Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 devir dalgalanması ve stop etme problemi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=31145
Tarih: 26 Temmuz 2025 Saat 20:38
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 devir dalgalanması ve stop etme problemi
Mesajı Yazan: Robben
Konu: 307 devir dalgalanması ve stop etme problemi
Mesaj Tarihi: 22 Eylül 2013 Saat 10:42
Arkadaşlar merhaba,

2005 model 1.6hdi 307 sahibiyim. Araç 1,5 senedir bende ve son 1 aydır yaşadığım problemden dolayı araçtan soğuma noktasına geldim. Sorunumu kısaca özetlemem gerekirse, araç hareket halindeyken stop ediyor. Stop edeceğini de bana 30 sn öncesinden rolantide iken devir dalgalanması yaparak, sabit hızda giderken ise motordaki dalgalanmadan hissediyorum. Stop ettikten sonra bazen ilk marşta çalışıyor bazen 2-3 dk bekleyerek 2. marşta çalışıyor. İki kere de çekici çağırmak zorunda kaldım. Aracı yetkili servise götürdüm, bilgisayara bağlandı aracın hiçbir sorunu yok dendi. Servisten çıktım 500 metre ilerde tekrar yolda kaldım. Ustaları aradım gelip aracı götürdüler. Şamandırayı söküp temizlediler depoyu kontrol ettiler. Enjektörleri söküp kontrol ettiler ayarları düzensizdi ayarlarını düzenleyip geri taktılar. Sorun enjektörlerde de değildi. Mazot filtresini ve hava filtresini değiştirdim. Gene problem geçmedi. En son krank sensörünü değiştirdik hala bir gelişme yok. Şu an özel yetkili bir servisteki usta hava akışmetre ve ısıtma rolesinde sorun olduğunu söylüyor. Artık ustalara olan inancım kalmadı. Sizce problemim neden kaynaklanıyor olabilir. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Sertan
Mesaj Tarihi: 22 Eylül 2013 Saat 10:47
Geçmiş olsun hocam

Mesaj Tarihi: 22 Eylül 2013 Saat 10:49
Araç 1,6 dizel 110hp

Mesaj Tarihi: 22 Eylül 2013 Saat 12:31
EGR valfi tıkanıklığı böyle bir probleme sebep olabilir mi?

Mesaj Tarihi: 23 Eylül 2013 Saat 17:11
Arkadaşlar yokmu bir yorumu olan ya da benzer problem yaşamış olan?

Mesajı Yazan: bordo_blue
Mesaj Tarihi: 23 Eylül 2013 Saat 17:22
Hocam alakasız gibi gelebilir ama ben sanki üst kapak contasında bi yanma olmuşda devirdeki arabadaki dalgalanma bu yüzden olurmuş gibime geldi nedense. BEndede benzer bir sorun vardı. Araç stop ediyordu kafasına göre devir yükseliyordu iniyordu araba dediğin gibi dalgalanıyordu vs. Ustaya gittik bunun üst kapak contası yanmış dedi. Basınç masınç birşeylerden söz etti. olaya birde o taraftan baktırt istersen. 

-------------
Ankara-Trabzon
206 GTI
3D Model Uzmanı

Mesaj Tarihi: 23 Eylül 2013 Saat 18:34
Orjinalini yazan: bordo_blue bordo_blue Yazdı:

Hocam alakasız gibi gelebilir ama ben sanki üst kapak contasında bi yanma olmuşda devirdeki arabadaki dalgalanma bu yüzden olurmuş gibime geldi nedense. BEndede benzer bir sorun vardı. Araç stop ediyordu kafasına göre devir yükseliyordu iniyordu araba dediğin gibi dalgalanıyordu vs. Ustaya gittik bunun üst kapak contası yanmış dedi. Basınç masınç birşeylerden söz etti. olaya birde o taraftan baktırt istersen. 
Hocam yorumunuz için teşekkür ederim. Şimdi üst kapak contasında yanma olduğu zaman aracın verdiği belirtileri inceledim. Araçta su eksiltme, hararet yapma ve beyaz duman ama gibi durumlar oluyormuş. Benim araçta bunlara benzer bir belirti yok. Sizin aracınızda bu durumlar var mıydı?

Mesajı Yazan: bordo_blue
Mesaj Tarihi: 23 Eylül 2013 Saat 23:10
Bende duman atma yoktu. Su eksiltme vardı hararetde yükseliyordu çok sık su eksiltmesinden dolayı.

Ama conta sorunu yüzünden seninkine benzer sorunlarda çıkmıştı. o yüzden bu geldi aklıma. Tabi benimki bi ihtimal. Yanlış yönlendirmiyim kardeş.

-------------
Ankara-Trabzon
206 GTI
3D Model Uzmanı

Mesajı Yazan: ismailkaya
Mesaj Tarihi: 24 Eylül 2013 Saat 10:47

araç kaç binde

Mesaj Tarihi: 24 Eylül 2013 Saat 12:56
Orjinalini yazan: ismailkaya ismailkaya Yazdı:

araç kaç binde

150.000 km

Mesajı Yazan: ismailkaya
Mesaj Tarihi: 24 Eylül 2013 Saat 15:30
benim görüşüm  alternatör , gaz kelebeğitemizliği , buji , adaptasyon toplam masraf yaklaşık 1.150 tl. yakında yolda kalırsın kullanmaya  devam edersen servise götürün derim

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net