğu için
aracı mutlaka bilgisayara bağlatıp şanzımanla alakalı verileri alın. yağ basıncı veya sensörlerle alakalı hata ikazı çıkacağını düşünüyorum sensörlerle alakalı birşey diyemem ama sakın kafaya göre usta dedi diye elektrovalf ve yağ değişimi yapmayın. başka yerlerede gösterin tekrar tekrar bilgisayara bağlatın iyice emin olduktan sonra (eğer gerekliyse ) valf - yağ değişim yaptırın. siz yağ ve valfleri değiştirdikten sonra düzelmezse filtre değişmeli diyecekler sonra konverter balatalar vs.. öyle liste uzayıp gidecek illa değişim yaptıracaksanız mutlaka iyi ve güvenilir ve yaptığı işin arkasında duracak birine yaptırın sonrasında şanzıman komple revize edilecek demeye başlıyorlar. basit bi arıza 3-4 binliralık külfetle sonuçlanacak olaylara kadar gidebiliyor ustanızı iyi seçin inşaalah sorununuz düşük maliyetle hallolur. keyifli sürüşler.
Düzenleyen mami202 - 31 Ekim 2013 Saat 20:11 |
|
![]() |
|
aracı bilgisayara bağlatırsak arızanın nerde olduğu görülür mü?
|
|
![]() |
|
şöyle örnek vereyim.
aracımın ekranında egzos emisyon sistemi arızalı diye uyarı çıkıyordu ( motor ikazı simgesi ile birlikte ) kime gösterdiysem katalitik konverteri arızalı dedi bende kara kara düşünüyordum 2000 liralık parça değiştirmesi maliyetli söküp atsak ayrı bir dert aracın çekişi düşmüştü rölantide dengesizlik vardı çoğu eksozcu katalitik konvertere bağlamıştı arızayı en son bi egsozcu önce makineye bağlat ardından sorun katalitikse gel dedi dediği gibi yaptım ekranda enjeksiyon hata uyarısı çıktı arıza enjektörlerin biri bozulduğu için yapıyormuş 150 liraya bozuk enjektörü değiştirdim sorun düzeldi. bilgisayarda araç taraması yapıldıktan sonra zaten varsa hatalar sorunlar ekrana çıkacaktır şanzımanda dahil en azından doğru fikir edinmenizi sağlar.
Düzenleyen mami202 - 31 Ekim 2013 Saat 21:57 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotolcay
![]() ![]() ![]() ![]() |
Benim aracın elektro vanaları değiştikten sonra böyle bir durum oluştur, önceden seyir halindeyken veriyordu şimdi beklerken vermeye başladı, mami arkadaşımız belirttiği gibi "yağ basıncından" ya da berk arkadaşımızın dediği gibi "vıtes halatındakı sıkıntıdan konum sensoru algılamayı yanlıs yapıp arızaya gecıyodur" şüpheleniyorum. İlginçtir makineye bağlatınca makinede fonksiyonel bir hata çıkıyor sanki vites kolunun mekanızması hatalı gibi bir şey :( |
|
![]() |
|
bilgisayara bağlatınca tüm arızalara çıkıyor mu ortya?her ustada var mı peugeot bilgisayar programı?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |