![]() |
|
Triger degisimi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
efesbright ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 131 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı efesbright
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2013 Saat 09:02 |
Arkadaslar merhabalar, triger degisimi yapan arkdaslara bir sorum olacak.
Triger degisimi yapmak istiyorum yetkili cok yuksek bi fiyat verdigi icin sirketimin araclarnin bakimini yapan garanti veren bi serviste. Parcalari kendim alip yaptiricam. Fakat triger degisiminde hangi parcalar degismesi gerekli bir bilgi verebilecek olan varmi? V kayisi, devirdaim(su pompasi) gbi seyler duydum. Tam olarak parcalari bilen varmidir? |
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Genelde triger seti ile birlikte v kayışı gerekırse rulmanları ve devirdaim değişir (su pompası) bazı servısler devırdaimde sorun yok değiştirmeyelim dese bile kesınlıkle ben değiştiririm ki önemli parçadır ve bir daha aynı iş için işçilik ödemek istemem .Zaten Çokta bir fiyatı yok bahsettiğimiz parçanın kolay gelsin...
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
muratsandalci ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ağustos 2013 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muratsandalci
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bende triger ile birlikte devir daim (su pompası) değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu iki parça aşağı yukarı eş zamanlı ömrünü tamamlıyor. Ayrıca trigerin değişimi sırasında pompanın bilyalarında bir oynama 10-15 gün sonra pompayı da yiyebiliyor. En sağlıklısı tümünün bir seferde değiştirilmesidir.
|
|
M.Sandalcı
|
|
![]() |
|
mrtydnn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
Yakın zamanda bende değiştireceğim trigeri, kafama bir şey takıldı arabayı gösterdiğim yerde çıkardığımız listede triger kiti yazıyor devirdaim yazıyor fakat v kayışı yazılmamı, bu v kayışı triger setinin içinde olan bir kalem midir?
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
V kayışı trigerle alakalı değil, diğer adıda alternatör kayışıdır, kaputu açtığınız zaman açıkta görünen kayış. Ek: Trger kiti kayış ve bilyelerin oluşturduğu set. Düzenleyen Serkan - 30 Eylül 2013 Saat 15:01 |
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
V kayışının Trigerle alakası yok ama ucuz bır parça olduğu ıçın ben kendım trıgerle bırlıkte değiştirmiştim en son bu kayışın durumuna kullanıcının ısteklerıne gore değişir v kayışı altarnatör kayışı yanı şarj kayışıdır ve kopması durumunda trıger kadar buyuk zararlar vermesede onemlı parçadır kontrol edılmesı çatlaklar vs varsa değiştirilmelidir.Ancak Trıgerden tamamen bağımsız bır parçadır trıger kayışıyla alakası yok motora önden bakarken sol alt tarafta cam suyu doldurma bölumunun yanında açıkta dönen kayıştır kendisi... |
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
trigeri set olarak alirsan icinde gerekli rumallar olur ayriyeten devirdaim v kayisini degistirmende fayda var
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
efesbright ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 131 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı efesbright
arkadaşlar öncelikle teşekkür ederim hepinize.
anladığım kadarı ile triger değişimi ile birlikte; alternatör kayışı (v kayışı), devirdaim (su pompası)'i değiştirmek bizim yararımıza olacaktır. Peki yetkili servis 1200tl civari triger değişimi fiyatı verdi bana. neden bu kadar yüksek fiyat dediğimde ise bütün kayışları devirdaimi değiştiriyoruz demişti. sanırım bunlar haricinde ekstra birşeyler yapmıyorlar değilmi ? yani triger seti, devirdaim ve alternatör kayışı haricinde ekstra değiştirdikleri bir parça varmıdır? yetkili serviste triger değişimi yaptıran varsa istediğim konuda yardımcı olabilir umarım
|
|
![]() |
|
pusutr ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1083 |
triger seti : 155tl
devirdaim : 75tl alternatör kayışı: 20 tl işçilik : 200 tl olsun toplam: 450 tl. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı efesbright
1200 ün yanında 450tl hiç birşey değil :)
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
+ antifiriz 30 TL, işçilik 100-150 TL arası
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |