Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Otomatik Vites Sorun

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=31668
Tarih: 11 Ağustos 2025 Saat 11:48
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Otomatik Vites Sorun
Mesajı Yazan: peugeotolcay
Konu: Otomatik Vites Sorun
Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2013 Saat 12:36
Arkadaşlar 2004 206 oto. vites aracımda N ya da P konumunda araç arıza veriyor, bu ara ara oluyor her zaman olmuyor. Bunun nedeni hakkında fikri olan var mı?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: mami202
Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2013 Saat 18:32
biraz daha detaylı açıklarmısın  nasıl bir arıza veriyor  motormu duruyor veya şanzıman hata uyarısı vs. çıkıyormu.

Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2013 Saat 21:40
arac istop etmiyor bekleme durumundayken  s ve kar modu yanip sonuyor. ama ariza sadece n ve p konumunda veriyor, seyir halindeyken sikinti yok

Mesajı Yazan: pierson
Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2013 Saat 23:04
Orjinalini yazan: peugeotolcay peugeotolcay Yazdı:

arac istop etmiyor bekleme durumundayken  s ve kar modu yanip sonuyor. ama ariza sadece n ve p konumunda veriyor, seyir halindeyken sikinti yok
tamamiyl aynı durum bende de var...acaba neden olabilir?ustaya sordum selenoid valfler ne değişşecek dedi..ne yapmamız lazım?

Mesajı Yazan: berk2309
Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2013 Saat 00:33
n ye p ye atarken verıyosa vıtes halatındakı sıkıntıdan konum sensoru algılamayı yanlıs yapıp arızaya gecıyodur belkı 

-------------
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!

Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2013 Saat 15:10
güncel

Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2013 Saat 20:04
hocam kendi aracımın şanzımanı arızalı olduğu için 
aracı mutlaka bilgisayara bağlatıp şanzımanla alakalı verileri alın. 
yağ basıncı veya sensörlerle alakalı hata  ikazı çıkacağını düşünüyorum  sensörlerle alakalı birşey  diyemem ama
sakın  kafaya göre usta dedi diye elektrovalf  ve yağ değişimi yapmayın.  başka yerlerede gösterin tekrar tekrar bilgisayara bağlatın  iyice emin olduktan sonra (eğer  gerekliyse ) valf  - yağ değişim yaptırın. siz yağ ve valfleri değiştirdikten sonra düzelmezse 
filtre değişmeli diyecekler sonra konverter balatalar vs.. öyle liste uzayıp gidecek  illa değişim yaptıracaksanız mutlaka iyi ve güvenilir ve yaptığı işin arkasında duracak birine yaptırın  sonrasında şanzıman komple revize edilecek  demeye başlıyorlar. basit bi arıza 3-4 binliralık külfetle sonuçlanacak olaylara kadar gidebiliyor ustanızı iyi seçin inşaalah sorununuz düşük maliyetle hallolur. keyifli sürüşler.

Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2013 Saat 20:46
aracı bilgisayara bağlatırsak arızanın nerde olduğu görülür mü?

Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2013 Saat 21:48
şöyle örnek vereyim.
aracımın ekranında egzos emisyon sistemi arızalı diye uyarı çıkıyordu  ( motor  ikazı simgesi ile birlikte )  kime gösterdiysem katalitik konverteri arızalı dedi bende kara kara düşünüyordum 2000 liralık parça değiştirmesi maliyetli söküp atsak ayrı bir dert aracın çekişi düşmüştü rölantide dengesizlik vardı   çoğu eksozcu  katalitik konvertere bağlamıştı arızayı 
 en son bi egsozcu önce makineye bağlat ardından sorun katalitikse gel dedi  dediği gibi yaptım ekranda enjeksiyon hata uyarısı çıktı  arıza enjektörlerin biri bozulduğu için yapıyormuş 150 liraya bozuk enjektörü değiştirdim sorun düzeldi.
bilgisayarda  araç taraması yapıldıktan sonra zaten varsa hatalar sorunlar ekrana çıkacaktır şanzımanda dahil en azından doğru fikir edinmenizi sağlar.

Mesaj Tarihi: 09 Kasım 2013 Saat 13:43

Benim aracın elektro vanaları değiştikten sonra böyle bir durum oluştur, önceden seyir halindeyken veriyordu şimdi beklerken vermeye başladı, mami arkadaşımız belirttiği gibi "yağ basıncından" ya da berk arkadaşımızın dediği gibi "vıtes halatındakı sıkıntıdan konum sensoru algılamayı yanlıs yapıp arızaya gecıyodur" şüpheleniyorum. İlginçtir makineye bağlatınca makinede fonksiyonel bir hata çıkıyor sanki vites kolunun mekanızması hatalı gibi bir şey :(

Mesaj Tarihi: 09 Kasım 2013 Saat 18:56
bilgisayara bağlatınca tüm arızalara çıkıyor mu ortya?her ustada var mı peugeot bilgisayar programı?

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net