![]() |
|
6. vites olsa !!! |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2013 Saat 23:53 |
Merhaba arkadaşlar... Ben bir şeyi merak ediyorum. Fikri veya bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Mesela benim aracım 1,6 HDİ , 92 beygir ve 5 VİTES. Son sürati 185 km/h . Eğer benim aracımın vites aralıkları değişmeden bir de 6. VİTESİ olsaydı saatte 250 km hız yapar mıydı? Eğer yapamaz ise NEDEN yapamaz? Teşekkür ederim...
|
|
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
|
![]() |
|
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
![]() ![]() ![]() ![]() |
koskoca Peugeotturkey de fikri veya bilgisi olan vardır bence...
|
|
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
|
![]() |
|
Can Oksuz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Temmuz 2013 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 285 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Can Oksuz
-şanzumanla ve parça upgradeleriyle 5. viteste 185ten daha fazla hatta 250 yapılabilir (teknik olarak mümkün)
-6 vites olsaydı da yine 250 yapabilirdi. belki sadece vitesin 6 olması yetersiz de kalabilirdi. yine farklı parçalarla 250 km mümkün. tabi birde yazılım gerekli. (bildigim kadarıyla yazılımdan dolayı max hızın üzerine çıkılamıyor.) yani sorunuzun cevabı çok değişken içeren bir cevap.
![]() |
|
![]() |
|
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ADNAN OKTAR HOCAYA SORMAK LAZIM :) KARIŞIK MESELE BUNLAR :)
|
|
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® *** |
|
![]() |
|
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
Bence 6. vites olsa yinede 185 ten fazla görmezdi 6. vites ekonomi vitesi olurdu... tabiki bunlar düşük beygir gücündeki araçlar için geçerli örneğin 180 bg lik bir 206 rc de 6. vites de hız artışı olur, benim düşüncem bu yönde.
|
|
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
|
![]() |
|
fth306 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Ekim 2013 Konum: Bosna-Hersek Durum: Aktif Değil Mesajlar: 55 |
eğer hiç bir yazılım değişikliği turbo ve benzeri şeyler kullanmadan sadece o an 6. vites olsaydı muhtemelen yine geçmezdi ama yazılım ve bir takım geliştirmelerle beygir ve tork ikilisini yükselttikten sonra 5 te de geçer diye düşünüyorum.
|
|
![]() |
|
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
BENCEDE MANTIKLI ARACIN İTİŞ GÜCÜ ORTADA FAKAT ONUR ŞÖYLE BİŞİ VAR ÜZERİNE EKLENTİLER YAPILDIĞINDA BİRAZ DAHA İBREDE OYNAMA OLUYOR! ONA NEDEMELİ?
|
|
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® *** |
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
O aynamalarla aracın itiş gücünü arttırıyorsun zaten Recep, sadece 6. vitesi koymak itiş gücünü arttırmıyor ama.
|
|
![]() |
|
SoSRiQuO ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2013 Konum: Kars Durum: Aktif Değil Mesajlar: 23 |
Bence aracın verimli torka sahip olduğu devirleri düşünmek lazım 5. viteste 185 km yi yaklasık 4 bin 500 devirlerde görüyosanız 6. vitese geçtiğinizde eğer dişli oranıda buna müsait olursa örneğin 185km hızı 2700 devirde yaptığınızı düşünelim turbo verimi 3000 yada hadi 3200 devre kadar performans üretir ve araç kolay kolay kesilmez dolayısıyla 250 değilde 200 220km gibi hızlar mümkün diye düşünüyorum. 6. vites olmasada 5. vites dişlisini farklı bi oranla değiştirsek yine mümkün olabilir ama araba 5. viteste çok hantal kalacaktır ve hızlanma çok yavaş olacaktır.
|
|
![]() |
|
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
Okadar yapıomu yav :D
Onurun pasta tarifi yeterli bir cevap olmuş eline sağlık kardeşim,
|
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
![]() |
|
errör ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1134 |
hocam son dişli oranını değiştirerek uzun\ivmeli yollarda motoru rahatlatırsın ama dişli oranındaki artış kadar hızlanma yakalayamazsın ha motor gücünün aracın ağırlığına oranı düşük değilse şanzuman oranlarıyla oynayarak motorun gücü elverdiğince hız tork değerlerini değiştirebilirsin...
ama 90 beygirle pek bir değişim yakalayamazsın zannımca chip kam mili emme piston vb güncellemesi falan yapman gerekir ki bunlarda bir araba parası...
|
|
307 xsi 2.0 petrol
|
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
evet 6. vites olsa 250. 7. vites olsa 300. 8. vites olsa 350 . .. .
![]() |
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
elsoberano ![]() 4. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2012 Konum: Ankara Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2517 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
hızı artmasada keşke benim aracım 6 ileri olsaymış .3000 rpm de 100le gidiyorum 6 olsa daha az devirde gider daha az yakardım hemde motoru zorlamamış olurdum diye düşünüyorum
|
|
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
4 cü viteste en fazla kaç yaabildiğine bak. 5.ci viteste 185 diyorsun.
Ör: 185-140 olsa 45 eder. Buda 185+40=235 km eder:D yani 10 aşşa 10 yukarısıdır diye düşünüyorum. |
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Bide şöyle bişey var benim araba 4 vites bende 180-190 arası hız yapabiliyorum, aynı motora sahip manuel 5 vites araçta aynı hızı yapıyor, demek ki sadece vitesle olmuyor.
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
7 ileri şanzuman bile mevcutken fabrika koyardı onu.
Neden koymadığına gelince. Aracın motor gücü belli. Maksimum ürettiği tork ve yükske devirdeki beygir gücü hesap edilmiş. Bunları hesap eden mühendis şahıslar bunlara göre aktarma sağlamışlardır. Aracın gücü belli siz 6viteste ne kadar daha çevireceksinizki ? Bu çevirmeye volan ve kavrama dayanacak mı ? Bu hıza ulaştınız diyelim bunun için yeterli fren kuvvetiniz var mı ? Hadi bu hıza çıktınız sürtünme katsayınızın hız endeksine durumu ne olacak ? Bana kalırsa 6 da olsa bu sefer vites aralıkları dar olacaktı.(orjinal halinden bahsediyorum Auto6R mesela) Maksimum hızınız değişmeyecekti. 1.4 D-4D robotize şanzuman 90beygir auris de 6 ileri robotik şanzuman var. Şuana kadar 200km hızı görebildim. 5 vitesli eski kasalarda aynı motor ile o hızı görüyordu. Ama gel gelelim şehir içi kullanımda çok vites yakıt ekonomisine katkıda bulunuyor. Zaten artık fabrikaların önceliği yakıt ekonomisi hususunda. |
|
![]() |
|
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
6 da 250 olursa 7 de abbowww diyorum :)
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
|
Ahmet, beyin fırtınası yaratmıssın vesselam. Ama söyle bir sey var ki, 110 hp aracımla 5. vitesin 4.5-5 bin devirde 190'lara yaslıyorsam ve 6. viteste aracın biraz daha hıc kazanacagına inanıyorum. Cunku farkındayım ki 5. viteste bile arac vites istiyor. Kaldı ki düsünecek olursak yeni nesil 6 vites araclarda daha kücük motorlarla yüksek hızlara cıkılıyor. (6. vites normal sartlarda ekonomi olarak kullanılır, yüksek hızlarda hızlanmaya katkısı vardır.) Araclarımızın motorlarını kullanmayanlar ne kadar kücümsesede (piyasa Peugeot abi iste diyen adamlarla dolu), araclarımızın dikkate alınacak derecede güclü oldugunu düsünüyorum.
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Pejo kullanıcısı olarak benim pejodan anladığım kısım ne kadar köfte kadar ekmek. Bir diğer eksisi ise Türkiyedeki yetkili servis ağı. Onun dışında gerçekten çok ekonomik ve dayanıklı araçlar. Belki pejonun bu imajı altında piyasadaki araç sayısının da sebebi vardır. Çünkü rakip markalara bakıldığında araç sayısı eski araçlar için daha fazla (şimdi fiat ve vw açık ara önde ona bişi diyemiyorum ) Ne kadar çok olursa o kadar konuşulur bilgi sahibi olduğunu düşünen insan olur. Kullandığım aracı almadan önce çok araç test ettim ve detaylı konuştum nereye gidersek gidlei benim aklım 308 sportiumda idi. Hep de satış temsilcilerie söyledim hepsi de alaycı bir tavırla "pejo mu ?"" araba mıymış o ?" gibi edalarda bulundular. Ama alman aracı satan firmalar japonların motor kalitesini hep savunuyorlar heleki CVT. Astra HB için gttiğimizde opel klasiği dizel de otomatik yoktu. Olsun dedik ama satış danışmanı (bir dost vasıtası ile gittik ) otomatik alacaksan bu sınıfta honda-toyota benzin cvt dedi. Opel Gm den koptuğundan beri eski tadını bulamamış. |
|
![]() |
|
Aynen öyle, gaza kendi sınıfında ve motorunda bu kadar güzel tepkime verip hızlanan bir arac daha kullanmadım. Daha bugün aracları deneyelim mi diyen bir 1.6 tdi golfü cevre yolunda yedim. Elektronik ve plastik parcalar konusunda aracımı savunamam ama motor konusunda, orada herkes duracak.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |