![]() |
|
307 devir dalgalanması ve stop etme problemi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ismailkaya ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2013 Saat 15:30 |
benim görüşüm alternatör , gaz kelebeğitemizliği , buji , adaptasyon toplam masraf yaklaşık 1.150 tl. yakında yolda kalırsın kullanmaya devam edersen servise götürün derim
|
|
![]() |
|
Robben ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Eylül 2013 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
ismailkaya ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
![]() ![]() ![]() ![]() |
araç kaç binde |
|
![]() |
|
bordo_blue ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Eylül 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 42 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bordo_blue
Bende duman atma yoktu. Su eksiltme vardı hararetde yükseliyordu çok sık su eksiltmesinden dolayı.
Ama conta sorunu yüzünden seninkine benzer sorunlarda çıkmıştı. o yüzden bu geldi aklıma. Tabi benimki bi ihtimal. Yanlış yönlendirmiyim kardeş.
|
|
Ankara-Trabzon
206 GTI 3D Model Uzmanı |
|
![]() |
|
Robben ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Eylül 2013 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
|
|
![]() |
|
bordo_blue ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Eylül 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 42 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bordo_blue
Hocam alakasız gibi gelebilir ama ben sanki üst kapak contasında bi yanma olmuşda devirdeki arabadaki dalgalanma bu yüzden olurmuş gibime geldi nedense. BEndede benzer bir sorun vardı. Araç stop ediyordu kafasına göre devir yükseliyordu iniyordu araba dediğin gibi dalgalanıyordu vs. Ustaya gittik bunun üst kapak contası yanmış dedi. Basınç masınç birşeylerden söz etti. olaya birde o taraftan baktırt istersen.
|
|
Ankara-Trabzon
206 GTI 3D Model Uzmanı |
|
![]() |
|
Arkadaşlar yokmu bir yorumu olan ya da benzer problem yaşamış olan?
|
|
![]() |
|
EGR valfi tıkanıklığı böyle bir probleme sebep olabilir mi?
|
|
![]() |
|
Araç 1,6 dizel 110hp
|
|
![]() |
|
Sertan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kasım 2011 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 280 |
Geçmiş olsun hocam
Düzenleyen Sertan - 22 Eylül 2013 Saat 10:49 |
|
![]() |
|
Arkadaşlar merhaba,
2005 model 1.6hdi 307 sahibiyim. Araç 1,5 senedir bende ve son 1 aydır yaşadığım problemden dolayı araçtan soğuma noktasına geldim. Sorunumu kısaca özetlemem gerekirse, araç hareket halindeyken stop ediyor. Stop edeceğini de bana 30 sn öncesinden rolantide iken devir dalgalanması yaparak, sabit hızda giderken ise motordaki dalgalanmadan hissediyorum. Stop ettikten sonra bazen ilk marşta çalışıyor bazen 2-3 dk bekleyerek 2. marşta çalışıyor. İki kere de çekici çağırmak zorunda kaldım. Aracı yetkili servise götürdüm, bilgisayara bağlandı aracın hiçbir sorunu yok dendi. Servisten çıktım 500 metre ilerde tekrar yolda kaldım. Ustaları aradım gelip aracı götürdüler. Şamandırayı söküp temizlediler depoyu kontrol ettiler. Enjektörleri söküp kontrol ettiler ayarları düzensizdi ayarlarını düzenleyip geri taktılar. Sorun enjektörlerde de değildi. Mazot filtresini ve hava filtresini değiştirdim. Gene problem geçmedi. En son krank sensörünü değiştirdik hala bir gelişme yok. Şu an özel yetkili bir servisteki usta hava akışmetre ve ısıtma rolesinde sorun olduğunu söylüyor. Artık ustalara olan inancım kalmadı. Sizce problemim neden kaynaklanıyor olabilir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |