Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Triger degisimi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=31251
Tarih: 28 Haziran 2025 Saat 12:41
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Triger degisimi
Mesajı Yazan: efesbright
Konu: Triger degisimi
Mesaj Tarihi: 30 Eylül 2013 Saat 09:02
Arkadaslar merhabalar, triger degisimi yapan arkdaslara bir sorum olacak.

Triger degisimi yapmak istiyorum yetkili cok yuksek bi fiyat verdigi icin sirketimin araclarnin bakimini yapan garanti veren bi serviste. Parcalari kendim alip yaptiricam. Fakat triger degisiminde hangi parcalar degismesi gerekli bir bilgi verebilecek olan varmi? V kayisi, devirdaim(su pompasi) gbi seyler duydum. Tam olarak parcalari bilen varmidir?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 30 Eylül 2013 Saat 13:59
Genelde triger seti ile birlikte v kayışı gerekırse rulmanları ve devirdaim değişir (su pompası) bazı servısler devırdaimde sorun yok değiştirmeyelim dese bile kesınlıkle ben değiştiririm ki önemli parçadır ve bir daha aynı iş için işçilik ödemek istemem .Zaten Çokta bir fiyatı yok bahsettiğimiz parçanın kolay gelsin...

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesajı Yazan: muratsandalci
Mesaj Tarihi: 30 Eylül 2013 Saat 14:05
Bende triger ile birlikte devir daim (su pompası) değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu iki parça aşağı yukarı eş zamanlı ömrünü tamamlıyor. Ayrıca trigerin değişimi sırasında pompanın bilyalarında bir oynama 10-15 gün sonra pompayı da yiyebiliyor. En sağlıklısı tümünün bir seferde değiştirilmesidir. 

-------------
M.Sandalcı

Mesajı Yazan: mrtydnn
Mesaj Tarihi: 30 Eylül 2013 Saat 14:53
Yakın zamanda bende değiştireceğim trigeri, kafama bir şey takıldı arabayı gösterdiğim yerde çıkardığımız listede triger kiti yazıyor devirdaim yazıyor fakat v kayışı yazılmamı, bu v kayışı triger setinin içinde olan bir kalem midir?

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 30 Eylül 2013 Saat 15:00
Orjinalini yazan: mrtydnn mrtydnn Yazdı:

Yakın zamanda bende değiştireceğim trigeri, kafama bir şey takıldı arabayı gösterdiğim yerde çıkardığımız listede triger kiti yazıyor devirdaim yazıyor fakat v kayışı yazılmamı, bu v kayışı triger setinin içinde olan bir kalem midir?

V kayışı trigerle alakalı değil, diğer adıda alternatör kayışıdır, kaputu açtığınız zaman açıkta görünen kayış.

Ek: Trger kiti kayış ve bilyelerin oluşturduğu set.

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 30 Eylül 2013 Saat 17:44
Orjinalini yazan: mrtydnn mrtydnn Yazdı:

V kayışının Trigerle alakası yok ama ucuz bır parça olduğu ıçın ben kendım trıgerle bırlıkte değiştirmiştim en son bu kayışın durumuna kullanıcının ısteklerıne gore değişir v kayışı altarnatör kayışı yanı şarj kayışıdır ve kopması durumunda trıger kadar buyuk zararlar vermesede onemlı parçadır kontrol edılmesı çatlaklar vs varsa değiştirilmelidir.Ancak Trıgerden tamamen bağımsız bır parçadır trıger kayışıyla alakası yok motora önden bakarken sol alt tarafta cam suyu doldurma bölumunun yanında açıkta dönen kayıştır kendisi...

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesajı Yazan: cerci07
Mesaj Tarihi: 30 Eylül 2013 Saat 22:32
trigeri set olarak alirsan icinde gerekli rumallar olur ayriyeten devirdaim v kayisini degistirmende fayda var 

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Ekim 2013 Saat 11:43
arkadaşlar öncelikle teşekkür ederim hepinize. 

anladığım kadarı ile triger değişimi ile birlikte;

alternatör kayışı (v kayışı), devirdaim (su pompası)'i  değiştirmek bizim yararımıza olacaktır. 

Peki yetkili servis 1200tl civari triger değişimi fiyatı verdi bana. neden bu kadar yüksek fiyat dediğimde ise bütün kayışları devirdaimi değiştiriyoruz demişti. sanırım bunlar haricinde ekstra birşeyler yapmıyorlar değilmi ? yani triger seti, devirdaim ve alternatör kayışı haricinde ekstra değiştirdikleri bir parça varmıdır?

yetkili serviste triger değişimi yaptıran varsa istediğim konuda yardımcı olabilir umarım

Mesajı Yazan: pusutr
Mesaj Tarihi: 02 Ekim 2013 Saat 12:01
triger seti : 155tl
devirdaim : 75tl
alternatör kayışı: 20 tl
işçilik : 200 tl olsun
toplam: 450 tl.

Mesaj Tarihi: 02 Ekim 2013 Saat 12:11
1200 ün yanında 450tl hiç birşey değil :) 

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 02 Ekim 2013 Saat 12:28
Orjinalini yazan: pusutr pusutr Yazdı:

triger seti : 155tl
devirdaim : 75tl
alternatör kayışı: 20 tl
işçilik : 200 tl olsun
toplam: 450 tl.

+ antifiriz 30 TL, işçilik 100-150 TL arası

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net